Elämäni ilo, tuki ja turva 90 vuotta

Koko elämäni ajan on aina lähelläni ollut  paappani, äidin isä. Hän on minulle valtavan tärkeä ja rakas.

Olen aina ollut mumman ja paapan tyttö. Minusta ei ole kovinkaan paljon lapsuuskuvia, ja ne vähät mitä on, ovat lähes aina heidän seurassaan. Mummalleni jouduin sanomaan hyvästit liian varhain, mutta onneksi paappa selvisi syvästä surustaan ja jaksoi jatkaa eteenpäin. Hän on ollut elämäni kaikissa hetkissä läsnä, vaikka olemme asuneet suurimman osan aikaa eri paikkakunnilla. Hän tanssitti vanhoissa, oli ainoana paikalla kun valmistuin, saattoi minut alttarille kun menin naimisiin. Hänelle soitin ensimmäisenä, kun lapsemme ovat syntyneet.

Yhdessä olemme saattaneet haudan lepoon ensin mumman ja pian sen jälkeen äitini. En tiedä, miten olisin selvinnyt ilman Paappaa noista valtavista menetyksistä. On niin tärkeää, että  on olemassa joku, joka tietää, miten minusta on tullut minä. Hän on tehnyt pitkän uran kovassa ammatissa, suurten vankiloiden johtajana, mutta minulle ja muille lähellään hän on aina ollut hauska, lempeä ja lämmin. Elämä ja sen kovat puolet eivät ole kylmettäneet häntä.

Myös lähimmät ystäväni tuntevat paappani, ja hän, ihme kyllä, muistaa heistä jokaisen ja missä elämänvaiheessa tämä on elämääni liittynyt.

Toissapäivänä paappa saavutti 90 vuoden kunnioitettavan iän. Pää leikkaa vielä, vaikka ikä ja sen tuomat vaivat kiusaavatkin. Enoni järjesti hänelle juhlat lähipiirin kesken, ja sankari viihtyi. Onnea ja ainakin sata vuotta iloa, paappa!

 

perhe oma-elama
Kommentit (2)
  1. Mä olen vuosia lukeut blogeja, satoja blogeja,tuhansia blogikirjoituksia. Olen kuunnellut vlogeja, myöhemmin podcasteja. Instragamissa katsellut tuhansia kuvia, ihmisten saavutuksia, ihaillut koteja ja lasten syntymiä. Mutta en koskaan aikaisemmin ole lukenut tai kuunnellut, vieraan ihmisen kynästä tullutta, itkien. En ennen, kuin luin tämän kirjoituksen. Miten kauniisti puhut paapastasi, kunpa omanikin olisi vielä täällä <3
    Kaikkea hyvää teille molemmille, paljon rakkautta ja ihania yhteisiä vuosia vielä monta lisää <3

    1. Niin ihanasti sanotti, että tuli itsellekin ihan kyynel silmään. Kiitos. Juuri soiteltiin ja muisteltiin vielä kivoja juhlia!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *