Ei-niin-salaiset kihara-aseet laiskan tytön curly girliin

Vaikka en noudata suuren suosion curly girl-metodia, annan sille suuren arvon siksi, että olen osin sen innoittamana pitänyt omaa pehkoani entistä enemmän ”luonnontilassa”eli suoristamatta.

Jotta tämä on edes jollain tapaa mahdollista, minulla on muutama kikka, jotka myös metodissa on hyviksi havaittu.

 1. Käytössä kihrarapäivinä kiharan hiuksen shampoo ja hoitoaine
 2. Hiusten kampaus vain suihkussa märkänä -ei koskaan kuivauksen jälkeen
 3. Hiusten kuivaus sileään puuvillaan
 4. Yöllinen ananas, eli hiusdonitsi vain kertaalleen tukan ympäri päälaella (siitä nimi, ananaksen tupsu nupin päällä)

Katsokaa tuota loppuun asti rakastettua harmaata t-paitaa. Reikäkin saumassa. Tällaisena paras mahdollinen kiharan hiuksen kuivaaja. En hiero tukkaa, vaan kääräisen sen vain hellästi hetkeksi t-paidan sisään.

Oma shampooni ja hoitoaineeni silloin, kun aion pitää hiukset kiharana, löytyvät Redkeniltä. Ovat kamalan kalliit (25-30€/puteli), mutta myös aika hyvin toimivat. Omani olen ostanut Stokkalta, viimeksi satuinkin sopivasti jonkun alekupongin kanssa kassalle-

Redken Curvaceous high foam -shampoo ei sisällä sulfaatteja tai parabeenejä, mutta sulfaatittomanakin vaahtoa todella runsaasti. En kuitenkaan käytä näitä jatkuvasti, sillä hiuspohjani vaatii huomattavasti tuhdimpaa pesutehoa, hoitoainepesu esimerkiksi ei tosiaankaan minulle sovi.

Saman sarjan hoitoaine, Redken Curvaceous leave-in-rinse out on mahtava keksintö: se toimii niin pois pestävänä kuin jätettävänäkin! Miten helppo homma pakata reissuun, kun ei tarvitse näitä kahta erikseen -kuiva- ja kikkaratukat tietävät, että jätettävä hoitoaine on useimmiten must. Tämä oli minulla Malesian reissullakin mukana, hyvin pärjäsin, vaikka uima-altaassa ja meressä lotrailu auringonpaahteessa ei varsinaisesti ole hiusystävällisin tapa viettää lomaa.

Sarjasta minulla on myös yksi enemmän muotoilutuotteen omainen juttu, Redken Curvaceous CCC gel spray (C:t tulevat sanoista Climate Control ja Caring). Tässä tuotteessa valmistaja sanoo olevan mukana ”kiharaa aktivoivan curl memory complexin”, mutta tiedä häntä -aikalailla samalla tapaa niputtaa moni muukin kiharan hiuksen voide, tämä vain keveimmästä päästä ja siksi mieluisin silloin kun sellaista käytän. Laitan muuten tämän aina kämmenen kautta, muuten efekti voi olla hiukan ”Sekaisin Marista” -tyylinen, jos tiedätte, mitä tarkoitan…

Redkenillä on ylipäätään todella kiinnostava tämä Curvaceous-tuotesarja, lukuisia eri kihara-aineita erilaisiin kiharoihin laineista korkkiruuveihin. Siihen kannattaa tutustua heidän omilla sivuillaan, nettikaupoissa en ole kaikkiin tuotteisiin vielä törmännyt.

kauneus hiukset
Kommentit (4)
 1. Redken-fani
  25.5.2019, 19:02

  Cocopandalta 10e ja risat postikuluineen…

 2. Jäänainen
  25.5.2019, 17:56

  Nuo Redkenin aineet eivät ole cg metoodiin soveltuvia, valitettavasti. Laitoin omani just pois käytöstä.

  1. Hertta nimenomaan totesi että ei noudata cg-metodia

  2. Tosiaan en itse noudata metodia, poimin siitä pari sopivaa juttua vain, eli nämä tuotteet ovat vain vinkkinä kaltaisilleni 🙂 oletko löytänyt itsellesi hyvät metodi-aineet?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *