Asunnon vuokraus New Yorkissa

Lilou's Crush

Rakkain katu Upper East Sidellä.

Hei tyttäret ja ehkä poikasetkin, sain sen verran kyselyitä sekä inboksiini että tänne blogiin asunnon vuokraamisesta New Yorkissa lyhytaikaista asumista varten, että ajattelin koota pienen postauksen aiheesta, josko siellä olisi joku muukin, joka asiaa pohtii.

Olen mieheni kanssa yhdessä ja erikseen katsastanut aika monipuolisesti omppukaupungin majoitusvaihtoehtoja vuosien saatossa. Yöpynyt yhden yön hotellissa (miehellä näistä enemmänkin tuntumaa), olemme bunkanneet kavereiden kodeissa ja kaikkein useimmin vuokranneet asunnon.

Reissumme ovat kestäneet reilusta viikosta kuukauteen, ja tällaisilla ajoilla vuokraaminen on ollut meille se järkevin vaihtoehto. Meillä tärkeimpinä syinä oma rauha, viihtyminen, rakkaus tiettyihin kulmiin ja ennenkaikkea tietysti hinta. Lapsen kanssa olemme vuokranneet asunnon kaksi kertaa ja silloin se on ollut,  jos mahdollista, vielä parempi valinta.

Metrossa kulkiessa mahdollisimman kevyet sateenvarjorattaat ovat järkevin ratasmalli -kokeiltu on myös toisinpäin taittuvat matkikset.

Meillä on käynyt tuuri, sillä tutustuimme jo toisella vuokrauskerrallamme neitoon, joka teki sivubisnestä vuokraamalla asuntoja lyhytaikaiseen asumiseen, ja olemme viidelle reissullemme ottaneet suoraan häneen yhteyttä. Harmillisesti hän on nyt luopunut sijoituksistaan tällä saralla. Tutustuimme kuitnekin niin hyvin, että viime kesälomalla asuimme hänen omassa kodissaan hänen poissaollessaan.  Seuraavalle pidemmälle visiitille on sitten jo löydettävä uusi vuokrakoti, eli etsintä on meilläkin edessä.

Ennen Natashan tapaamista etsimme vuokra-asuntojamme Craigslistin kautta, Vacation Rentals-valikon alta. Majoituimme mm. melko hivelevässä osoitteessa Riverside Drivellä Hudson-joen rannalla pilvenpiirtäjän yläkerroksessa (ihan järjettömän upeat näkymät!) Los Angelesiin muuttaneen näyttelijärouvan New Yorkin kodissa.

Ei mitään sen kummempaa syytä tälle kuvalle, paitsi että onnellisena hengailen lemppariasunnon edessä.

Olemme usein vuokranneet huoneita suuremmista asunnoista, jolloin meillä on ollut yksi ja toissa kerralla peräti kolme "kämppistä". Kaikki reissut ovat onnistuneet hyvin, ja jaettu kylppäri+keittiö toimineet mainiosti, mitä nyt täytyy sanoa, että erään kerran muutama vuosi sitten asumppanimme eivät piitanneet kyllä siivouksesta tuon taivaallista. Yleensä asuinkavereita ei edes tapaa, näiden siivottomien mutta sydämellisten lurjusten kanssa joimme vähän viiniäkin ;)

Puistoja lapsille on joka lähtöön. Tämä villi metalliviidakko sijaitsee Union Squarella. Yhteydessä myös erilaisia vesielementtejä, aivan mahtava kesähelteissä.

Seuraavalle perhelomalle suunnatessamme aion jälleen vuokrata asunnon. Tällä kertaa käytän todennäköisesti VRBO eli Vacation Rentals By Owners-palvelua. Vastaavanlaisia on useampiakin, mutta olen tähän tutustunut hiukkasen syvällisemmin kuin muihin,ja se vaikuttaa melko luotettavalta. Ongelmana on ollut aiemmin asuntoja tiedustellessani tätä kautta, että useista kohteista en ole saanut minkäänlaista vastausta.

Valitettavasti harmina on nykyään se, että Craigslistillä liikkuu paljon huijareita, ja olen tullut hiukan skeptiseksi sen suhteen. Täältä Suomesta käsin operoidessa, vuokraa asuntoa sitten Craigslistin, VRBO:n tai minkä tahansa palvelun kautta, on tärkeää suhtautua ilmoituksiin kriittisesti, pyytää mahdollisimman paljon lisätietoa, eikä koskaan, koskaan, koskaan maksaa koko vuokrasummaa etukäteen.   Varausmaksut, jotka ovat yleensä muutaman sadan dollarin luokkaa, hoidetaan yleensä PayPalilla, eli jos sellaista tiliä ei vielä ole, se kannattaa avata.

Eipäs sitten muuta, kuin leppeitä loma-ajatuksia! Itse suuntaan New Yorkiin seuraavan kerran toukokuussa, ja pikku pyrähdykseni ajan viivyn poikkeuksellisesti hotellissa, kun oiva tarjous sattui joulun alla vastaan.

 

Kommentit

Stockholm by me

Kiitos kivasta postauksesta! Ja hyviä vinkkejä muutenkin, nyt maaliskuussa lähdemme mieheni kanssa NYCiin kahdestaan mutta seuraavalla kerralla olemme luvanneet ottaa lapset mukaan ja silloin varmaan tulemme mekin vuokraamaan. Ymmärrän että hintahaarukka on varmaan aika iso mutta mitä about olette itse maksaneet? Kivaa viikkoa! / veera 

Hertta
Lilou's Crush

Veera, ihanaa reissua :) Meillä on ollut todella hyvä tuuri hintojen kanssa, olemme maksaneen viikosta yhteensä 300-500 dollaria (2-3hlöä) sisältäen ihan kaiken, joten siihen ei kannattane verrata. Mutta nyrkkisääntönä, että vuokra-asunnoista maksaa yleensä vähemmän aina kuin hotelleista (toki vuokra-asunnoistakin löytyy luksusta, josta voi maksaa mitä tahansa), ja hotelleihinhan tulee vielä päälle kaupunkivero ja jokin toinen vero, joista tulee melkoinen potti siitäkin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Myös minä kiitän mukavasta NYC-postauksesta! Olin siskoni kanssa Nykissä nelisen vuotta sitten. Nyt syksyllä on mahdollisesti edessä vajaan viikon mittainen pyrähdys mieheni kanssa. Kiinnostaisi tietää, mihin hotelliin aiot tällä kertaa majoittua? Olen surffaillut eri vaihtoehtoja, mutta sitä optimaalista ei ole vielä löytynyt. Neljä vuotta sitten majoitumme Hotel Pennsylvaniassa. Sijainti oli tosi hyvä, mutta tsekattuani hinnat, ne tuntuivat nyt lähes tähtitieteellisiltä :/

Iloa päivääsi!

// Salla

Tommi K
Isyyspakkaus

Aargh, ja saman tien tuli järjetön New Yorkin -matkakuume. Ehkä sitten syksyllä..? Isäkuukaudella..? :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos linkeistä! Haaveissa olisi päästä tuonne koko perheen kanssa ja silloin tuo vuokra-asunto on kyllä varmasti paras ratkaisu. Oletko asunut kaupugissa pidemmän aikaa vai mistä innostus?

Janey (Ei varmistettu)

VRBO:sta olen kuullut paljon hyvää! Los Angelesissa asuva ystäväni on vuokrannut kyseisen sivuston kautta jo pari kertaa eri asuntoja matkustaessaan Pariisiin.

Peppi (Ei varmistettu)

http://www.airbnb.com/ on todella hyväksi todettu sivusto. Sitä kautta olemme vuokranneet asuntoja mm. Nykistä ja Lontoosta. Ja tulevalle Rion reissullemme vuokraamme taas. Sivustossa hyvää on, että aikaisemmat vuokralaiset voivat jättää tunnuksillaan palautetta. Se lisää vuokranantajan luotettavuutta! :)

HannaHanna (Ei varmistettu)

Kiitos noista sivustovinkeistä! Me taas käytettiin viime kesänä kahden viikon reissullamme asuntosivuna Homeaway.com'a. Oli todella hyvä sivusto ja kaikki asuntovuokraajat, joihin ehdittiin ottaa yhteyttä ennen "sen oikean" löytymistä, vastasi meille tosi ripeästi ja ystävällisesti. Eikä sen lopulta vuokraamamme kämpän omistajankaan kanssa olis paremmin voinu asiat mennä. Kannattaa chekata sekin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Täältä myös ääni Homeawaylle. Vuokrasimme sitä kautta mahtavan kämpän East Villagesta vuosi sitten. Omistaja oli todella ystävällinen ja vastasi kyselyihin salamana.

marr (Ei varmistettu)

Minäkin olen vuokrannut asunnon Pariisista Homeawayn kautta ja löysin täydellisen kämpän. Toki silmät auki saa olla ja lueskella arvioita hieman ennen kuin maksaa sitä varausmaksua tai muutakaan.

freesoul (Ei varmistettu)

Samoja kokemuksia Pepin kanssa. http://www.airbnb.com/ kautta olen vuokrannut 3 eri kämppää NYCistä ja kaikki ovat olleet hyviä kokemuksia. Voin suositella!

Vierailija (Ei varmistettu)

Olipa hyödyllinen juttu! :) Tosiaan toukokuussa vihdoin pääsen 15 päiväksi Nyciin. Emme vielä ole varanneet hotellia/hostellia/asuntoa ja nyt olis jo pikku hiljaa ehkä aika.

Osaisitko suositella jotakin aluetta mistä niitä kantsis katsoa? Mielellään kävelymatkan päässä ns.keskustasta.

Kiitos ihana jo etukäteen, jos jotain vinkkejä ensikertalaiselle saisi. :)

Ida-Maria (Ei varmistettu)

Jäi näköjään tuo nimi tuosta yläpuolelta pois, se olen minä. :)

Matkustelija (Ei varmistettu)

Itse olen monen montaa Nykissä vieraillessani käyttänyt Airbnb:n kautta vuokrattua huoneistoa. Toimii! Hyväksi ja turvalliseksi havaittu ja kokeiltu niin Nykissä, Barcelonassa, Tokiossa, Roomassa, Nitsassa sekä Pariisissa. Kaikista on jäänyt vain positiivisia kokemuksia ja parista jopa aivan ihanat hostit, joihin tulee pidettyä yhteyttä matkojen välissäkin!
Joten tuon sivuston löydettyäni en ole majoittunut hotelliin kuin työreissuilla.

Kommentoi