Colosseumilla

Lilou's Crush

Kerta vielä kiellon päälle näissä Rooma-hommissa. (Phah, ei pitäisi mitään lupailla, ehkä jotakin vielä pompsahtaa mielen päälle myöhemminkin!) Ihan vain siksi, että Colosseum ansaitsee kyllä ikioman postauksensa, niin ikoninen Rooman tunnus se on.

Colosseum, samoin kuin Forum Romanum, josta jo aiemmin kirjoitinkin, on kiehtonut minua ihan pienestä tytöstä saakka. Olen käynyt paikalla kolmesti, ja joka kerta hämmästelen menneitä samaan malliin. Niin maailman menoa ja julmuutta siihen maailman aikaan, kuin tätä jokseenkin käsittämätöntä insinöörintaidonnäytettä. Tiesittekö esimerkiksi sellaista, että Colosseumilla on simuloitu sotien vesitaisteluita laivoineen kaikkineen. Kyllä on kekseliäs ihminen itseään viihdyttäessään, voisin hirtehisesti todeta. 

Mikäli olet reissaamassa Roomaan ensimmäistä kertaa, suosittelen tietysti ehdottomasti visiittiä. Colosseumille voi ostaa lipun etukäteen, mutta jos ei halua sitoa itseään mihinkään tiettyyn aikaan, jonot myös liikkuvat sukkelasti eteenpäin, eli ihan kauheaksi ei ruuhkaisimpaankaan aikaan jonotus tunnu venyvän. Samalla lipulla pääsee myös viereiselle Forum Romanumille, eli voisin melkein sanoa, että parhaiten sijoitetut 12 euroa Rooman reissulla!

Kommentit

Aisha J
Aisha

Vielä en ole tuolla käynyt, mutta ehdottomasti jonain päivänä aion! Muakin on aina Colosseum kiehtonut, saattaapa olla että henki salpautuu, kun sinne ekan kerran pääsee :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.