Brooklyn vai Harlem?

Lilou's Crush

Iiiiiiiiiiih! Annoin luvan itselleni villiintyä viimein suunnittelemaan ensi kesän pitkää New Yorkin reissuamme. Lupa täytyi hakea itseltään siksi, koska on vaikea pysyä pöksyissään ja olla höpöttämättä taukoamatta reissusuunnitelmia, kun sen kerran aloittaa. No, nyt se on menoa sitten seuraavat puoli vuotta...

Lentoliput on jo jonkin aikaa poltelleet plakkarissa. Appiukolla ja anopilla sormi liipaisimella omien lentojensa suhteen, kenties tällä kellonlyömällä  ovatkin kilahtaneet kuitit postilaatikoihinsa. Tytöt käytettiin sunnuntaita passikuvassa ja aika poliisiasemalta passien hakuun on varattu. Riihimäeltä, muuten, jonotus ei oikein huvita ja täällä Helsingissä ei vapaita aikoja ollut ainakaan kolmeen viikkoon, eli naperot autoon, paapalle ja poliisiasemalle. Nyt alkaa se hauska vaihe, eli majapaikan pohtiminen.

Tuttu vuokraemosemme on luopunut bisneksestään, joten olemme viimeiset matkat tehneet onnistuneesti Airbnb:n apajia hyödyntäen ja hyviä hotellitarjouksia kytäten. Olemme majoittuneet  useasti Upper East Sidellä ja Upper West Sidellä ja pari kertaa Brooklynissä, lisäksi omalla reissullani olen viihtynyt Midtownissa. Kaikki paikat olleet oivia. Tälle reissulle miinuksena ensimmäisinä mainituissa on hinta, joka kuukaudessa kipuaa yli budjettimme, ja Brooklynissä matka Manhattanille, jos ei satu vaikkapa pikaisimman A-junan varrelta majapaikkaa löytämään.

Nyt pohdimmekin, laajentaisimmeko reviiriä uusille kulmille, tällä kertaa vähän toiseen suuntaan, eli eteläiseen Harlemiin, noin "alimmaisten" kulmakunnan katujen hujakoille, sinne Central Parkin yläkulmille. Airbnb tulee olemaan jälleen majoittajanamme, hakusassa pieni asunto vain meidän perheellemme, ja toinen appivanhemmille.

Olisiko jollakulla kertoa tuoreita reissukokemuksia majoittumisesta Harlemissa -kaupunki muuttuu niin hurjaa vauhtia, että omat kokemukset noilta seuduilta eivät varmasti ole enää ollenkaan valideja! Tällä hetkellä Brooklyn vielä on hitusen pidemmällä korrella.

Mutta voi jee. Kyllä se reissuhaaveilu on vaan ihanaa! 

Kommentit

Jennnnni (Ei varmistettu)

Hei! En ole koskaan aiemmin kommentoinut blogiasi vaikka olet ihan yksi lemppareista!

Nyt halusin kuitenkin kommentoida, koska asuin lähes puolitoista vuotta Nycissä, juuri tuolla Upper West Siden pohjoispäässä. Olin aivan Central Parkin ylänurkassa länsipuolella, mikä ei siis vielä ole Harlemia. Alue on Upper West Sidea ja länsipuolella vielä Morningside Heights. Harlem on siitä vähän vielä ylöspäin. Tämä meidän alue varsinkin on muutaman viime vuoden aikana tullut suositummaksi ja siistimmäksi. Jokaiseen kortteliin on avattu monta uutta ravintolaa ja kahvilaa ja liikettä sinä aikana kun siellä asuin ja sen jälkeen.

En mitenkään mieltäisi tätä Central Parkin nurkkaa lähellekään Harlemiksi, koska meno on aivan eri kuin esimerkiksi samalla korkeudella, mutta itäpuolella. Todella lapsiperheiden suosiossa, lähellä on monta puistoa, perheystävällistä ravintolaa ja esim Columbian yliopiston kampus. Koskaan yksin kävellessä myöhäänkään illalla en nähnyt mitään pelottavaa tai hämärää. Kadut oli todella rauhallisia ympäri vuorokauden ja kahvilat täynnä normaaleja nuoria aikuisia.

Vuokrakämppien hinnat tällä korkeudella on varmasti halvemmat kuin etelämmässä, koska edes midtown ei ole lasten kanssa ihan kävelyetäisyydellä. Kahdella eri metrolla pääsee Columbus Circleen noin 15-20 minuutissa, eli aika helposti. Central Parkin pohjoispää on toisaalta autenttisempaa puistomaisemaa leikkipuistoineen ja metsineen, kuin turistien kansoittama eteläpääty, joten puiston läpi on kyllä ihana kävellä, matka vaan on melko pitkä.

Jos pysytte kahdeksannen avenuen eli Central Park Westin varrella, B ja C metrolla pääsee suoraan hyvin moneen kohteeseen Manhattanilla. Usein ei joudu edes vaihtamaan metrolinjaa, joten sinänsä matkustaminen kämpiltä on todella helppoa ja nopeaa. Toivottavasti tästä on apua:) vastaan mielelläni jos haluat tietää jotain muuta!

Hertta
Lilou's Crush

Voi jee miten kiva että tykkäät ja jee jee je miten ihana, avulias ja asiantunteva kommentti! Suurensuuri kiitos! Muotoilinpa huonosti kyllä tuon Harlem/Central Park-asian, todennäköisesti tarkoitan vahvimmin mielessä olevalla alurella alueella Morningsideä, joka mysteerisesti uupuu v.2004 tehdystä vakkarikartastani (miten niin kannattais päivittää, ajantasaiset metrolinjat on liian hifistelyä ;) myös ihan alin varsinainn Harlemkin vähän kiinnostelee, mutta ei (vielä;) niin kovin kuin muut mahdollisuudet.

heti käytän tilanteen heti hyväkseni ja kysyn lisää :) millä kadulla asuitte? "Korkein" meillä on ollut muistaakseni 96, sen lisäksi ihan ensimmäinen vuokra-asunto oli Riverside Drivellä vielä kenties pari numeroa ylempänä (aaaah, ihana talo, ihanat näkymät ylimmästä kerroksesta joen yli... Ja vähemmän ihana, joskin harmiton juttu, jaoimme asunnon yömyöhällä töistä tulevan ja aamuvarhaisella töihin lähtevän pörssimeklarin kanssa :D)

tuollaiset "tavalliset" asuinalueet houkuttaa: lasten kanssa pääsee kivasti puistoon, muodostuu hetkeksi oma mikroympäristö ruokakauppoineen ja ravintoloineen.

 

 

Jennnni (Ei varmistettu)

Riverside Drive on mielestäni mukavaa aluetta, mutta vähän liian "kaukana"... Asuttiin 110th Streetillä, Central Park Westillä, eli ihan metroaseman vieressä. Juuri siinä puiston kulmassa, ikkunasta näkyi Central Parkin portti. Eli ihan kivenheiton päässä tosta teidän 96 kadun kämpästä:) Siinä on vieressä ihanan viihtyisä aamiaiskahvila, takapihalla leikkipuisto, kadun toisella puolella ruokakauppa ja tosiaan kadun kulmasta pääsi Central Parkiin, jossa lähin leikkipuisto oli 3 minuutin kävelyn päässä. Todellakin jos pidempään olette niin suosittelen tällästä "rauhallisempaa" (eli Manhattanin mittakaavassa rauhallisempaa:D) asuinaluetta, missä ei ole ihmisiä ruuhkaksi asti, plus näkee enemmän oikeaa elämää ja ihmisiä ja kaupunkia :)

Upper West Side on kokonaisuudessaan niin up and coming, että koko alueella uudet ravintolat, kaupat ja kahvilat leviää koko ajan ylöspäin. Meiltäkin oli vain noin 15 minuutin kävelymatka lähimpään ostokeskittymään mistä löytyi Whole Foods, Sephora, vaatekauppoja ja leipomoita ja esim kirjasto.

I May Say (Ei varmistettu)

Ei mitään hajua suosituksista tms. Mutta JEEEE teille!
NYC. Been in love since the 90's.

Hertta
Lilou's Crush

No niinpä!! JEE!!!!

Tommi K
Isyyspakkaus

Ääni sivusta huutaa: "NoLIta"! Paras sijainti kaupungissa.

Hertta
Lilou's Crush

Hoo, mitähän huutais meidän kukkarot kuukaudesta siellä :D todennäköisesti ei suostuisi huutamaan enää ikinä mitään, oisniin järkyttyneet ;) meillä on siis aika tarkka budjetti laadittuna.

viimeksi omalla reissullani vietinkin kovasti aikaa juuri siellä nurkilla. Tosi viihtyisää! Voisin siellä viikon verran hyvinkin viettää, vaikka jostain syystä kaikist mieluiten upper east sidellä, varmaan ihan vain siksi, että siellä olemme olleet useiten, eli ihan vallan leimautuneet :) Brooklynissä ja Battery Parkin lähellä taas sitten ystävät ja sukulaiset... Puolensa ja puolensa, hitsi! Toisaalta, hyvä että on monta vaihtista :)

Hertta
Lilou's Crush

...lisään siis, tarkka budjetti ja lista toiveita asunnon ominaisuuksista, joilla homma rullailee kahden bebelinon kanssa :)

LTL-Anna
Loving These Looks

Meilläki kolmen viikon jenkkireissu tiedossa kesällä, tosin vähän ylempänä, Boston ja Maine kutsuu! Hyvä kun mainitsit tuosta passin hankkimisesta, täytyykö sen olla voimassa tietyn ajan ennen matkaa vai ootko vain hyvissä ajoin liikenteessä? Taidan muuten varata ajan ihan Tornion poliisiasemalle kun sinne päin jouluksi suunnataan, tuskin on kamala jono :D

Hertta
Lilou's Crush

Riihimäen poliisilaitokselle ajan saaminen oli tosiaan "pikkuisen" iisimpää kuin mihinkään tänne pk-seudulle :) Eli sinne siis! Ja ihanaa matkaa, kuulostaa hurjan kivalta!

Annika2 (Ei varmistettu)

Itse olen seuraavaksi pohtimassa majoittumista Astorian alueelle. Pääsee nopsasti Manhattanille ja lukemani perusteella mielenkiintoista ja turvallista aluetta. Ja Airbnb -kämppiä löytyy :) Tuo Tommin suosittelema alue kyllä on huippu, siellä viime kesänä vierähti kuukausi...

Hertta
Lilou's Crush

Ei huono ollenkaan :) Ja tosiaan moni kiva kämppä näytti olevan sielläpäin! Itselläni ei kokemusta, kerro sitten jos menet! Nolitahan nyt olisi ihan mahtava, mutta harmillisesti ei meidän poppoolle budjetin suomissa rajoissa. ja toisaalta, Brooklyn kyllä oli ihana silloinkin, kun vain kaksisteen ja yhden pienen kanssa reissattiin. 

Maippi (Ei varmistettu)

Meillä on kokemusta muutaman vuoden takaa tuolta Upper East Siden puolelta Spanish Harlemista, majoituttiin muistaakseni Lexingtonin ja 103 Streetin nurkassa. En tiedä kuinka paljon alue on muutamassa vuodessa ehtinyt muuttua, mutta tuolloin ainakin oli todella rauhallista, keskuspuistoon muutaman minuutin kävelymatka ja Manhattanin läpi kulkeva vihreä metrolinja ihan vieressä. Huonoina puolina voisin sanoa, että ravintoloita ja liikkeitä oli vähemmän kuin etelämpänä, mutta vaihtoehtoja oli kyllä silti ihan hyvin. Positiivisena puolena pidin itse sitä, että ympäristö oli muutakin kuin homogeenistä, kolmekymppistä hipsteriä. Pari viikkoa tuolla alueella toimi hyvin, en tiedä jaksaisinko ehkä kuitenkaan kuukautta, kun itse alueella ei kovin paljoa nähtävää/ tekemistä ollut.

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos kovasti kertomuksesta! Minäkin tykkään mahdollisimman autenttisesta ympäristöstä majapaikalla, kun turrena pyörii kuitenkin päivät pitkät :) puistot ja muut lasten paikat on tärkeitä, meillä kun asuu pikku kiipeilijänainen, jonka lempihuvia on leikkipuistoissa ja uimapaikoissa riekkuminen, ja niitähän tuolta löytyy :)

Liisa
Osasin!

Me majoituttiin Harlemissa muutama vuosi sitten. En nyt muista aluetta tarkemmin, mutta yhdellä metrolla pääsi lähimmältä pysäkiltä Manhattanin halki, mikä oli kätevää (punainen linja?). CP:n pohjoispäätyyn oli ehkä jokunen kilometri. (Kerran käveltiin, jotta päästiin ylittämään 101th street you know. ;) )

Ihan rauhallinen se alue oli, lapsiperheitä näytti asuvan. Ehkä myöhään illalla vähän levottomampaa (ei mitenkään uhkaavaa silti), mutta varmaan siihen aikaan olisitte jo vetäytyneet sisälle nukkumaan/nukuttamaan juniorit.

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos kiitos kiitos infosta! Hyvältä kuulostaa :) ollaan vähän kääntymässä Brooklynin kannalle, mutta kuulostaa kyllä edelleen harkinnan arvoiselta. Tosiaan ihan myöhään ei hirveästi kyllä tulisi ulkona liikuttua.

Liisa
Osasin!

Mies tuossa juuri muisteli, että katu oli jotain 127-131, sinne päin. Apollo-teatterista pari korttelia pohjoiseen. Meillä oli käytössä kaksio, joka vuokrattiin firmalta joka oli muistaakseni nimeltään Chic'n'Budget tai jotain sinnepäin. :) Sitäkin uskallan suositella.

Hertta
Lilou's Crush

Hei jee, kiitos, ihan uusi tuttavuus tuo Chic'n'Budget (haha, ja kuulostaa just mun makuun olevalta ;) olitpa superkiltti kun vielä palasit kertomaan! Ai että, nyt menee hetkeks kutimet syrjään ja käyn taas googlaamaan, syytän sua kun tyttö kysyy, koska lapaset on oikein valmiit ;)

Kattrri (Ei varmistettu)

Oletteko ajatelleet Queensiä ollenkaan? Sieltä pääsee myös näppärästi ja nopeasti Manhattanille jos tarve vaatii. Itse koin ainakin A-metrossa istumisen todella tylsäksi ja aikaa vieväksi kun kämppä oli Carroll Gardens:ssa. Viime reissulla asuimme aivan Greenpointin pohjoisosassa josta pääsi näppärästi Pulaski Bridgeä pitkin Queensin puolelle (tuolta sillalta muuten mainiot ja vähän erilaiset skylinet) ja Vernon Blv - Jackson avenuen asemalta alta 15 min Times Squarelle.

Hertta
Lilou's Crush

No vitsi ei kyllä olla, mutta enpä näe mitään syytä miksi ei alueeseen tutustuttaisi! Tunnustan, että ainoa kokemukseni queensista on läpiajo. Tuntuu nyt vähän väärältä suunnalta touhuillemme, mutta en tosiaan voi näin vannoa tutkimatta paremmin :) olipa kiva, että laitoit noin tarkasti paikkoja, helpottaa tosi paljon tutustumista, kiitos paljon, tosi kilttiä!

Oih, Nyc! Olen potenut viime aikoina tuskaista matkakuumetta sinnepäin. Kesällä tuli käytyä ekaa kertaa ja voisin vaikka tältä istumalta lähteä takaisin :) 

Me majoituimme miekkosen kanssa Long Island Cityssa, heti Queensboro Bridgen ylityksen jälkeisellä alueella ja tykkäsimme erittäin paljon. Hotelli oli hyvä tasoinen (olen erittäin nirso hotellin valinnassa), mutta hinta puolet keskikaupungin hinnoista. Ympäristö oli rauhallista, sellaista normielämää ympärillä ja metrolla pääsi joka paikkaan nopeasti ja helposti. Kannattaa siis miettiä tätäkin vaihtoehtoa! 

Ja ihanaa matkasuunnittelua/täpinöintiä, se on niiiiin parasta! :)

Hertta
Lilou's Crush

Me ei ollakaan ikinä edes Long Islandilla käyty, vaikka sitäkin ollaan harkittu, juuri noista sinunkin hyvinä pitämistä syistä :) Meillä sitten on ohjannut Brooklyniin ekalla kerralla siellä uusi "luksushotelli" johon saimme tosi mahtavan diilin, ja sitten myöhemmin ystäväisten koti sillä suunnalla, ja ihan olen Long Islandin unohtanut! Kurkkaanpas kyllä nyt niitäkin taas, aijai, laajenee vaan tämä meidän valikko :)

Mustakin täpinöinti on ainakin yks kolmannes koko reissun ihanuudesta :)

Hertta
Lilou's Crush

Höpsis millekään "vain"-eille, viikossahan ehtii jo aivan valtavasti, meikähän on tehnyt jopa 3-4 päivän pikapyrähdyksiä ;) Sulla on jo ihan kohta lähtö, voi ihanaa! Ja varppina laitan jotain fiilistelyhommia tulemaan, ihan vain sinä mielessä :)

Kommentoi