Elohuone ja esiintyminen

Lilou's Crush

Oltiin eilen Jennin kanssa treffeillä romanttisesti sohvannurkassa Ikean kuvastolanseerauksessa. Tilaisuus oli hurmaava, ja tuotteet, etenkin HAY-yhteistyön mallisto, erittäin kiva, kuten jo aiemmin tässä postauksessa esittelinkin. Pääpaino Ikealla on tänä vuonna elohuoneessa -siinä, jota ennen olohuoneeksi tavattiin kutsua. Neljä erilaista olkkaria siivitti sisustusaatoksia ihan erilaisiin tunnelmiin.

Mutta mitä illasta jäi päällimmäiseksi mieleen, onkin ihan toinen juttu mitä luulisi. Se liittyy nimittäin esiintymiseen. 

Aika montaa, ehkä useimpia meistä, jännittää suurelle yleisölle puhuminen, vaikka aihe olisi miten tuttu. Sain jo työurani alussa hyvän neuvon, minkä arvon olen viimeisten vuosien aikana sisäistänyt: oma persoona peliin, ja kaikki käy tuhat kertaa helpommaksi. Roolia vetäessä nimittäin joutuu opettelemaan kaksi asiaa ulkoa: itselleen epäluontaisen esiintymistavan sekä itse asiasisällön. Homma kevenee huomattavasti, kun voi pudottaa tuon ensiksi mainitun pois. Ja uskaltaisinpa väittää, että omasta persoonasta kumpuava esiintyminen vie myös viestin tehokkaammin kuulijoiden mieliin.

Ja mistä tämä pohdinta syntyi: se syntyi, kun katselin ystävääni, Ikean viestinnän Heidiä lavalla. Siellä säkenöi tasan se sama lämpö, into, ilo ja vauhti, kuin Heidin toimissa aina, on kyse sitten työasioista tai hippahommista. Viuhtovia käsiä unohtamatta. Aitona läsnä, ei kliiniseksi, virheettömäksi hiottuna, vaan juuri oman persoonan mukaisena ammattilaisena. Kuuntelin joka sanan korvat höröllä ja tapitin silmät tiukasti kohteessa.

On tottakai tilanteita, ammatteja ja kanavia, joissa on omat tapansa viestiä. Mutta yleisesti ottaen, miten paljon mukavampi onkaan katsoa ja kuunnella  aidosti, omana itsenään asiaansa esittävää ihmistä lavalla, neukkaripöydän äärellä, palvelutilanteessa, vanhempainillassa, missä tahansa missä tuttujen ja vieraampien kanssa vuorovaikutetaan. Ei tarvitse jännittää roolileikkejä, vaan voi keskittyä olennaiseen.

Kommentit

MiiaK (Ei varmistettu)

Tää pitää niin paikkansa! Olen usein miettinyt miksi, joskus isommalle yleisölle puhuessa on tilanne tuntunut itselle tahmeaksi. Sehän on johtunut siitä, että on jännittänyt yleisöään aivan liikaa ja piiloutunut roolin taakse. Mulla on ollut ilo tavata Heidi työn puitteissa ja nähnyt hänet puhumassa yleisölle. Heidin on niin välitön, että hänen kanssaan on todella helppo jutella. En häntä sen kummemmin tunne, mutta kun törmätään toisiimme, niin aina moikataan sekä vaihdetaan kuulumisia ja se tuntuu aina todella luonnolliselta. Ihan jokaisen kanssa näin ei ole. Itse olen aika varautunut uusien tuttavuuksien kanssa ja ihailen suuresti Heidin kaltaisia ihmisiä, joiden seurassa ujompikin rentoutuu :D

Hertta
Lilou's Crush

No eikö, hassua miten pienestä se voi olla kiinni. Ihmisiähän tässä vain ollaan!

Ja kuvasitpa hyvin tuota aurinkoista immeistä, just noin, että aura on vain sellainen, että siinä on ihan väistämättä hyvä olla :)

Avsa (Ei varmistettu)

Osui ja uposi. Jännitystä ilmassa, sillä maanantaina odottaa reilu 130 kuulijaa. Näiden sanojesi turvin luotan selviytyväni siitä tilanteesta.

Hertta
Lilou's Crush

Varmasti selviydyt. Ajattele puhuvasi jollekulle mukavalle tyypille ihan pienessä porukassa. Hyvää showta :)

Kommentoi