Äidin päivä

IMG_8018.jpg

Kahdeksas kevät, kun juhlin tätä päivää äitinä. Kahdestoista, kolmastoista, vai kuinka mones lieneekään, ilman omaani.

En ole koskaan ollut niitä, jotka muistavat merkittävien tapahtumien päivämäärät. Jotakuinkin yhdentekevää. On vain aika äidin kanssa, ja aika äidin kuoleman jälkeen. Vedenajakaja, joka vasta viime vuosina on alkanut madaltua. Muuttunut surun syövereistä joksikin, johon uskaltaa kurkistaa, ja nähdä jotakin tuttua ja samalla tuntematonta. 

Googlasin äidin nimen. Ensimmäistä kertaa. Miksi olisinkaan etsinyt jotakin, josta tiesin kaiken, mutta kuitenkin tavoitan vuosi vuodelta vähemmän?

Hakukoneille äiti on kirjailija. Ensiksi kirjailija, toiseksi kuuden lapsen äiti. Kirjailija, jonka esikoisteosta divarit myyvät kahdeksan euron hintaan, sisältäen postikulut. Äiti olisi kyllä ylpeä -kirja, joka syntyi samana vuonna kuin nuorin sisaruksistani, se jäi elämään.  

Ja niin jäi äitikin. Meissä kaikissa kuudessa. Jokaisessa  lapsenlapsessaan, jotka ehtivät hänen jälkeensä. Meissä jokaisessa on osa äitiä. 

Kaunista ja hyvää.

 

Kommentit (2)
 1. Oma äitisuhde on kipuillut koko aikuusiän, joten suhde äitiin on olemassa, muttei kuitenkaan erityisen läheinen. Hän on vanhan kansan ihminen, persu ja erittäin musta-valkoinen. Tuntuu että hänen mielipiteensä taantuu jatkuvasti. Ja hän on kovin katkera kaikesta kaikille.
  Välillä tuntuu, ettei ihan kauhean kipeää tee päivänä, kun hän nukkuu pois. On rakas, muttei läheinen.
  Isä, taas, on läheisempi. Ei lähellä hänkään, mutta jollain tapaa tärkeämpi.
  On tietenkin väärin kirjoittaa tällaisia ajatuksia. Etenkin kun vanhempien luona tuli vietettyä viime viikonloppu, mutta kirjoitanpahan vain, ettei nämä ihmissuhteet niin helppoja ole näiden vanhusten kanssa.

  1. Vanha totuus on, että vanhempiaan ei voi valita. 

   Ei ole väärin purkaa ajatuksia kirjoittamalla! Parempi on antaa tunteille kirjaimet, sitä kautta sitä osaa arvottaa sitten omaa maailmaansa, ja ehkä oppii jotain tärkeää, kun rivejä katsoo. Päästämään irti, tai ehkä joskus kuromaan välimatkaa umpeen. On hyvä ymmärtää, mistä tulee, ja millaiset eväät on saanut. Joskus tehdä asiat samoin, ja toisinaan aivan päinvastoin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *