Avaruutta kotiin 2: seinän sisään liukuvat ovet käytössä

Kaupallinen yhteistyö: Eclisse

Ja miltä ne ovet sitten näyttävät käytössä -tai piilossa ollessaan?

Tosiaan, alusta saakka meille oli selvää, että haluamme alakerrasta mahdollisimman avaran ja avoimen.Valon tuli kulkea ja tilojen tuntua esteettömiltä. Se tarkoitti sitä, että piirsimme työhuoneen ja olohuoneen oviaukon jättisuureksi -se on leveydeltään 110cm. Korkeutta oviaukolla on 230cm kuten ikkunoillammekin, tasapainon vuoksi. Molemmat liukuovemme toimitti Eclisse, jolla on paras mahdollinen valikoima liukuovia eri tiloihin ja tarpeisiin: seinän sisään liukuvina perusovina kuten meillä ja äänieristettyinä, jotka ovat erinomaiset esimerkiksi makuuhuoneisiin ja muihin tiloihin joissa äänieristykselle on erityistoiveita ja tarpeita.

Meidän valintamme on eleetön listaton malli, koska emme halunneet korostaa ovea vaan nimenomaan häivyttää niitä silloin, kun oven taakse ei ollut tarpeen kätkeytyä.  Tyyliltään tällainen ratkaisu sopii mielestäni monenlaisiin koteihin,  erityisesti ehkäpä moderniin tyyliin. Listallisista malleista löytyi useita kauniita vaihtoehtoja, esimerkiksi edelliseen keskustakotiimme olisin ottanut mielelläni

Vetimiksi meillä valittiin teräksenväriset kuppivetimet. Kun ovi on liukunut seinän sisään, se avataan vetämällä tuollaisesta hauskan epäkeskoisesta kolosesta -ovet liikkuvat hyvin kevyesti, eli tämä on oikein toimiva ja huomiota herättämätön ratkaisu, vaikka ensialkuun mietin, kuinka muka suuren oven saan houkuteltua kolosestaan vain yhdellä sormella. Hyvin onnistui.

Olohuoneen ja työhuoneen liukuovi on leveydeltään 110cm, ja portaidenaluskomeron jossa meillä on koko perheen kausivaatteisen säilytys ja kenkäsäilytys, leveys 90 cm. Näin myös tuohon pieneen ja sokkeloiseen tilaan on helppo käynti.

Kaikki kotimme sisäovet ovat tammiviilua, ja aivan samannäköistä sellaista, vaikka saranaovet ovat eri merkiltä. Kuvissa valo tekee hiukan tepposia, tammiviilu on luonnossa lämmin ja luonnollinen.

Eteisessä oleva ovi on yleensä näistä kuvista poiketen auki, vaikka kiinni pidettynä tila olisi luonnollisesti huomattavasti levollisempi.Tällä hetkellä eteistä kuormittaa myös varaston valmistumista odottava polkupyörä ja ties mitä muuta roinaa. Yleisilme poikkeaa kuvasta vielä hetken suorastaan katastrofaaliseen suuntaan, mutta kohta taas on paikka kaikelle ja saadaan kaikki paikalleen!

koti remontointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *