Babyzen Yoyo eli ratasfanaatikon kaukoihastus

Lilou's Crush

Mies säveltää ja äänittää, lapsella on leikittäjiä joka sormelle ja minä makoilen massun kanssa ja mietin jo pikku hiljaa vauvan tarvikkeita. Jos jostakin vauvajutuista innostuin viimeksi, ja olen edelleenkin hurjan kiinnostunut, ne ovat kulkupelit, kuten taisinkin jo aiemmin mainita.

Meiltä löytyy peräti kolmet rattaat -kahdet varsin tarkalla harkinnalla hankitut eli Bugaboon Cameleonit ja saman merkin Beet, ja yhdet hätäpäissä ulkomailta ostetut MacLarenin Volot, kun pahamaineinen matkatavaroiden Bermudan kolmio, eli Charles de Gaullen kenttä nieli Bugaboon Bee-rattaamme Pariisin reissulla, eivätkä ne löytyneet ennenkuin loman viime metreillä, onneksi toki edes silloin.

Nyt on kyllä ollut varsin hauskaa sukeltaa tämänhetkisen ratastarjonnan pariin! Bugaboot säilyvät ykkösinä, mutta Volojen tilalle kaipaisimme vastaavanlaiset kevyenkevyet rattaat, joissa selkänojaa saisi kallistettua, se Voloissa ei harmi kyllä onnistu. Mukavuus ja keveys ovat ykkösperusteet reissurattaille, sillä ensimmäinen ulkomaanreissumme tullee toivottavasti aikanaan suuntautumaan New Yorkiin, ja siellä ei hissejä metroissa tunneta, ja parhaimmillaan kannettavana kapeita rappusia ylös ja alas on rattaiden lisäksi niissä nukkuva lapsi. Siinä on kiloilla kuulkaa merkitystä...

Ehdottomia tarpeita matkaseuralaisillemme ovat siis:

  • Keveys
  • Mahdollisimman pieni koko taitettuna
  • Istuimen kallistus
  • Helppo kokoamissysteemi
  • Korkea työntoaisa
  • Kääntyvät etupyörät
  • Tavarakori (hassua, että se puuttuu joistain ratasmalleista!)

Ja näin löysinkin Baby Zenin Yoyot. Nopsasti selvisi, että "jojot" ovat tällä hetkellä varsinaiset hittirattaat Euroopassa ja saapuneet nyt tänne meidänkin huudeille. Näissä tuntuisi olevan aivan kaikki, mitä kaipaamme, ja vähän enemmänkin, nimittäin aika sietämätön hinta... Luinkin rattaiden nimen ensin YOLO, ja ajattelin että sillä ilmeisesti perustellaan tuota hirveää euromäärää, 399€, että kerran täällä vain eletään, ja kärrytellään sitten senkin edestä...

Ranskalaisten Yoyojen muotoilu muistuttaa todella paljon Bugaboon Bee -rattaiden ulkonäköä rungon osalta, ja kenties siksi miellyinkin niihin samantien, Beet ovat olleet kovasti mieleeni. Yoyojen runko on aina sama, joko musta tahi valkoinen, mutta mallin voi ostaa joko tuolla ylimmän kuvan vastasyntyneen kopalla tai suoraan 6kk eteenpäin sopivana ratasmallina, mikä meillä on tarpeena. Värejä löytyy runkoväreihin yhdisteltäviksi musta, sininen, punainen, harmaa ja pinkki. Oma suosikkini on musta mustalla, tietty...

Rattaiden paino on vain 5,8kg, ja ne menevät aivan käsittämättömän pieneen tilaan -ne saa jopa ottaa lentokoneeseen käsimatkatavarana, ja tämä on suurensuuri plussa, tietävät pienten kanssa matkanneet. Luin useita käyttökokemuksia rattaista, ja ne tosiaan on huolittu mukaan lentokoneen matkatavarahyllylle joko suoraan tai viimeistään esittelykierroksen jälkeen, ja ovat sujahtaneet näppärästi myös junan hattuhyllylle ja makuuvaunujen vuoteiden alle. Laittaisin muuten kyllä itse rattaat pussiin, aika ällöä, että takki ja käsveska makaa samassa paikassa kuin vaunujen ulkona rullailleet pyörät.

Tuo ylläoleva, erittäin mielenkiintoiselta rattaiden vertailusivulta BestBuggy.co.uk:sta lainattu kuva esittää hyvin sen, että jos Beet ovat pienet, niin nämä ovat taitettuna minimaaliset.

Rattaat eivät tietenkään voi ominaisuuksiltaan vastata täysiverisiä rattaita, vaan jostain on aina tingittävä, mutta sateenvarjorattaiden rintamalla, uskon, että nämä olisivat meille justiinsa passelit. Viime vuoden malli oli saanut pyyhkeitä huonosta kuomusta ja siitä, että istuimen nassusuuntaa ei voi vaihtaa, mutta tämän vuoden malliin nämäkin hommat on kuulemma korjattu.

Rataskuume siis täällä taas. Kauan pysyikin poissa :)

PS. Babyzenin sivuilta löytyvät näppärä esimerkkivideo näytti, kuinka rattaat kootaan helposti yhdellä kädellä, itse suhtaudun näihin "vips vaan" hommiin aina vähän varauksella, mutta helpolta kokoamissysteemi joka tapauksessa näytti.

PPS. Harmaa-violetit Volot siis myynnissä, vaikkapa hintaan 45€, jos jotakuta kiinnostaa :) Laitan myöhemmin huutonetiin. Tässä linkki samanmerkkisiin ja mallisiin.

Kommentit

Laura Lauttasaaresta (Ei varmistettu) http://www.minityyli.fi

Ooh, noihan meille tuleekin, jes. Kiitos paljon postauksesta.

Hertta
Lilou's Crush

Kiva jos apua :) ! Jos hankit, niin rullailukokemuksia asap tänne :) 

Sarihantässäkommentoi (Ei varmistettu)

Mulla ei ole vaunut enää ajankohtaiset mutta etkös kuitenkin maksaisi 399,- mennentullen vaikka käsilaukusta? Minä ainakin :)

Hertta
Lilou's Crush

Jos olisivat ainokaiset vaunumme ja täyttäisivät kaikki toiveey, niin sitten helpommin, vaikka en sentään ihan mennentullen, olen ihan kauhea jahkailija isojen hankintojen edessä. Nyt kun löytyy jo kahdet tyyriit kiesit, ja edelliset hyvät matkikset maksoi reilun neljäsosan, vähän siis pistää kakomaan. Käsveskat käy muuten läpi huomattavan samanlaisen pohdinnan ja vertailun, hauska vertaus sinulta siksikin, ja vielä nyt kovin ajankohtainenkin :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Lapsettomana en ymmärrä vaunuista mitään muuta, kuin että työntöaisa on oikein kätsä kun kerran hoitobeebeä kuskailin sellaisissa vaunuissa. Pro täällä hei :D Jäin siis pohtimaan, että miksi tarvitaan noin monia vaunuja? Minkä takia pelkästään esim. tämä yolo (heh) ei riittäisi? Onko syynä Suomen ilmasto, bebe tarvitsee kasvaessaan eri vaunut (tosin tämän kai ratkaisee uusi koppa, kärryttelyalusta vai mikä? Pohdin siis ummikkona vain, että miten taas Cameleonit ovat paremmat kuin nämä? Ja kuinka kaunis vatsa, turhaa arastelit!

