Banaanibileet eli suklaiset uunibanaanit jätskipedillä kolmen kerroksen kakaroille

Lilou's Crush

Kaupallinen yhteistyö, Pingviini

Kyllä en tiedä parempaa, kuin lasten yllättäminen, ja siitä seurattava iso ilo. Se kun on vielä ihan mahdottoman helppoakin hupia! Tänään kotia kohti noustessani rimpautin ensimmäisen kerroksen asunnon ovikelloa, ja kutsuin esikoisen parhaat kaverit vähän poikkeukselliselle iltapalalle. 

Tasan kahdeksalta ovikello soi, ja sisään asteli peräkanaa kaksoset ja oma lapsukainen, ja asettuivat pöytään. Koska päivä oli ollut kolea, tuulinen ja kostea, tarjolla oli tavattoman tuhtia ja lämmintä herkkua, nimittäin suklaalla ahdettuja uunibanaaneita ja kahden sortin jäätelöä.

Suklaiset uunibanaanit

Uunissa 225C, 8-15 min banaaneista riippuen

Tarvitset:

  • Syöjien määrän verran banaaneita (meillä pöydässä oli kuusi henkeä)
  • Maitosuklaata (koko levy meni täsmälleen näihin kuuteen banaaniin)
  • Suolapähkinöitä
  • Pingviini-jäätelöä oman maun mukaan (minusta parhaiten toimii klassikko vanilja, muut vannoivat suklaa-nougatin pariin. Ensikerralla kokeilen rommirusinan kanssa)

Tee näin:

  • Tee viilto banaaniin päästä päähän
  • Täytä viilto suklaanpaloilla
  • Paista uunissa keskitasolla kunnes kuori on kunnolla mustunut ja suklaa sulanut -aika vaihtelee noin kymmenen minuutin - vartin välillä
  • Nosta banaani lautaselle, aseta lempijäätelöäsi kainaloon ja ripottele päälle suolapähkinöitä
  • Kaavi suklaa-banaanimössö banaanin sisältä lusikalla ja nauti jätskin kanssa

On tuhtia ja makeaa herkkua! Uunissa ihanan tahmaiseksi pehmenneen banaanin raikastaa kylmä jäätelö, ja oma lempiyhdistelmäni suklaa ja suolapähkinä toimii kaverina mainiosti! Kannattaa kokeilla -toiset laittavat uuniin myös vaahtokarkkeja, mutta kyllä tämä on minusta se oikea kombo! -Ja toimii muuten myös grillissä tehtynä!

Tämä oli nyt kuulkaa kolmas ja viimeinen jätskiherkkujuttuni -tosin eiköhän näitä jatkossakin synny tasaiseen tahtiin, sellainen määrä herkkusuita tämän katon alta löytyy. Täältä löydät ohjeeni Friikkipirtelöihin ja täältä Kuninkaalliseen Kahvieherkkuun. Pingviini-jäätelön sivuilla puolestaan kaikenlaisia herkkuohjeita juomista leivonnaisiin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.