Asioita, joita en olisi halunnut tänään kuulla

Lilou's Crush

 

Hammaslääkärini:

- vihlooko tämä?

- tämä tulee kestämään kauan

- sano sitten heti, jos vähänkin tuntuu

- tämä on valitettavasti hankala hoidettava, paljon kapeita ja mutkikkaita kanavia

- annatko taas yhden, tämänkin kärki vääntyi

- pyörryttääkö? Jatketaan juttua kun helpottaa

- verta vuosi harvinaisen paljon

- varaatko uutta aikaa, käyntejä tulee vähintään kolme

 

Mies:

-sullahan on toinen puoli naamaa ihan turvoksissa

- näytät tosi kamalalta

- ai sä sait nyt sitten sen mun flunssan

- mä oon muuten sitten huomenna koko illan poissa

 

Hammaslääkärin jutusteluun: kyllä, vihloi tuolloin kun vihulaista haettiin, ja kyllä, kesti kauan (1,5h) ja kyllä, pyörrytti päätöksessä. Lisäksi jännitin niin, että korvat oli täynnä kyyneleitä, valuivat vain ihan solkenaan alkuvaiheessa. Minulle kehittyi kuopuksen kammottavassa ja aika kammottavan huonosti alkuun hoidetussa synnytyksessä paha kipupelko. Ei veikeää. Puolitoista vuotta kärsin piilevästä tulehduksesta hampaan juuressa ja juoksin hammaslääkärissä kerta toisensa jälkeen. Riesa ei näkynyt lukuisissa röntgeneissä, ja nyt viimein käytiin sen kimppuun, kun kaikki muut mahdolliset keinot oli kokeiltu. Pahaksihan se oli mennyt. Sen lisäksi kaktus kasvaa kurkussa, vesihana avattu nenästä. Sanonpa vain, että onneksi olo oli aamulla ihan terve, sillä muuten juurihoitoon ei tietenkään olisi ollut menemistä, nytkin harmittaa vietävästi, että olen sinne tietämättäni pöpöjäni levitellyt. Kerran tuli heti perään vatsatauti, mitä lie seuraavaksi tuliaisina, ehkä luuvalo?

 Lapsella on huomenna ne odotetut futistreenit illalla. Kuopus on alkanut skippaamaan päiväunia. Kuume nousussa. Keittiö piti suunnitella loppuun ja tilata kodinkoneet, ja työjuttukin sovittu huomiselle. Viikonloppuna tytön synttärit, ja kutsuttu koko luokka ja pari muuta lasta, ilmoittautuneita nyt 98% eli parikymmentä tättähäärää, valmistelut vaiheessa 2/10.

Tällattiis tänään. No, näillä säälipisteillä sain miehen hakemaan kaupasta jäätelöä  ja aion myös tuhota aivojani huonoimmalla mahdollisella TV-viihteellä.

 

Kuva: Stuart Whitmore Morguefile free photos

Kommentit

jennajohannasi
Pirtti

Sinkkuelämää-maraton, miehen hakemaa jäätelöä, viiniä, kaktus ja vesihanat täälläkin. Jaksamisia sinne!

Hertta
Lilou's Crush

Voi meitä kasvitarhalaisia! Tsemppiä, taitetaan nämä taudit! Viinit joudun panadolieni takia skippaamaan, mutta muu kattaus kelpaisi tännekin taas uudelleen :)

Tasaraita

Voi kurjuus mikä mäihä, että kaikki sattuu samaan aikaan. :(

Itsellänikin oli viimeksi melko kamala hammaslääkärikokemus. Pari hammasta on juurihoidettu, joten inhojakin hoitoja olen käynyt läpi ja nyt oli sentään kyseessä vaan perus paikkaus. Minulla vaan tuppaa kauhean herkästi vihlomaan hampaita poratessa ja kerroinkin tästä lääkärille. Yksi puudute harvoin riittää ja niin kävi nytkin, mutta lääkäripä oli toista mieltä eikä antanut toista puudutetta. Vihloi niin saatanasti, että nytkähtelin kivusta siinä tuolille ja sain sitten huudot siitä kun en pystynyt pysymään aloillani. Järkytys ja kipu sai aikaan kyyneleet ja sellaisen kiukkureaktion, että totesin vaan huutaen, että kun ei pysty niin ei pysty. Sen jälkeen hammaslääkäri yritti hoitaa hampaan kuntoon mahdollisimman hellävaraisesti, mutta eipä kyllä enää kumpikaan puhunut toiselle mitään loppukäynnin aikana. Kun seuraava hammaslääkärikäynti tulee, tiedän kenelle en ainakaan mene. Hammaslääkärikammoa ei ole aiemmin ollut, mutta en ole enää varma onko tilanne säilynyt samana.

Tuo sinunkin käyntisi kuulosti kyllä melkoiselta kidutukselta. Nostan hattua, että olet kestänyt sen. Toivottavasti seuraavat kerrat olisi vähemmän tuskaisia.

Hertta
Lilou's Crush

Ei voi olla totta miten hirveä käynti! Ehdottomasti toisaalle seuraavalla kerralla! Painajainenhan tuo on!

Oma kipukammoni kehittyi tosiaan ilolla odottamastani synnytyksestä, kun en ensin saanut ja sitten enää ehtinyt saamaan kipulääkettä rajuun synnytykseen. Onneksi hammaslääkärini on ottanut tämän vakavasti alusta saakka, ja taisin nytkin saada hevosen annoksen, piikkien jälkeen en tuntenut itse operaatiossa mitään, mutta jälkeen tietysti särki julmetusti, siihenkin tehosi hyvin sitten särkylääke. Hampilääkärini on siis tosi kelpo, ja menen ihan luottavaisin mielin sinne kerta toisensa jälkeen, pelolleni en oikein näköjään mahda mitään edes onnistuineiden juttujen jälkeen.

Usko Irma-tätiä

Mikä niitä hammaslääkäreitä vaivaa kun eivät puuduta kunnolla tai eivät kuuntele potilasta? Itselläni samanlainen kokemus, kun menin poistattamaan hammasta. Sanoin suoraan, että tilanne pelottaa ja pelottaa, ettei puudutus toimi. Johon hammaslääkäri vain tuhahti, että tottakai se puudutus toimii. Noh eipä toiminut. Puudutus lähti pelittämään n. puolituntia operaation jälkeen, jolloin puoli naamaa oli tunnoton

kas (Ei varmistettu)

Oma hammaslääkärikäyntisuosikkini lapsuudesta: Isokokoinen mieshammaslääkäri alkaa kaksin käsin vääntää pihdeillä jotain hammasrautojen osaa paikoilleen. Pihdit lipeävät ja uppoavat ikeniini. "Oho"

Jännä että nykyisin hirvittää.

Voimia.

Voi mikä ruuhka! Täällä myös eletty kevät niin että joku on kaatanut saavista kaikkia elämän isot (iloiset mutta kuormittavat) asiat kerralla harteille. Mm. uuden kodin keittiö ja koneet juuri tapetilla. :) Hurjasti voimia ja pikaparanemista! 

LC (Ei varmistettu)

Täällä kohtalontoveri :( Kävin juuri tänään repimässä irti jokunen vuosi sitten juurihoidetun hampaan, jonka alle oli jäänyt tulehdus... Illan ohjelmassa buranaa, jäätelöä ja Netflix. Huomenna ehkä jo hymyilyttää, mutta vain suu kiinni. Uutta hammasta pitää odottaa syksyyn...

Kommentoi