Pee

Hertta
Lilou's Crush

Tämä on vähän sama juttu kuin kengät :) yleiskäyttöön pitkille matkoille tarvitaan lapselle mahdollisimman mukavat "lenkkarit" joissa on sitten hyvä nukkua päikkärit, kärrätä kauppatavarat ja nauttia tasaisesta jq hyvin iskunvaimennetusta menosta -tästä syystä siis yhdistelmävaunut meillä, nuo Cameleonit. Menevät kaikissa maastoissa (mm. Lumi, hiekka, ruoho...). Näihin menee vastasyntynyt siis samantien ja toimivat loppuun asti. Jos ei reissutarpeita, näillä pärjää. Beet ostimme matkatataskäyttöön, ja pienellä lisäosalla käyvät myös vastasyntyneelle. Ovat kevyet täysiveriset rattaat, rullaavat "ajatuksella" mutta pienet pyörät eivät toimi kunnolla lumessa tai raffissa maastossa. Taittuvat helposti kadaan, joten autoon on nopsa nostaa, mutta vievät melko paljon tilaa kuitenkin. Meillä oltaisiin siis kyllä pärjätty näillä kaksilla, psitsi kun beet katosivat, huomasimme, että tilalle ostetut kevyet rattaat olivatkin superkätsyt, kun lapsi oli jo vähän isompi. Ja ne mahtuivat koloon kuin koloon! Paljon reissaavina ja kohta neljän hengen tavaroidn kanssa pieni koko ja keveys on kullanarvoinen juttu. Näissä haaveksimissani on tuo lisäetu, etyä ne saa tosiaan koneen matkustamoon, ja meiltä on aiemmin yhtä kertaa lukuunottamatta otettu rattaat pois ja ovat olleet suojauksesta huolimatta matkatavarahihnalla saapuessaan törkeän likaiset ja kerran rikkikin -ja vielä tärkeämpänä tietysti se, että kentällä kuljetaan pitkiä matkoja, ja kaikkien käsimatkatavarat ja yksi lapsi sylissä ja toinen käsipuolessa on haastavaa näin heikolle ihmiselle :D  mutta jos nyt alettaisiin alusta, meidän combo olisi cameleon ja matkarattaat, beelle ei tulisi tarvetta, mutta koska ne jo on, ja niistä hirmusti tykkään, en halua niitä myydä poiskaan :)

 

hih, huomaatko, aihe on tosiaan rakas :D ja kiitos, massu on päivä päivältä uhkeampi :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos kattavasta vastauksestasi! Nyt on taas ummikkoa sivistetty! Juuri mietinkin lentokentällä, että aika moinen homma laukkujen ja vauvan kannossa näyttää olevan, sen verran hankalalta monen meno näytti viime lennolla. Noi rattaat on kyllä todella pieneen tilaan menevät, huh!

Pee

Hertta
Lilou's Crush

Hih, se on kyllä aika moista sompailua jo yhdenkin muksun kanssa, jos edessä on pidempi reissu, ja mahdollisesti vielä koneen vaihtoja vastassa :) naurattaa vieläkin tuo oma romaani, ja anteeksi kirjoitusvirheistä, naputtelin ipadilla ja huomasin ne vasta jälkikäteen.

Sinna (Ei varmistettu)

http://mountainbuggy.com/au/Products/buggies/nano#.U1Sr4TzyWMk
- itse kuumeilen näistä Mountain Buggyn nanoista, vähintään yhtä kätsyn oloiset!

Hertta
Lilou's Crush

Tosiaankin! Nuo olivat omalla listallani selvär kakkoset :) muistaakseni työntöaisan korkeus ja lopullinen taitettu koko kallistivat sitten näihin, muuta ei äkkipäätään tulee mieleen, ulkonäkökin on tosi samanhenkinen!

Mrs V

Moikka,
On kyllä kätevän näköiset rattaat :)
Meillä on ollut käytössä nämä: http://www.quinny.com/ie-en/strollers-pushchair/zapp-xtra-2/#

Eli siis Quinny Zapp Xtra 2 rattaat.
On olleet todella kätevät!
Näissäkin saa ratasosan kallistettua ihan makuuasentoon ja ratasosan saa käännettyä kumpaankin suuntaan ym.
Mielestäni nämä ovat myös esteettisesti ihan kivat ;)
Kannattaa tsekata myös nämä. Hinta tosin on aikalailla noiden himoitsemiesi rattaiden luokkaa (Suomessa n. 349€).

