Askel epämukavuusalueelle: tilkut taikamattoon

Lilou's Crush

Lapseni päiväkodissa on hauska tapa: lapsukaisille tehdään päivähoidon alkaessa Taikamatto, jolla lennellään mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Sen lisäksi lentävä matto toimii reissuilla päikkärialustana tai peittona tarpeen mukaan. Peitto ei ole mikä tahansa tilkkutäkki, sillä peitto kootaan niin sekalaisesta päiväkodin tilkkupinosta kuin kotoa tuoduista tilkuista.

Arvatenkin meidän kotoa ei kankaita löytynyt pilkottavaksi suurempaa kangasta, mutta että peitto on varmasti rakkaudella silattu, siihen leikattiin pala paapan pyjamaa, isin teepaitaa, siskon puseroa, reissumuistopusero ja äitin yöpaidan palanen. Nämä palat, ikävästi päiväkotiin hukkunutta isin paidan palaa lukuunottamatta, laittoi tyttö tilkkupeittoon muiden joukkoon, oman makunsa mukaan. Sen lisäksi peittoon leikattiin tilkku, johon painettiin voimaeläin ja toiseen nimi. Kolmanteen erikoistilkkuun taiteiltiin tähtikuvio, jonka mukaan voi aina suunnistaa kotiin.

Vaikka kaikki kangashommat ovat itselleni painajainen, tämä on kyllä tosi kiva juttu. Eilen hankittiin taustalle vielä pehmoinen fleecekangas, ja pian pääsee luottamustehtävän vastaanottanut anoppi surruttelemaan tämän tärkeän mattopeittosen kasaan.

Kaikenlaiseen sitä siis lasten kanssa joutuukin, kuten esimerkiksi tällä tapaa epämukavuusalueelle kangaskauppaan, kun oma leipäheitto on tasan varmasti rautakaupan käytävillä -tämä käynee selväksi tuon mitankin osalta, siinä väline, jolla meillä tilkkujen kokoa mittailtiin paremman puutteessa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.