Aviomies kertoo, osa 1.

Lilou's Crush

Blogeissa on kiertänyt kovasti "husband/boyfriend tag" -haaste, ja olen niitä lueskellut useammankin, hauskoja juttuja. Kun sitä ajanvietettä ei muuten olisi, sai herra Granrothkin tämän täytettäväkseen... Kysymyksiä oli niin yltäkylläisesti, että ihan oli jaettava kahteen osaan, kuulemma muka kiire jonkun presentaation työstössä. Kumma tyyppi, voiko nyt vaimon blogin hupikyselyä tärkeämpää ollakaan, kysyn ma!

1. Missä tapasitte ensikertaa?

Voisi sanoa että se on tapahtunut kahdesti. Ensimmäisen kerran vuonna 2001 MTV3:n Shine clubilla baarijonossa jolloin juttelimme niitä näitä. Hertta katosi juhlahumuun enkä nähnyt häntä enää. Seuraavan kerran kuulin hänestä kolme vuotta myöhemmin vuonna 2004 kesällä. Olin juuri vaihtanut työpaikkaa ja tarkistin viimeistä kertaa vanhan työpaikan meiliboksia. Siellä oli viesti Hertalta jossa hän kyseli kuulumisia ja aprikoi mahdoinko olla sama tyyppi. Sovittiin että nähdään bändini keikalla On The Rocksissa ja Hertta tuli keikan jälkeen moikkaamaan takahuoneeseen.

Näin se meni, lähestulkoon. Minor detail vain, että viestin oli kirjoittanut minun sijaani ystäväni, sillä kaipasin piristystä oltuani sinkkuna ja aika surullisena parisuhteen päätyttyä. Ystäväni aiempi poikaystävä ja mieheni olivat olleet työkavereita, ja tulevasta husbandistani oli hän kuullut pelkkää hyvää, joten likimain sokkotreffeille uskalsi lähteä!

2. Mikä oli ensivaikutelmasi hänestä?

Ensimmäisestä kerrasta muistan että Hertta oli tosi kaunis, mukava ja välitön. Ja varmana varattu. Toisella kertaa ehdimme jutella vain hetken mutta olin koko illan pyörällä päästäni sen kohtaamisen jälkeen.

Awww. Tokalla kertaa hikinen On the Rocksin bäkkäri ei tosiaan kannustanut viipymään pitkään, etenkin kun olin lähdössä aamulennolla reissuun. Saatiin numerot vaihdettua kuitenkin.

3. Ensitreffit?

Ystäväni valokuvanäyttelyn avajaisissa.

Totta. Neitsytpolulla Ullanlinnassa oli tämä. Olin myöhässä ja lähdin ratikkapysäkiltä katua väärään suuntaan. Mies luuli, että tulin toisiin aatoksiin :D

4. Kuinka pitkään olette olleet yhdessä?

Tänä syksynä 10 vuotta.

Itseasiassa tarkemmalla laskulla 11. Mutta en itsekään muistanut, paitsi että ensi vuonna on kymmenes hääpäivä, eikä sentään olla näitä Ensitreffit Alttarilla-tyyppejä, vaikka nopsajalkoja oltiinkin.

5. Lempinimiäsi hänelle?

En saa kuulemma laittaa niitä tähän. Usein kutsun häntä kuitenkin Hertaksi koska se on niin hieno nimi.

joo, ei sentään ihan kaikkeia perhesalaisuuksia voi paljastaa.

6. Hänen parhaat piirteensä?

Huumorintaju. Hän on myös tosi fiksu ja huomaavainen.

Ehdottomasti, ehdottomasti.


7. Onko hänellä mitään omituisia juttuja?

Hän käy tosi kuumissa suihkuissa. Joskus olen kokenut ikäviä yllätyksiä kun olen unohtanut kääntää hanan takaisin normaaliasentoon.

jep, tämä on numero yksi ekologinen paheeni. Tunnustan ja häpeän, vaan en ihan heti pysty lopettamaan. Huomaatteko, miten kohtelias mieheni on, ei palovammoistaan huolimatta vaadi minua kääntämään suihkua perusasentoon :D


8. Missä hän on syntynyt?

Olisiko ollut Helsingissä…

Jos ihan faktinen ulostulo otetaan, se kävi Hyvinkään sairaalassa matkan varrella. Passissa lukee synnyinpaikkana Järvenpää. Pitkä tarina, jonka vuoksi usein sanonkin kysyttäessä, että en ole mistään kotoisin. Kävin muuten ensimmäisen kerran Hyvinkäällä joskus ala-asteikäisenä Anttilassa Mumman ja Paapan kanssa tuon sairaalakeikan jälkeen, ja ensikosketus Järvenpäähän tuli muistaakseni 25-vuotiaana.

9. Silmien väri?

Hmm…siniharmaa

Sanoisin itse ihan vain sininen. Meillä on usein erinäisistä väreistä väittelyä, tässäpä näköjään yksi joukon jatkeeksi.


10. Kengännumero?

Tosi vaikeita kysmyksiä, pieni ääni sisälläni kehottaa piipahtamaan kenkähyllyllä…mutta vastaan 39.

Oikein! joskus myös 40 ja 38, pääosin kuitenkin 39.

12. Jos hän katsoo TV:tä, mitä hän katsoo?

Tällä hetkellä varmaan Ensitreffit alttarilla. DVD:ltä Hercule Poirotia

Nappi! Telkkarista katson kympin uutiset ja enskarit (jee!) jos ylipäänsä mitään, mutta You Tubea ja Netflixiä selaan hyvin dokkareitten toivossa useinkin.


13. Minkätyyppistä musiikkia hän tykkää kuunnella?

Hertta on aika kaikkiruokainen musiikin suhteen, nuorempana hän on kuunnellut jopa hevimetallia. Viime aikoina hän on kuunnellut moderneja hittejä joissa on tarttuvat kertosäkeet ja jotka saavat hyvälle tuulelle.

No tämä meni pieleen, kuuntelen siis niitä hittejä jos radio on auki, eli pakon uhalla. Spotifyn soittolistani ovatkin varsinainen sekalainen seurakunta sukkishevistä ranskalaisen musiikin kautta jenkkirokkiin ja sieltä Tannan kautta Pave Maijaseen ja Iisaan. Klassistakin tykkään kuunnella orkesteritaustani vuoksi. Olen ihan kaikkiruokainen, kunhan musa on hyvää! Oikeastaan vain Arttu Wiskarin aamukahvimaitomikälie saa yrjöt kurkkuun, ja sellaisesta musasta en tykkää, jossa vain ähistään tai läähätetään. Pitää olla katsos se melodia.

14. Minkälaisia leffoja hän tykkää katsoa?

Romanttisia komedioita joissa on kunnon feel-good -meininki. Yhteinen suosikkimme on 500 Days of Summer mutta viime aikoina emme ole ehtineet katsoa elokuvia.

Oikein, vaikka tärkein unohtui: Hercule Poirotit ja muut Christien mysteerit, tosin ne taisi tulla tuolla dvd-kohdassa. Aiemmin tykkäsin kauhusta, trillereistä ja etenkin ruotsalaisista jännäreistä. Lasten myötä olen niin herkistynyt, että en kestä laisinkaan väkivaltaa, ja valitsen mieluummin animaatioita ja komediaa, käy se romanttinenkin, vaikka ihan peruskomediat ehkä miellyttää vielä enemmän. Perinteiset naisleffat ei tosin ole oikeinn makuuni. Eli itseasiassa tämä meni aika pieleen. Lemppareita on tosiaan tuo 500 days of summer, Eternal sunshine spotless mind ja Little miss sunshine nyt tuli mieleen. Haha, kolmen suora, SUMMER SUN SUN! kaikki käy kuha aurinko paistaa!


15. Mitä hän voi syödä joka päivä kyllästymättä siihen?

Kalkkuna-oivariini-ruisleipää Green Tea Mint-teellä.

35 vuotta ja still going strong. Ruisleipä rules. Minttutee ja kalkkuna tulleet mukaan vasta noin 15 vuotta sitten.


16. Minkälaisen synttärikakun teksisit hänelle?

En ole ehnyt paljon kakkua mutta ehkä muropojaisen omena/mustikkapiirakan

Yksi kaino pyyntö: Alenius! Kirjoittaja ei muista kirjoittaneensa ylläolevaa. Annetaan anteeksi.

17. Jos menette ulos syömään ja juomaan, mitä hän tilaa?

Riippuu paikasta, olen nähnyt hänen syövän suurella ruokahalulla niin pihviä kuin salaattiakin. Juomme joko viiniä, olutta tahi vettä.

Suuri ruokahalu mainittu! Jeps, olen ruoan suhteen helppo miellyttää, kunhan se on hyvää ja sitä on riittävästi. Olen lähes aina nälkäinen! Nuo juomathan riippuu ihan sitten ruoasta, en sano ei myöskään pepsimaxille. Drinkkinä juon mieluiten kuohuviiniä, mojitoista tykkään myös, ja oikeastaan monenlaisista kivoista erikoisista drinkeistä, harvemmin vain niitä tulee tilattua.

 

Siinäpä kaikki tältä haavaa, lisää tuleman pitää, kun tyyppi jaksaa naputella, oli ihan poikki tämän jälkeen. Ressukka. Jos olette tehneet tägihommia, linkatkaa ihmeessä alle, menen lukemaan!

Kommentit

Satu Villa Fox (Ei varmistettu) http://www.villafox.bellablogit.fi

Löytyy! Vähän eri kysymyksillä tosin. :)

http://villafox.bellablogit.fi/2015/08/nyt-puhuu-aviomies/

Hertta
Lilou's Crush

Ihan parhaita :D Nauran vieläkin sille aivastukselle!

Piipo79

Kuumat suihkut, täällä sama homma! Ja usein suihkusta kuuluu jonkinlainen älähdys kun mies menee sinne mun jälkeen :-)

annemi

Haha, meillä tulee sanomista myös jos mies menee mun jälkeen suihkuun, kun siellä kuulemma palaa iho :D

Tunnetilan Nina (Ei varmistettu) http://ninantunnetila.fi/

Yrjöt suuhun Arttu Viskarista! Hertta sä olet niin mun nainen! <3

Hienoja vastauksia V:ltä. Ai että houkuttelisi tehdä tämä sama kotona. Olen kyllä aika varma ettei J suostuisi näihin vastailemaan. :D

Tasaraita

Sama juttu suihkun kanssa. Suihkussa pitää tulla lämmin niin että se lämpö tunkeutuu luihin ja ytimiin asti. Meillä mies ja poika jaksaakin aina ihmetellä että miten voin käydä niin kuumassa suihkussa. Lapsikin tietää että jos äiti on käynyt aiemmin pitää suihkua säätää kylmemmälle ennen kuin voi mennä. 

Ja Arttu Viskarin kahvimaito, yök yök yök!

vs (Ei varmistettu)

Olipa hauska juttu! Musta tuntuu että sulla on aika ihana mies - sellainen tunnelma tästä (ja monesta aiemmastakin) tekstistä välittyy ruudun toiselle puolelle :) Hurraa tällaisille kumppaneille!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.