Hertta
Lilou's Crush

Nuo ovatkin tosipelien näköiset, ja löytyy vaikka mitä herkkuja! Painoltaan muistaakseni ovatkin tuota meidän bee-osaston luokkaa. Muistan muuten, että ennen maclareneira en olisi uskonut, että työntökahvat olisivat kätevät, mutta todellakin olivat vähintään yhtä hyvät kuin aisa!

Miriam A (Ei varmistettu)

Itse haaveilin samoista kieseistä jo silloin, kun vasta tekivät tuloaan. Tukholmassa kävin niitä livenä NK:lla lykkimässä, ja voi pojat, että oli ketterät ja köykäset - näppärästi pyörähtivät yhdellä kädellä kauniit 360 astetta. Ja se kokoaminen ON oikeasti noin helppoa! Itseltä jäi ostamatta, koska haussa oli tuolloin rattaat, jotka toimivat aina ja kaikkialla - ja noilla pyörillähän ei umpihangessa ole mitään tekoa, se nyt on selvä. Mutta jos Suomen talvessa tarvittava telaketjullinen katujyrä jo löytyy, ostaisin nuo _ehdottomasti_. Jos nyt jotain miinusta on pakko etsiä, niin köykäisyys voi ihan minin beben kanssa kääntyä itseään vastaan; etteivät vaan keikahda kaverit kun niin vähän painavat. Tämäkin vaiva tietysti poistuu jos tavarakorissa on vähänkään omaisuutta tuomassa vähän lisää painoa.

Summa summarum: osta pois. Muutaman Pariisin reissu/kadonneet rattaat/uudet hätävararattaat -episodin kun välttää, ovat jo maksaneet itsensä takaisin.

Hertta
Lilou's Crush

No näinpä :) Pyysin yhdestä verkkokaupasta tarjousta näille rattaille+bugiksiin tarvitsemalleni vauva"pesälle", jos hinta on hyvä, niin eiköhän ne tule hankittua. Tuo köykäisyysaspekti oli muuten olemassa myös noissa meidän sateenvarjorattaissa, eli keikkaisi kyllä, jos kahvoihin laittaa liikaa roikkumaan tavaraa.

Liisa
Osasin!

Tämä oli tervetullut postaus koska itsellänikin on matkarataspohdinta käynnissä. Meillähän tilanne on se, että esikoinen on nyt 2-vuotias ja hänen pikkusisaruksensa pian toiveissa. Arsenaaliin kuuluu tällä hetkellä Mutsyn Urban Riderit, jotka ovat tosi järeät mutta ihan hyvät tänne kotipiiriin. Matkarattaina on Babyweltin Moon Kissit jotka olivat melko halvat ja ominaisuuksiltaan täydelliset (työntöaisa, pienehkö paketti kasattuna, hyvän kokoiset renkaat matkiksiksi, alas asti kaadettava selkänoja, keveys, turvakaari jossa jalkojen välistä menevä remmi...) mutta laatu on surkea. Kankaat yksinkertaisesti hajoavat sieltä sun täältä ja muutakin kremppaa on tullut.

Itse olen tullut siihen tulokseen, että meille täydelliset matkikset olisivat Brion vanhat kunnon Ponyt (eli Sittyt) JOS niissä olisi alas asti laskettava selkänoja. Mutta kun ei ole, niin etsintä jatkuu. (Ponyn sisarmalli Race on juuri ne kriittiset sentit ja kilot isompi että en kelpuuta).

Nämä sinun esittelemäsi ovat yksi erittäin harkitsemisen arvoinen vaihtoehto, ja myös nuo Mountain Buggyn Nanot ovat kiinnostavat. Jäi vain epäselväksi, onko kummissakaan makuuasentoon tai edes melkein kaatuvaa selkänojaa.

