Asunnon vuokraus New Yorkissa

_mg_0697.jpg

Rakkain katu Upper East Sidellä.

Hei tyttäret ja ehkä poikasetkin, sain sen verran kyselyitä sekä inboksiini että tänne blogiin asunnon vuokraamisesta New Yorkissa lyhytaikaista asumista varten, että ajattelin koota pienen postauksen aiheesta, josko siellä olisi joku muukin, joka asiaa pohtii.

_mg_0545.jpg

Olen mieheni kanssa yhdessä ja erikseen katsastanut aika monipuolisesti omppukaupungin majoitusvaihtoehtoja vuosien saatossa. Yöpynyt yhden yön hotellissa (miehellä näistä enemmänkin tuntumaa), olemme bunkanneet kavereiden kodeissa ja kaikkein useimmin vuokranneet asunnon.

Reissumme ovat kestäneet reilusta viikosta kuukauteen, ja tällaisilla ajoilla vuokraaminen on ollut meille se järkevin vaihtoehto. Meillä tärkeimpinä syinä oma rauha, viihtyminen, rakkaus tiettyihin kulmiin ja ennenkaikkea tietysti hinta. Lapsen kanssa olemme vuokranneet asunnon kaksi kertaa ja silloin se on ollut,  jos mahdollista, vielä parempi valinta.

_mg_0522.jpg

Metrossa kulkiessa mahdollisimman kevyet sateenvarjorattaat ovat järkevin ratasmalli -kokeiltu on myös toisinpäin taittuvat matkikset.

Meillä on käynyt tuuri, sillä tutustuimme jo toisella vuokrauskerrallamme neitoon, joka teki sivubisnestä vuokraamalla asuntoja lyhytaikaiseen asumiseen, ja olemme viidelle reissullemme ottaneet suoraan häneen yhteyttä. Harmillisesti hän on nyt luopunut sijoituksistaan tällä saralla. Tutustuimme kuitnekin niin hyvin, että viime kesälomalla asuimme hänen omassa kodissaan hänen poissaollessaan.  Seuraavalle pidemmälle visiitille on sitten jo löydettävä uusi vuokrakoti, eli etsintä on meilläkin edessä.

_mg_1321.jpg

Ennen Natashan tapaamista etsimme vuokra-asuntojamme Craigslistin kautta, Vacation Rentals-valikon alta. Majoituimme mm. melko hivelevässä osoitteessa Riverside Drivellä Hudson-joen rannalla pilvenpiirtäjän yläkerroksessa (ihan järjettömän upeat näkymät!) Los Angelesiin muuttaneen näyttelijärouvan New Yorkin kodissa.

_mg_1817.jpg

Ei mitään sen kummempaa syytä tälle kuvalle, paitsi että onnellisena hengailen lemppariasunnon edessä.

Olemme usein vuokranneet huoneita suuremmista asunnoista, jolloin meillä on ollut yksi ja toissa kerralla peräti kolme ”kämppistä”. Kaikki reissut ovat onnistuneet hyvin, ja jaettu kylppäri+keittiö toimineet mainiosti, mitä nyt täytyy sanoa, että erään kerran muutama vuosi sitten asumppanimme eivät piitanneet kyllä siivouksesta tuon taivaallista. Yleensä asuinkavereita ei edes tapaa, näiden siivottomien mutta sydämellisten lurjusten kanssa joimme vähän viiniäkin 😉

_mg_2226.jpg

Puistoja lapsille on joka lähtöön. Tämä villi metalliviidakko sijaitsee Union Squarella. Yhteydessä myös erilaisia vesielementtejä, aivan mahtava kesähelteissä.

Seuraavalle perhelomalle suunnatessamme aion jälleen vuokrata asunnon. Tällä kertaa käytän todennäköisesti VRBO eli Vacation Rentals By Owners-palvelua. Vastaavanlaisia on useampiakin, mutta olen tähän tutustunut hiukkasen syvällisemmin kuin muihin,ja se vaikuttaa melko luotettavalta. Ongelmana on ollut aiemmin asuntoja tiedustellessani tätä kautta, että useista kohteista en ole saanut minkäänlaista vastausta.

_mg_2239.jpg

Valitettavasti harmina on nykyään se, että Craigslistillä liikkuu paljon huijareita, ja olen tullut hiukan skeptiseksi sen suhteen. Täältä Suomesta käsin operoidessa, vuokraa asuntoa sitten Craigslistin, VRBO:n tai minkä tahansa palvelun kautta, on tärkeää suhtautua ilmoituksiin kriittisesti, pyytää mahdollisimman paljon lisätietoa, eikä koskaan, koskaan, koskaan maksaa koko vuokrasummaa etukäteen.   Varausmaksut, jotka ovat yleensä muutaman sadan dollarin luokkaa, hoidetaan yleensä PayPalilla, eli jos sellaista tiliä ei vielä ole, se kannattaa avata.

Eipäs sitten muuta, kuin leppeitä loma-ajatuksia! Itse suuntaan New Yorkiin seuraavan kerran toukokuussa, ja pikku pyrähdykseni ajan viivyn poikkeuksellisesti hotellissa, kun oiva tarjous sattui joulun alla vastaan.

 

Kommentit (14)
  1. Matkustelija
    27.2.2013, 15:44

    Itse olen monen montaa Nykissä vieraillessani käyttänyt Airbnb:n kautta vuokrattua huoneistoa. Toimii! Hyväksi ja turvalliseksi havaittu ja kokeiltu niin Nykissä, Barcelonassa, Tokiossa, Roomassa, Nitsassa sekä Pariisissa. Kaikista on jäänyt vain positiivisia kokemuksia ja parista jopa aivan ihanat hostit, joihin tulee pidettyä yhteyttä matkojen välissäkin!
    Joten tuon sivuston löydettyäni en ole majoittunut hotelliin kuin työreissuilla.

  2. Jäi näköjään tuo nimi tuosta yläpuolelta pois, se olen minä. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *