The Butcher's Daughter

Lilou's Crush

Yksi Nolitan trendikkäimmistä ravintoloista on kasvisrafla Butcher's Daughter. Tällä kertaa kävimme siellä aamiaisella, sijainti kun oli suoraan hotelliamme vastapäätä. 

Nälkä oli hurja, ja odotin aamiaista kuin kuuta nousevaa. Miljöö on trendikkään rouhea, kattaukset samoin. Istumme ulkosalla terassilla, kun aamu oli lämmin. Avokado-leipäni oli aivan superhyvä, ja samoin miehen munakas. Pannarit vaahterasiirapilla ja marjoilla, aina hyvät myös.

Harmi kyllä asiakaspalvelu jäi kauas, siis kilometrien, päähän ruoasta. Niinpä meille täydellisestä sijainnista huolimatta emme menneet tällä reissulla uudestaan. Jos tarjoilijana sattuu toiste olemaan joku muu kuin kyseinen daami, voisimme  ruoan puolesta hyvinkin mennä uudemman kerran. 

The Butcher's Daughter, 19 Kenmare Street, New York

PS: Huomatkaa kuitti -asia tuli selväksi 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Eikös tosta tuu tipin kanssa aika hintava paikka? Varmaan joo mukava maku jää tuollasesta laskusta... En ole siellä matkustellut, joten en tiedä onko tuollainen asian teroittaminen (turisteille) yleistä...?

Hertta
Lilou's Crush

Tulee, kyllä! Ensimmäisillä reissuilla tyypillinen summa silloin vuosia sitten taisi olla 10-15%. Nyt ollaan ihan uusissa lukemissa. 

Luulen, että tuo ympyröinti on aikalailla harvinainen tapa, en ole ainakaan koskaan siihen törmännyt, usein tippi on esitetty jo osana laskua varsinaisen hinnan jälkeen (usein 18%) tai sitten alla on laskettuna tippi 18, 20 ja 22% mukaan. Joskus toki vielä tippiä ei esikseen merkata, mutta aina se kuitenkin hommaan kuuluu.

Tiina** (Ei varmistettu)

Argh, mikä kuitti! Kesällä 2 vkoa Floridassa viettäneenä oli IHANAA palata Suomeen kun taas tiesi tarkkaan mitä mikin maksaa! Matkalla kun sai koko ajan kulkea rahapussi avoimena joka suuntaan! Edes hotellissa ei saanut itse avata ovia saatika kuljettaa laukkukärryä, koska kaikesta piti maksaa tippiä jollekin muulle. Loppumatkasta alkoi todella tympiä tuo tapa. Massa maan tavalla, kyllä, mutta rajansa kaikella! Me jätettiin yleensä aina vain 10% ylimääräiset.

Hertta
Lilou's Crush

Nimenomaan maassa maan tavalla, opettelua se kyllä vaati silloin alkuun! Me jätettiin aikalailla se 20-22% tässä paikassa kieltämättä kismitti tarjoilijan tympeyden vuoksi, mutta koska ruoka hyvää, paikka siisti ja kiva, niin olkoot.

Djdj (Ei varmistettu)

Olen aina vihannut NYC:n trendipaikkojen ylimielistä palvelua. Olipa kyse hotellista, baarista tai ravintolasta. Mä en ymmärrä miten se on siellä mahdollista, kun kaiken sykli on niin paljon nopeampaa! Toisaalta, tipit jne ymmärtää kyllä, kun ottaa kaupungin hintatason huomioon ja tietää palkkajärjestelmän, mutta ärsyttäähän se nyt maksaa min 20% ylimääräistä, etenkin jos on saanut huonoa palvelua.
Pitää vaan muistaa ettei tarjoilija pidä sitä itsellään: siitä maksetaan osuus kokille ja tiskarille jne.
Toivottavasti teillä oli myös hyviä ravintolakokemuksia!
Mä suunnittelen pientä irtiottoa; pitkää viikonloppua. Jotenkin haaveilin NYC:stä, mutta taidan passata, ärsyttää tuo hintataso. Taidan suunnata Bangkokin valoon, lämpöön ja edullisuuteen! NYC saa odottaa jotain muuta hetkeä, tytär odottaa ensimmäistä reissua. Hänelle on luvattu että kun on isompi ja jaksaa kävellä paljon, pääsee hän NYC:hen. Eilen viimeksi kuunneltiin Empire State of Mind'ia, ha ha..

Tiina** (Ei varmistettu)

Mä en kyllä ymmärrä tota palkkausjärjestelmää: miksi ne palvelujen hinnat ei sitten voisi olla sellaiset, että niistä pystyttäisiin maksaan myös kokkien ja tiskareiden palkat? Meinaatko, ettei tarjoilija kääri rahoja itselleen...? ;)

Sekin ärsyttää, että joissakin liikkeissä oli esillä verottomat hinnat, joiden päälle vielä verot lätkäistiin. Edellisestä vierailustani oli kulunut 5 vuotta enkä enää muistanut, miten ärsyttävää tuo jatkuva lompakon levittäminen olikaan :D

Mutta helmikuussa siintääkin jo mielessä talviloma San Diegossa...

Hertta
Lilou's Crush

Oli pääosin hyviä kokemuksia! Ja tosi harvoin olen saanut noin tylyä kohtelua, siksi ehkä hämmästyinkim. Ei tosin olla niissä eniten hip-pop-cool paikoissa monesti käytykään. Ja just näin, tippi ei ole vain tarjoilusta, joten pitäähän se jättää :)

voi nykkiin vaan! Onhan siellä ihania edullisiakin paikkoja syödä ja olla. Me usein syödään food courteissa tai deleissä, siellä ei hinta päätä huimaa ja ruokakin hyvää. Toki miljöö aika eri.

Hyvää matkaa, minne suuntaatkin :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.