En olisi muuten ennen ensimmäistä vauvakuumetta uskonut, että minusta löytyy lastenvaunuintoilija. Joskus naurattikin kun havaitsin, kuinka me miehen kanssa istuttiin illalla vierekkäin sohvalla läppärit sylissä. Mies surffasi saksalaisilla autosivustoilla, minä lastenvaunusivuilla. :D

Hertta
Lilou's Crush

Se on muuten ärsyttävää, kun hyvät pelit hajoaa, ennenkuin niistä olisi valmis luopumaan! Itsellemni on käynyt näin lähinnä kenkien ja vaatteiden kanssa, ei onneksi vielä kalliimpien juttujen. Ainakin näissä +6-versioissa, joita itse katsasteltiin, selkänojaa saa säädettyä aika hyvinkin, ja vauvoille on sitten eri malli, ja käsittääkseni myös nanoissa laskeutuu aika hyvin. Olin muuten ihmeissäni, että meillä tyttö nukkui aivan älyttömän hyvin myös noissa voloissa, enemmän siis häiritsi äiteetä, että selkänoja ei kallistunut :D  Ja tää ratasmaailma (ja turvaistuin jne... ;) on kyllä ihan mahdottoman mielenkiintoinen. Kokemuksen mukaan vertailutkin todella kannattaa, että löytää just omiin tarpeisiin sopivat :) esmes noita meidän jo siis lähes 6v vanhoja bugaboo-rattaita parempaa valintaa en olisi mielestäni voinut aikanaan tehdä, vaikka silloin olivat vielä vähän semmoine malli, että moni epäili, ettei pienistä ja kääntyvistä etupyöristä olisi mihinkään :) Niin se aika muuttuu!

Aika on

Meillä on noi Quinny Zapp Extrat, oon kyllä tykännyt paljon! Saa makuuasentoon, istuinsuunnan saa käännettyä ja ulkonäkö miellyttää silmää, kannattaa tosiaan käydä tsekkaamassa nekin :)

Hertta
Lilou's Crush

Ne on kivannäköiset kyllä! Meillä kävi hetken Quinnyt perus Zappit, niiden renkaista en oikein tykännyt, iskunvaimennusta ei tuntunut olevan yhtään -mutta sehän on ihan eri malli se! Nuo rattaat ovat kuitenkin juuri tähän tarkoitukseen liian painavat ja tilaavievät, mutta oivat ovat ominaisuuksiltaan eli muuten varmasti tosi hyvät pelit :)

3kertaa3

Paljon kahden pienen lapsen kanssa reissanneena liputan hyvän kantorepun (Manduca, Tula) puolesta. Ei haittaa metron portaat, ei mene rikki lentokoneessa ja on vauvalle mukava, kun saa olla uusissa paikoissa ja melussa ihan äidin tai isän lähellä.

Hertta
Lilou's Crush

Manduca meillä onkin, aivan loistopeli! Se onkin reissannut ihan pikkulapsivaiheessa ahkerasti matkassa, ja junat sun muut oli helppo kulkea niin. Pitkillä reissuilla kuitenkin vaunut on meille ehdottomat myös mukana,  ettei ihan kuormakamelina tarvitse koko aikaa olla :) Ja toinen juttu on muuten helteet! Edellisellä Nykin keräreissulla lämpötila kohosi yli neljänkymmenen, silloin (ja pienemmissäkin asteissa) minulle tulee kantorepun kanssa todella tukahduttavan kuuma. Mutta tosiaan, muutamaa eri mallia testattuamme, Manducan nimeen kantorepuissa vannotaan täälläkin :)

 

Bianca** (Ei varmistettu) http://thebernardandbianca.blogspot.fi

Oijoi iski vaunukuume minuunkin vaikka oma lapsi on jo kasvamassa ohi vaunutarpeen..matkoille ja pidempiin retkiin toki vielä tarvitsee mutta ei taida olla järkeä enää noin suureen investointiin. Kauniit on zenit ja kätevää kun ne saa vielä olallekin heitettyä!

vmkn (Ei varmistettu)

Huiput rattaat!! Söpöt ja pienet, silti rullaa hyvin vaikka onkin tosi skidit renkaat. Ja se kasaus on oikeastikin yhtä helppo kuin mainosvideoissa. Eikä paina mitään. Suosittelen. :))

Hertta
Lilou's Crush

no minäkin pääsin viimein livenä näkemään -rautakaupassa oli tovi sitten eräällä perheellä, ja todellakin vaikutti näppäriltä! Nyt vain odotellaan, että omat saapuu!

 

niinateisk (Ei varmistettu)

kiitos postauksesta. aihe oli erittäin ajankohtainen ja nyt on yoyot hankittuna. ei ollut aikaa selvitellä rattaiden ominaisuuksia ja koska postauksesi mukaan näissä oli kaikki tarvittava, marssin kauppaan ostoksille. minut yllätti kuitenkin se, että vaunut on loppuunmyyty joka paikassa suomessa ja seuraavaankin suomeen tulevaan satsiin on jo jonotuslistoja. onnistuin saamaan omani kesäkuun satsista, josta oli minun ostoksen jälkeen enää yhdet jäljellä.

otin rattaat vauvapsalla. matkustetaan paljon ja tuo on aivan oivallinen lepopaikka esim. pitkien vaihtojen aikana. kantoreppukin löytyy, mutta hyvä vaihdella vauvankin asentoja ja itsekin saa välillä lepoa kantamiseen. hinta on kova, mutta maksoin sen mielelläni.

Hertta
Lilou's Crush

Huomasin! Ja tosiaan samoihin matkiksiin sitten päädyttiin, itse tilasin ulkomailta, kun tarvetta oli myös Bugaboon muutamalle varusteelle. Sieltä tilasin  2014 mallin ns. "pre orderina" kun meillä ei vielä ole ollenkaan kiire, käyttöön tulee vasta puolen vuoden päästä, meille niiden pitäisi saapua viikon parin päästä.  Halusin hoitaa vauvahankinnat pois alta, että ei sitten tule yhtäkkiä hoppua! Onnea pienestä kovasti :)

 

Yoyo (Ei varmistettu)

Mistä nettikaupasta tilasit yoyo:t?

Hertta
Lilou's Crush

Nyt en ihan satavarmaksi muista, olisikohan ollut babycare.nl, josta olen muutakin hankkinut :)

LottaM (Ei varmistettu)

Hei! Tulivatko rattaat jo? Meillä on myös matkarataspohdinta meneillään ja nämä näyttävät ainakin kokonsa ja painonsa puolesta hyviltä. Se on sitten arvoitus viihtyykö meidän energinen taapero kyydissä kun näitä ei pysty ilmeisesti missään Suomessa testaamaan (ainakaan nyt jos ovat joka paikassa loppuunmyyty). Isompina rattaina meillä on Bugaboon Buffalot ja ovat loistavat! Yritin juuri tänään saada kesäkuomua noihin Bugigsiin ja nekin on loppuunmyyty Suomen liikkeistä...Aikamoista tämä lastentarvikkeiden metsästys :)

Hertta
Lilou's Crush

Pitäisi tulla ensi- tai seuraavalla viikolla, oli kovin viivästynyt tehdastoimitus. Meillä tosin trestihommiin päästään vasta siis kun bebe on puolivuotias, meillä kun on matkikset (Beet) joilla mennään makuuasennossa siihen saakka :) Minä tosiaan tutustuin pikana näihin rautakaupassa, ja vaikuttivat toodellaa ketteriltä ja käteviltä. Jos muuten nyt ostaisin uudet rattaat, niin ostaisin juurikin Buffalot -meillä siis käytössä esikoisen Cameleonit, joihin olen kovin tyytyväinen myös, Buffaloiden eturenkaat vain täällä ei-niin-keskustassa voisi olla VIELÄ paremmat :)

Pohkis (Ei varmistettu)

No ne volot meni varmaan jo?

Hertta
Lilou's Crush

Eikun en ole laittanut nytvielä niitä myyntiin, kun nuo uudet eivät vielä saapuneet :) mokomat viivästelijät!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.