Aamuruuhka

Lilou's Crush

Lähetin juuri hiukan iäkkäämmälle herrasmiehelle sähköpostia vessa-asioissa. Olen nimittäin odottanut isännöitsijältä viestiä koskien mahdollisia remonttisuunnitelmiamme jo toukokuun lopulta saakka, mutta hiljaista on ollut. Nyt, kun arki rullaa, on tämä ounastelemamme asia, eli toisen vessan tarve, noussut puheisiin. Sana "vessarauha" on siirretty aamutoimien aikaan takavasemmalle, ja ainokaisessa toaletissamme saranat naukuu aamuisin kiivaaseen tahtiin. Muut vuorokauden ajat, nou problem, mutta aamut, se on kuulkaa sekuntipeliä se.

Meillä on siis selvityksen alla, josko nykyiseen minimaaliseen kodinhoitohuoneeseen laittaisimme toisen WC:n. Periaatteessa homma olisi suht simppeli: seinän takana on asunnon tällä haavaa huushollin ainoa WC-pönttö, ja viemärit itsessäänkin kulkevat ko. tilan ohi. Lähinnä jännittää a) luvat b) niiden hankkimisen työläys ja c) koko härdellin hinta d) mistä löytää sopivin arkkitehti asiaa edistämään. Märkätilaa tästä WC:stä ei edes tulisi, vaan ihan perus miniWC ilman lattiakaivoa, kuten vanhassa kodissammekin oli.

Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta vastaavaa tehnyttä kansaa? Oliko kauhean kallis pieti, oliko tuskallinen prosessi? Kylppärimme vetelee myös viimeisiään, joten vähän hinnasta ja työläydestä riippuem saattaisimme aikanaan jysäyttää uusiksi koko tuon kulman asunnossa. Toimivuutta kaivataan kovasti. Samalla saataisiin rakennettua näiden tilojen ylle parvi, josta esikoinen haaveilee -sellainen kun löytyy alakerrassa asuvien kavereiden kotoa, ja on ehkä parasta ikinä. Tällä hetkelläkin kph:n katto on laskettu, samoin khh:n, eli muutos ei olisi kummoinenkaan.

 

Kuva Superfrontin esitekuva.

 

Kommentit

Maya s (Ei varmistettu)

Kerro sitten miten kävi - olen jostain saanut käsityksen, että nykymääräysten mukaan vessa on aina märkätila ja lattiakaivo tulee löytyä. Siis jos lähdetään remontoimaan / rakentamaan uutta. Toivottavasti olen väärässä, ja utelias kuulemaan asioiden todellisen laidan.

Hertta
Lilou's Crush

Ei ainakaan vielä 5 vuotta sitten, mutta katsotaan miten tässä käy :) viemäri on onneksi vieressä (pesukoneet jne ovat tuossa tilassa nytkin), joten ei sekään olisi ongelma, hintaa vain taitaisi tulla hipsu lisää, halapaa lystiä...

Kommentoi