Ei saa pestä

Lilou's Crush

 Ihanat vaatteet, joita ei saa pestä.  Miksi tiemme jatkuvasti kohtaavat?

Kommentit

Mayo (Ei varmistettu)

Tiedän tunteen! :)

http://mayopic.blogspot.fi/

J

Hahaa, kirjoitin myös aiheesta jokin aika sitten ja sain muuten useita erittäin asiantuntevia vastauksia ja vinkkejä aihetta koskien!

Nina Hovinmaa
Nina Hovinmaa

Zarasta eikös vain? =) Vanhana työntekijänä voin kertoa parit vinkit;)

 

Nina

Hertta
Lilou's Crush

Mayo, jaetaan huokaus *huoh* :)

J, hyvät oli vinkit :) Jätän yleensä periaatteesta ostamatta ihanuudet, joille ei sovi vesipesu, koska lempivaatteet ovat kovasti käytössä, enkä kuitenkaan ennättäisi niitä pesulaan viedä riittävällä tahdilla, eli olisivat pois käytöstä liian pitkiä aikoja. Ja maksaisikin rutkasti. Tuuletus auttaa toisinaan, mutta etenkin paljaalle kainalon iholle osuvan paidan kyllä lykkään mieluiten pesukoneeseen. Onneksi koneesta löytyy hellä silkkipesuohjelma, jolla perus-silkkivaatteet uskaltaa pestä :)

Hertta
Lilou's Crush

Ninnis, juu, Zara. Vinkit jakoon vaan :)

Nina Hovinmaa
Nina Hovinmaa

Silkkiä vai polyesteria tuo kyseinen kukkisniittipaita=)?

Lukaisin nopeasti läpi ylempänä mainitun J:n blogin kommentit läpi, siellä hyvää faktaa. Eli "omalla vastuulla" pesukoneeseen hienopesulla 30 asteeseen, 400 linkous, vähän pyykkiä koneeseen ja nestemäinen pesuaine kaveriksi.  Ja tietysti nurinperin ja pesupussissa nyt kun niittejäkin löytyy. Nuo niitit ovat vähän kiikun kaakun, en tiedä miten ne on saatu paikoilleen (painettu läpi uskoisi, eivät varmaankaan liimattu...?). Ne saattava olla painavin syy "ei pesua", sillä oli paitasi sitten silkkiä tai polyesteriä, niin saattavat painavat niitit "repiä/venyttää" kangasta niittien ympäriltä->niitit EHKÄ MAHDOLLISESTI HUONOLLA TSÄGÄLLÄ sitten irtoaisivat. Niitit saattavat myös kolhiintua/kulua pesussa metalli+pesuaine+mekaaninen hankaus-kombosta johtuen, joten siksi suosittelen nurinpäinpesua pesupussissa. En ota sen enempää kantaa asiaan "miksi siinä lukee niin kun oikeasti kestäisi vesipesua", vinkaan vaan että eipä omille vaatteille ole tapahtunut sen kummempia asioita vesipesussa kun on varovaisesti pessyt. Että ihan rohkeasti vaan vesipesuun, kunhan järki kädessä;)

Jos vielä hirvittää niin voi ensin testata käsinpesuna nestemäisellä pesuaineella runsaassa vedessä ennenkuin heittää niitteineen koneeseen (pesupussissa nurinpäin).

Takeissa, bleisereissä ja vuorikankaisissa vaatteissa vesipesu on usein kielletty siksi että vuorikankaan materiaali eroaa päällikankaasta->eri materiaalit reagoivat vesipesuun eri tavalla. Usein kustannusten optimoimiseksi vuorikankaat/taskukankaat on saatettu leikata EI lankasuoran mukaisesti, mitä ei huomaa ennekuin tuotteen pesee. Vesipesun jälkeen killiin leikattu vuorikangas saattaa vetää suuntaan jos toiseen, muutta jopa muotoaan mikäli materiaali on todella huonoa. Tästä saattaa muodottomia/omituisesti vetäviä/kiertäviä/venyneitä/vanuneita vaatteita, jotka sitten eivät enää näytä samalta päälle puettuna.

Nina Hovinmaa
Nina Hovinmaa

Niin ja kysyn vielä kun en kuvien pesuteella osaa sanoa; Vaikuttaako kankas niittien kohdalla "tuplatulta", eli onko kangasta useampi kerros=läinäkymättömämpää kuin muu paita/jotain vuorihässäkkää ihon ja niittien välissä niitten "alla" niittien kiinnityksen turvaamiseksi?

Nina

Hertta
Lilou's Crush

Ninnis, yleensä Zaran perussilkit kestää pesua, mutta esim. bleiserit on menneet juuri tuosta vuori/pääliskankaan eroista johtuen pilalle. Pesen aina vain sellaisia vaatteita, joiden kanssa kestän menetyksen mahdollisuuden ;) Zaran jotkut ohuet silkkipuserot tosin ovat harmikseni olleet niin huonoa laatua, että monet ovat ratkenneet/hiutuneet saumoista jo ennen pesua, eli kom sii komsaa, koneeseen vaan. Kalliit "eisaapestät" jätän suosiolla kauppaan -tai varaudun niiden pesuloimiseen. Esim. tuota niittipaitaa en lykkäisi koneeseen edes pesupussissa, sen verran paljon hinnakkaampi on pesukone, jonka yksi irronnut metalliosa väärässä paikassa voi saada pois tolaltaan kuin yksi kalliskin paita :)

Nina Hovinmaa
Nina Hovinmaa

Totta töriset, ehkä tässä tapauksessa on ajateltu paidan sijaan pesukoneen omistajaa;)

Nina

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse olen vähän tuhma... pesen noita "ei saa pestä" vaatteita, jos siltä näyttää.. Luen vaan tarkkaan mitä materiaalia ne on ja sitten joko omien opiskelutietojen tai netin pohjalta pesen varovasti, vaikka käsin materiaalin.

mutta nyt palaankin kehumaan tuota löytöä! aivan ihana kukallinen.. kelpaisi minullekin :) Mukavaa juhannusviikkoa :)

-Katja
katwalkblog.blogspot.com

Maria/Dejiss (Ei varmistettu)

superkiva paita :) :) :) !!! tykkäilen.

http://dejiss.blogspot.com

Tähän mäkin törmään usein... Ja kuten Katja tuossa melkein mun kommentin yllä, myös mä vaan pesen joko varovasti käsin tai sitten koneessa 30 asteessa (riippuen materiaalista). Vielä olen selvinnyt ilman pahoja tuhoja! :) Mutta tuossa sun paidassa on tosiaan semmoset piikit etten uskaltaisi pesukoneeseen työntää! :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.