Bookbeat -appi, joka on parantanut elämääni niin monin tavoin! (ja ilmaiskoodi kuukaudeksi sinulle!)

Lilou's Crush

Kaupallinen yhteistyö, Bookbeat

Olen ollut aivan pienestä pitäen mahdoton lukutoukka. Muistelen joskus kertoneenikin, että sain ensimmäisen kirjastokorttini jo alle kouluikäisenä, ja sivukirjaston kirjahyllyjen tarjooma oli aikalailla läpi kahlattu jo alakoulussa. Luen aina, kaikkea ja kaikkialla -jos kirjoja ei ole saatavilla, silmiin tarttuu muropaketinkyljet, mainoslehtiset, tuoteselosteet, no, oikeastaan ihan mikä tahansa kelpaa, kunhan on kirjaimia jokseenkin järkevässä järjestyksessä.

Kahden lapsen kahta työtä tekevänä äitinä sellainen "nautinnollinen lukeminen" on kuitenkin jäänyt vähäiseksi, ja se jos joku harmittaa. Illat venyvät, eikä nukkumaan mennessä enää ajattele muuta, kuin silmien kiinni painamista, että ehtii saada edes välttävän määrän nukkutunteja. 

Helpotusta ovat tuoneet sähkökirjat. Ostin jo vuosia sitten iPad minin nimenomaan kirjojen lukemista varten, sinne tallettuu isokin kirjasto keveästi, ja kulkee mukana näppärästi. Vaikka aito kirja on aito kirja, ja paperin tunnussa ja tuoksussa on oma vastustamaton taikansa, on niin Konmari kuin tilan puute muutenkin kääntänyt vaakaa vielä entistäkin vahvemmin sähköisen lukemiston puoleen.  

Kun sain kutsun Bookbeatilta, ja tutustuin palveluun, puhkuin asiaa varmasti kyllästymiseen asti koko lähipiirille niin töissä kuin kotona. Bookbeat on ikäänkuin "kirjojen Spotify", jossa "yhden kirjan hintaisella" kuukausimaksulla (16,90) voi lukea ja kuunnella rajattomasti palvelusta löytyviä kirjoja. Palvelussa on erittäin laajan valikoiman lisäksi myös muutama pieni kiva ominaisuus: nukkuajastin, joka sammuttaa äänikirjan tietyn ajan kuluttua, kirjanmerkki, joka automaattisesti muistaa, mihin homma jäi, ja ennenkaikkea mahdollisuus ladata kirjat myös käytettäväksi offlinessä. 

Menneen kuukauden sisällä olen itse lukenut tai kuunnellut kännykästäni seuraavat kirjat:

  1. Mielensäpahoittaja (Äänikirjana. IHAN MAHTAVA! Antti Litja lukijana on täy-del-li-nen!)
  2. Mielensäpahoittaja ja ruskea kastike (samoin äänikirjana, ja ihan yhtä hyvä kuin ykkönenkin!)
  3. Mielikuvituspoikaystävä (Luin. Tämä ei ihan ollut omaan makuuni, mutta nopsasti luettava kepeä kirja, joten kahlasin loppuun joka tapauksessa)
  4. Murhalesken muistelmat (Kuuntelin. Yllätyin, sillä tämä kyllä piti otteessaan alusta loppuun koska lukijana toimii itse Anneli Auer)
  5. Lujasti Lempeä (Luvussa paraikaa.  Mukava teos, ei normaalia lukusisältöäni, mutta tykkäsin)
  6. Nukkumatti (Luin. Ai kamala miten jännä, eka Keplerini!)
  7. Olin niin varma meistä (Kuuntelin. Ei tyypillistä lukemistoani, mutta haastoin itseni. Mukavaa vaihtelua)
  8. Tavarataidot, Jenni Sarras (Luettavana paraikaa, hitusen raskas, jäänee kesken tai palaan tähän myöhemmin)
  9. Kaniininmetsästäjä (Aloitin juuri kuuntelemaan, illalla ennen nukkumaanmenoa... taidan jatkaa vain valoisina ajankohtina, jännittää liikaa!)
  10. Supermarsu ja jääräpää Janne (Kuuntelussa -ei vaatine selityksiä?)

Siis aivan uskomatonta! Kuukaudessa kymmenen kirjaa läpi käyty tai parhaillaan työn alla.  Loma ja pitkät lennot selittävät puolet listasta, mutta olen niin onnellinen, että olen taas päässyt kunnolla kirjojen pariin! Lukemisen ilon lisäksi tästä on seurannut elämääni muutakin hyvää: koska aivan odotan pääseväni kuuntelemaan Antti Litjaa ja mielensäpahoittajan juttuja, olen alkanut kävellä työmatkat, eli parhaimmillaan viitisen kilometriä päivässä extraa, koska ratikkamatka on ihan liian lyhyt aika Mielensäpahoittajan seurassa viihtymiseen.

Suurella ilolla siis jaan käyttöönne koodin, jolla uudet kokeilijat saavat testata palvelua kokonaisen kuukauden ajan ilmaiseksi!

Klikkaa tästä, niin pääset suoraan palveluun, ja koodi on valmiiksi syötetty!

Koodi on voimassa 30.4 saakka tehdyille rekisteröinneille. Vaikka palvelu saattaa mainita kokeilujakson pituudeksi 14 vrk, se on kuukauden mittainen.

Ihania luku- ja kuunteluhetkiä! 

PS: Jos latasit ja testasit, pliiiiiis tule kertomaan alle, mitä tykkäsit! Ja sen päälle jaa kaikki hyvät kirjavinkkisi! 

Kommentit

Mä latasin tuon sovelluksen sillon, kun se oli just vasta tullut. Valikoima oli vielä suppea, mutta tykkäsin kyllä. Kokeilun jälkeen maksoinkin jonkin aikaa palvelusta, mut hinta oli silloin 9,90€/kk.

Nyt kun hinta on noussut 16,90 euroon kuussa, muiden palvelujen (netflix, spotify yms.) hintoihin verrattuna 17€ maksaa liikaa. Ei rahapussille, mutta mielelle. Otin taas kokeilun uudelle sähköpostille, mut en mä sitä kyllä viiti jatkaa. Kirjojen tekeminen ja äänikirjojen tuottaminen on varmaan hippasen halvempaa, ku elokuvien ja sarjojen. Silti nämä palvelut on halvempia, toki käyttäjäkin enemmän. Lähes tuplahinta ei kuitenkaan houkuttele tarpeeksi.

Hertta
Lilou's Crush

Totta, hintahan on noihin muihin mediapalveluihin verrattuna tosi paljon kovempi, tuotantoasioita en itse osaa suhteuttaa kun en ymmärrä mualimanlaajuista liiketoimintakuviota kummassakaan, ja ovat niin erilaiset tuotteetkin, mutta palveluina toki on iso ero. Itse vertasin hintaa lähinnä omassa kategoriassaan, ja siinä mietin, että 16.90 on tosiaan se yhden kirjan hinta (tai kovakantiset toki usein tuoreeltaan lähentelee kolmeakymppiä) ja tällä saisi aika monta kirjaa, kun en kirjastoon kertakaikkiaan ehdi...  

Ajattelin itse, että josko tinkisi noista turkasen lehdistä, joita tulee ostettua kuukaudessa ihan liikaa, menee helposti 9€ per lehti (esim. ulkomaiset sisustuslehdet) enkä oikein saa niistä sen verran "arvoa" irti, kun melkein jos seuraavana päivänä unohdan, onko ko. lehti minulla jo vai ei. Toki se nautinto luettaessa on kyllä ihana. Vaikeeta :)

Totta, tuolta kannalta 16,90€ ei kyllä ole paha hinta. 

Bookbeat on helpottanut myös mun elämää. Lähinnä siis sen takia, etten oo koskaan ollut erityisen kiinnostunut muista kirjoista kuin koulukirjoista. Äänikirjojen kuuntelu on kätevää ja itselleni jää paljon paremmin mieleen kuuntelemalla kuin itse lukemalla. Mielensäpahoittaja on myös mun ehdoton suosikki, nimenomaan Litjan ansiosta. Erehdyin yhdelle kaverille hypettämään ja totesi vaan "Onpa rasittava" :D Wait, what? Hyvin pitkälti samoja kirjoja ollaan kuunneltu. Tim Walkerin kirjalle Lost in Suomi myös vahva suositus :)

t.Susse (Ei varmistettu)

Kirjastotätinä en tietenkään kannata tätä! :'D Ensinnäkin rakastan printtiversioita, kaikesta luettavasta, ja toisaalta en halua maksaa kirjoista (mieheni on ostanut meille kirjahyllyt täyteen! :)) koska minäkin valitettavasti tuhlaan lehtiin, sellaisiin ulkomaisiin joita ei mihinkään kirjastoon tule eikä myöskään ole e-lehtipalveluissa.

Mutta äänikirjat on ylipäänsä mahtava keksintö, samoin se että ovat nyt yhtäkkiä tehneet huiman nousun kuulovammaisten upeasta apuvälineestä kaikkien tajuntaan. :)

Lukija (Ei varmistettu)

Kiitos tästä, latasin itsellenikin kokeilu kuukauden ja katsotaan.. Nyt kirjalista oli jo ihan ok, aiemmin en ole tätä palvelua ottanut, koska valikoima on ollut suppea. Olen himolukija itsekin, pitkään miettinyt siirtymistä e-kirjaan, mutta koska asun aivan Akateemisen vieressä, eikä sopivaa lukulaitetta oikein ole tullut vielä vastaan, olen pitäytynyt vallan perinteisessä paperisessa versiossa. Kokeilen nyt tätä -lähinnä tosin kuunneltuina sillä en tykkää liian kirkkaasta/heijastavasta näytöstä, joten lukeminen jäänee kokeilematta. Odotan vielä kunnollista e-kirjakauppaa ja laitetta. =) Tästä on kuitenkin hyvä aloittaa. Täpötäyden kirjahyllyn raivaus on aina työlästä, tällä säästyy siltä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.