Beni liiskana

Lilou's Crush

Muistattekos, kun melkein tasan vuosi sitten kirjoittelin löytäneeni tosi kivan Beni Ourain -henkisen maton? Sama matto näytti päätyneen moneen muuhunkin kotiin, eikä ihme: isoksi matoksi hinta oli edullinen, ja matto suloisen pehmoinen! Alkuun olimme suorastaan hullaantuneita siihen!

Mutta voi että, kuten niin usein, niin nytkin mietin, että miksi voi miksi en säästänyt aitoon ja oikeaan. Nelihenkinen perhe oli selvästi tälle liikaa. Meidän Beni on aivan liiskana ja enemmän tallatulta, istutulta ja kellityltä puolelta susirumassa kuosissa. Ihan kuin loskassa lyttyyn ajettu ja sen jälkeen yhdeksänkympin pesuun viskattu ja kuivuriin heitetty Ransu-koira. Ei auta tehoimurointi, ei Dysonin supersuulake. Poissa on kuohkeus, tilalla lättänä ja virttynyt pinta. Käänsimme maton päinvastoin kuin se alkuun on ollut, eli kohta on maton täydeltä lättää, nyt sentään vielä tassun alla se vähemmälle polkemiselle jäänyt pehmoinen reuna.

Jos teillä sieltä löytyy kokemusta Beni Ourain matoista, siis niistä villaisista ja oikeista, kertoisitteko! Ovatko kestäneet käyttöä hyvin? Tahroja en niinkään pelkää, meillä pyritään syömiset hoitamaan tässä vieressä pöydän ääressä, mutta istumista, leikkimistä ja kellimistä pitäisi kyllä kestää. Eli kannattaisiko satsaus?

Kommentit

Marir (Ei varmistettu)

Meiltä löytyy varmaankin tuo sama matto, myös vuoden verran ollut käytössä. Ja monta kertaa on hämmästelty miten se jaksaa kestää kuohkeana! Yhtään ei ole mennyt lyttyyn vaikka on olohuoneessa ja kovalla käytöllä (kolme lasta ja iso koira). Toivottavasti on eroja noissa matoissa eikä tämäkin lysähdä kasaan joku kaunis päivä!

Tasaraita

No voihan kurjuus. :( Kyllähän tuo teidän matto vähän uitetulta Ransulta näyttää.

Meillähän on tuo sama matto, ollut puolitoista vuotta suunnilleen. Ensin oli olohuoneessa ja koiran pissavahingon takia kävi pesulassa ja siirtyi sitten makuuhuoneeseen. Lapsi leikkii jonkin verran meidän makuuhuoneessa ja matto on juurikin vaatekaappien edessä, eli kyllä siinä aika paljon trafiikkia on. On kuitenkin pysynyt edelleen hyvänä. Aidoista Beni Ouaraineista ei ole kokemusta, haaveita kylläkin. Elloksen mattoja katselleena huomasin, että sieltäkin saa kyllä ihan täysin villaisia nukkamattoja. Jotka todennäköisesti sitten kestävät parempana. Oli kivoja vähän benin tyylisiä malleja ja hinta kuitenkin vaan noin kolmasosa benin hinnasta.

-H (Ei varmistettu)

Meillä tuo samainen Ellokselta tilattu matto ja sama kohtalo myös :/ Ensimmäiset puolisen vuotta näytti hyvältä, mutta sen jälkeen on matto ollut liiskana ja raukan näköinen. Nyt uuteen kotiin muuttaessa olen katsellut Beni Ouarainen mattoja ja mietin itsekin, että kestäähän/köhän ne paremmin kulutusta? Ainakin Alexalla on kyseinen matto olkkarissa, joten häneltä voisi kysellä, miten on kestänyt, tosin heillä se on käsittääkseni vielä melko uusi.

Lena* (Ei varmistettu)

Kunnon villamaton pitäisi kertää kulutusta vuosikymmeniä, ja arvokkaimmat Beni Ourainit ovatkin hyväkuntoista vintagea (vs. uustuotantoa). Meillä on makuuhuoneessa kaksi Marokosta ostamaamme Beni-tyylistä käsinsolmittua berberimattoa, niissä ei ainakaan näy kulutus. Aitoa Beniä kannattaa bongailla myös huutokaupoista kuten Helanderilta tai Bukowskilta, hinta voi jäädä puoleen verrattuna mattoja välittäviin liikkeisiin. Helanderilla myytiin juuri huhtikuussakin yksi: http://huutokauppa.helander.com/sumuCMS/?sivu=hk&pvm=9-10.4.2016&amp....

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.