Askel kohti syysgarderobia

Lilou's Crush

Viime viikolla laittelin kollaasiin syystarpeita vaatekaappiin. Ja laitoin myös toiveesta todeksi, sillä tuosta kauniista NAP:in paketista nostin sovitettavaksi kaksi paria Isabel Marantin kenties kohta jo klassikoiksi luettavisa Dickers-nilkkureita. Ja totta se on, ovat juuri niin mukavat kuin kehut ovat kertoneet, sisäänajokierros sen heti osoitti. Kokopuolesta osaan nyt näiden kahden parin perusteella vinkata, että ovat noin puoli numeroa kokomerkintäänsä suuremmat.

 

Minusta nämä kengät ovat kauneimmillaan ja monikäyttöisimmät vaaleassa taupe-sävyssä, mutta koska itselläni on vastaavan väriset jalkaan-edelleen-sopivat-nilkkurit, päädyin "bronze"-sävyyn, joka on tuollainen neutraali harmaanruskea, ei niinkään pronssinen sävy nimestään huolimatta. Syksyyn varsin sopiva, sanoisin. Ihan villi väri-iloittelu on nyt kenkäkaapissa käynnissä kun nämä sinne nostin.

Kommentit

Reetta/valkoisentalonreetta (Ei varmistettu) http://valkoisentalonreetta.blogspot.fi

No niin, nyt se on päätetty. Haluan nämä!
Minulla kun on ostolakko, niin kirjoitan joulupukille, tai syntymäpäiväpukille…
Onko kokomerkintä ihan normimerkintä, eli jos mun koko on 40 (suomikoko 40), niin se on näissäkin 40, eli ei mikään ranskalaisitalialaiseurooppalais-numero?

Hertta
Lilou's Crush

Uskallan kyllä jo pienellä käytöllä suositella. Koosta sanoisin, että jos edes jotkut kengistäsi ovat 41, sitten koko 40, jos taas 39, sitten koko 39. Koko oli siis selvästi enemmän reilu koko kuin nafti. Suosittelen toki sovittamaan molemmat, jos vaan mahdollista!

Reetta/valkoisentalonreetta (Ei varmistettu) http://valkoisentalonreetta.blogspot.fi

Kiitos avusta.
Ihmettelin vain, kun saatavilla oli myös kokoa 42, ja olit sanonut että tämä on reilua kokoa, että onko kokomerkintä joku sellainen, josta täytyy vähentää 2 pois niin tulee suomikoko. En tiedä osaanko selittää, joskus on mennyt pieleen jotkut kokomerkinnät, kun eivät ole "suomikokoa", vaan italian kokoa tai jotain, mutta siis joo, NAPista kun tilaan (joulupukki tilaa), niin otan sitten koon 40. (jotkut kengät ovat 41 minulla).

Hertta
Lilou's Crush

Juu, siis ymmärsit just oikein: oma kokoni oli ennen 39, ja nyt raskauden myötä jalka kasvoi, olisiko 39,5-40. Tilasin koot 39 ja 40, ja 40 oli reilusti liian suuri :)

Suomalainen ja italialainen mitoitus on sama, joskus kutsutaan myös eurooppalaiseksi mitoitukseksi. Ranskalainen mitotus taas eroaa näistä, esim. suomen/italian 39 on ranskan 40, suomen 40 = ranskan 41 jne :) IM:n kengät on siis ranskalaista mitoitusta, mutta Dickerit on kyllä tosiaan aika reilua mitotusta. Mun jalka on suomen 39-39,5 ja mulla on Dickerit ranskan koossa 39 :)

Hertta
Lilou's Crush

Just näin :) heh, näillä voisi sanoa olevansa ihan oma mitoituksensa :)

Reetta/valkoisentalonreetta (Ei varmistettu) http://valkoisentalonreetta.blogspot.fi

Heh, yhdestä kenkäpostauksesta saa aikaan "matemaattiselta kaavalta" kuulostavan ketjun :D

Kiitos Inarille selvennyksestä, tätä olen juuri ihmetellyt, tätä ranska-italia-eurooppamitoitusta :)

HannaKovanen (Ei varmistettu)

Moikka! Ostin itse samat popot noin vuosi sitten ja kyllä onkin tullut käytettyä. Näihin kenkiin kannattaa tosin käydä suutarilla laitattamassa paremmat pohjat tuon puun päälle. Puu ei oikein kestä syyskeliä ja sadetta. Muutenkin huonolla kelillä kannattaa välttää näiden käyttämistä ettei sitten harmita myöhemmin :D mutta kauniithan nämä ovat!!

Hertta
Lilou's Crush

Jee, kiva kuulla että olet ollut tyytyväinen! Käyvät kyllä moneen menoon :) mahdatko tarkoittaa puulla tuota nahkapohjaa, vaiko ihan tuota puukorkoa? Puolipohjia olen vähän fundeerannut, toisinaan olen sellaiset laittanutkin, etenkin sellaisiin "jokasäänkenkiin" kuten vaikkapa Pistolit, jotka menee läpi tuulen ja tuiskun. Uusissa Pistoleissahan tosin on kumipohja jo valmiiksi.

ja kyllä, sirot mutta rennot, nätit on!

HannaKovanen (Ei varmistettu)

Tarkoitan sitä nahkapohjaa :) pahoittelen pientä sekaannusta. Eli tosiaan laitatin puolipohjat, koska jo toisella tai kolmannella käyttökerralla jouduin pakon edestä myrskysäähän ja kotona huomasin, että pohja oli alkanut kuoriutumaan irti kengän etuosasta. Suutari onnistui kuitenkin korjaamaan kengät :)

allie (Ei varmistettu)

Nää on kyllä niin upeat! Olen ihastellut blogissa jos toisessa pidemmän aikaa. Toivottavasti joskus tulevaisuudessa olisi itselläkin mahdollisuus vastaavaan hankintaan..:)

Hertta
Lilou's Crush

Ovat kyllä niin kivat jalassa -arkisen kivalla tavalla! toivon, että löydät sinäkin omasi, nämä tai vielä kivammat :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Hehee, nää on ollut mun ostoskorissa jo niin monta kertaa. Jouduin palauttamaan Acnen nilkkurit (ne repes!) ja nyt ois nilkkureiden mentävä aukko.

Hyvältä näyttää!

Terkkuja <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.