Elämän kausihuolto, luomi-ihminen ja epäkelpo sukelluspuku

IMG_3937.jpg

Tänään oli sellainen elämän kausihuoltopäivä. Kävin lääkärissä, äänestämässä (muistathan, vielä huomenna tiistaina voit äänestää ennakkoon!) ja täytin veroilmoituksen suhteellisen hyvissä ajoin ennen kello kahdentoista määräaikaa. Sen sijaan, että elämä palkitsisi paijaamalla päätä tästä suorituksesta, se taitaakin lahjoa lenssulla. Toinen nenä (eli suomeksi ontelo) ihan tukossa, ja kurkussa etäisesti kaktuskasvustoa muistuttava tunnelma. Voi kunpa ei…

Mitä jäin tältä päivältä nyt viimeiseksi pohtimaan, oli lääkärin kehotus mennä rivakasti tutkituttamaan ja samantien poistattamaan useampi luomi, liki kymmenen jos tarkempia ollaan. Nyt se on kyllä tehtävä,  mielessä on ollut jo pitkään. Ei enää tekosyitä ja asian sivuuttamista ”olisin oikeasti tosi ruskea, mutta kaikki pigmenttini on pakkautunut luomiin, ah-hah-haa”. Useampi tummanpuhuva läiskä nimittäin lääkärin mukaan suorastaan vaatii päästä tarkempaan tarkasteluun. Kuulemma tällainen määrä pitää poistaa vallan salissa -johan sitä pari vuotta ilman tikkejä tässä taivallettiinkin. 

Kun entinen avomieheni joutui massiiviseen leikkaukseen, ja sen jälkeen kursittiin kasaan metalliniitein, pahimman oltua ohi äitini kevensi tunnelmaa hymähtämällä hirtehisesti omintakeiseen tyyliinsä,  että ”ei tule enää L:sta sukelluspukua”. Eikä meinannut tulla edes uimarengasta siinä kunnossa nauraneesta. Nämä sanat tulivat mieleeni, vaikka omat tikkirivini eivät olisikaan mitään noihin verrattuna. Ei tule minustakaan enää sukelluspukua, mutta mitäpä siitä, jos sillä säästyy joltakin paljon pahemmalta. Niin säästyi tuo mainittu L:kin, ja seilaa nykyään onnellisena ja hyvissä voimin maailman merillä. 

Kaikenlaisia huoltotoimenpiteitä sitä onkin. Ja meillä naisillahan niitä vasta piisaakin. Hmpf.

PS. Kuva Williamsburgista, koska äänestysjonosta nyt ei tullut mieleenkään ottaa kuvaa (eikä sen puoleen luomistakaan), ja koska Brooklynin kukkanen Erika viettää tänään syntymäpäiväänsä ja koska OK on hyvä asia.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *