Aurinkoa päin paneelia!

dometic_acx40_kaasujaakaappi.jpg

Viiiiimein on aivoista pieni lohko vapautunut mökkiaatoksille! Ei olla mikromökillemme ennätetty vielä kertaakaan koko kesänä muuton ja remontin vuoksi, synti ja häpeä! Tulevalla viikolla asia onneksi korjautuu, ja päästään näin kesän ehtoopuolella vielä vähän haistelemaan meri-ilmaa sielläkin suunnalla.

Mökin kohennus jää kodin remontin vuoksi tuleville kesille, mutta muutama juttu pitäisi ratkaista, että elo olisi vähän leppoisampaa tällä hetkellä aivan täysin vailla mitään mukavuuksia olevalla möksällämme.

Sähköjä alueelle ei voi eikä saa vetää, mutta aurinkopaneelit sallitaan muutoin tarkasti julkisivultaan ja muilta ominaisuuksiltaan säädellyissä mökeissä. Niinpä olen viettänyt tämän illan opiskellen sähköhommia: Millaisia paneeleita onkaan olemassa, kuinkas paljon sähköä vaatikaan puhelimen lataus tai valot, onko jääkaappi haave vain, entäpä mitä tarkoittaa inverttori tai maksimijännite... paljon on opiskeltavaa!

Mikäli joukossanne on mökkeilijöitä tai veneilijöitä, joille tällaiset hommat ovat helppoja ja tuttuja, vinkatkaa ihmeessä näppäristä kokonaisuuksista -meillä mökin koko on vaivaisen alle kymmenen neliötä tällä hetkellä, että mitään jättilukaalia ei todellakaan olla valaisemassa, ja budjettikin on enemmän xs kuin xxl -luokkaa…

 

Kuvassa kaavailemani Dometicin matkajääkaappi, joka toimii niin sähköllä kuin kaasullakin.

Kommentit (1)
  1. Meillä on alle 40 neliön mökillä pari aurinkopaneelia ja kolme akkua, jotka riittää varsin hyvin tarvittavaan valaistukseen, jääkaappiin (veneisiin tarkoitettu pieni jääkaappi) ja invertterin kautta latureihin ja muihin sähkölaitteisiin ja jopa imuriin. Nää kamat on muuten syksyllä tulossa myyntiin, kun joudutaan mökistä luopumaan ;)… Ihan pikkumökin, jota käytetään kai lähinnä kesällä, valaistuksen hoitaisin ehkä sellasilla tarroilla kiinnitettävillä ledilampuilla, joissa on omat paristot, niin ei tarttis johtoja vetää.

    Invertteristä kannattaa huomioida se, että vaikka se näppätä onkin, niin pitää ääntä käytössä ollessaan eli sopii lähinnä satunnaiseen puhelinten lataukseen ym. Tai ainakin näin meidän tapauksessa.

    t. Sara

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *