Ei lasikattoa meidän perheen pienille naisille, vaan lasiseinä

Lilou's Crush

Lisää remppa-aatoksia.

Yksittäisistä remonttihommista merkittävin keittiön avartamisen ja uusimisen rinnalla on tyttöjen huone. Koska ikäeroa on kuusi vuotta, yhteisen huoneen sijaan jaamme huoneen molemmille omiksi sopikseen. Siirrämme pitkää seinää (siis puramme ja rakennamme uuden)  parikymmentä senttiä enemmän olohuoneen puolelle, ja jaamme pitkänomaisen huoneen kahtia välisenällä ja teemme myös toiseen reunaan oviaukon. Näin saadaan molemmille kelpo huoneet: asetimme eilen pohjapiirrokset uudesta kodista ja nykykodista samassa mittakaavassa päällekkäin, ja huoneista tulee täsmälleen samankokoiset, kuin esikoisen huone on tällä hetkellä.

Takimmaisessa, eli Monniskan huoneessa, ei tule olemaan omaa ikkunaa. Ikkunaton koppi ei tietenkään olisi yhtään kiva, joten olemme pallotelleet kaikenlaisillä väliseinä-ajatuksilla. Vahvimmilla on tällä hetkellä välisenä suurella lasi-ikkunalla. Toista sijaa pitää kokolasinen väliseinä turvalasista kalvolla (samaa materiaalia olisi myös iso ikkuna, varmuuden vuoksi). Tällä mahdollistetaan valon kulku myös takimmaiseen huoneeseen, ja tarvittaessa ikkunan tai seinän eteen voi sitten vetää verhon, jos jompi kumpi kokee kaipaavansa vielä enemmän omaa rauhaa. Lasin hyviin puoliin kuuluu melko hyvä äänieristys, mitä esimerkiksi verhoratkaisulla ei saavutettaisi -ja ajatuksena on kuitenkin molemmille ne ikiomat sopet. Verho tosin saattaa olla väliaikainen ratkaisu rakennusvaiheessa, jos emme ennätä tuota jakavaa seinää rakentaa ennen muuttoa.

Olen pyytänyt tarjouksia jo muutamasta paikasta, mutta vielä en ole löytänyt tekijää. Hyvin paljon mahdollista on, että rakennamme väliseinän itse, ja tilaamme siihen mittojen mukaan turvalasin lasiliikkeestä. Vähän askartelua vaatii, mutta suht simppeli juttu sitten voimanponnistusten jälkeen kuitenkin.

Olisi mielenkiintoista kuulla, onko siellä ketään, jotka ovat toteuttaneet tämänkaltaisia huonejakoja, tai ylipäänsä jonkinlaisia!

 

Kollaasien kuvat Pinterest

Kommentit

Piipo79

Meillä on suunnitelmissa samanlainen vaikka tytöt saa omat ikkunatkin. Se käy mielestäni vanhoihin taloihin superisti. Tuo niin paljon avaruutta. Tuttavilla on makkari tuollasiat lasiseinää ja ovi myös. Se on hieno! Mutta hintava ratkaisu on. Ellei sitten itse osaa tosiaan nikkaroida.

Hertta
Lilou's Crush

Eikä! No onpa hauska sattuma taas! Mun tekis mieli ihan tulla teille kurkkimaan :) joo, ei ole ilmainen, siksi tuo väli-ikkunallinen itse tehden lie meille nyt se ratkaisu. Toisaalta, tulee se lasiseinäkin "jonkin verran" halvemmaksi kuin näiltä nurkilta se "aito neliö" sellaisista taloista, joiden fiiliksestä tykätään :D

Piipo79

Tervetuloa kurkkimaan! Meillä ei siis vielä lasiseinää koska odotetaan sit kun tulee putkiremppa ja siinä yhteydessä rempataan erilliset huoneet! Kavereiden lasiseinä on kyllä bueno et se vaan vahvistaa mun visiota! Olispa tosi kiva treffata!

Hertta
Lilou's Crush

No kuule. Nyt kun mä tiedän sun alter egon niin laitan viestiä FB:ssä kun päästään muuttamaan :) joku puistohässäkkäkin ois tosi kiva, vois syödä tyypit hiekkaa yhdessä :D

Piipo79

Sounds like a deal!

mirvaannamaria

Meillä on kotona lasiseinä, tehtiin kaksiosta kolmio ja samassa meidän makuuhuone muutti entiseen eteiseen. Se on ikkunaton, mutta siinä on sellainen puolipeilaava lasiseinä joka avautuu olohuoneeseen.. Kauheen hankala selittää millainen ratkaisu, pitäis joskus tehdä ihan oma juttunsa siitä. Ikkunattomuus ei häiritse kyllä yhtään, aamuauringonkin näkee sen lasiseinän läpi sänkyyn :) Meillä ainakin on siis toiminut tosi hyvin!

Hertta
Lilou's Crush

Hei kuulostaa supermielenkiintoiselta! Kehtaisitko ottaa kuvan, en nyt ihan hiffannut ehkä oikein :) Ja onpa kiva kuulla, että toimii, luulen että tämäkin toimisi hyvin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei vitsi, tuo keittiön lasiseinä on varsinkin aikas rohkea ja makea. Kiitos paljon näistä kuvista! Jään kyllä niin haaveilemaan näitä... Miten olisi lasitalo?

Kaikkea positiivista ja ihanaa päivääsi!

-Isla
http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html
(uusi blogi, tervetuloa kurkkailemaan!)

Riia Meikkipää

Lämmin suositus! Meillä ollut nyt lastenhuone turvalasi-ikkunalla kuukauden olemassa, ja mikä onhaan ihaninta kun herätä siihen, että pieni ihminen koputtaa aamulla ikkunaan, seisoen omassa sängyssään ja huutaa mammaa <3 Meidän makkari on siis tämän pienen ihmisen huoneen vieressä. Paras ratkaisu ikinä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä myös kolmioon rakennettu yksi ekstra"soppi", tyttöjen huone on jaettu kahtia vaatekaapilla. Edullinen ratkaisu, mutta monta hyvää puolta: säilytystilaa on koko "seinän" mitalta, ja toisella puolella mahdollistaa sängyn asettamisen kaappia vasten (kaapin takaseinä tapetoitu esikoisen valitsemalla tapetilla). Kaappi on korkea, mutta ei vanhan talon kattoon saakka, joten toiselle puolelle luonnonvalo pääsee yläosasta kulkemaan. Näkösuojaa on (kuulosuojaa ei!), mutta silti huoneen oven kohdalle jää pieni yhteinen "aula", jossa yhteiset leikit useimmiten leikitäänkin. Huoneen ovet ovat lasiset, joten valo ikkunattomalle puolelle kulkee myös olohuoneen kautta. Tähän tilanteeseen nopea, edullinen ja ihan toimivakin jakosysteemi. Jään mielenkiinnolla odottelemaan, kuinka teidän hienolta kuulostava lasiseinä etenee!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.