Ensimmäistä kertaa Rukalle

Lilou's Crush

Viime kesänä viimeistään hullaannuttiin täysillä kotimaanmatkailuun Savonlinnan reissullamme. Aloimme pohdiskella koko perheen (mukaanlukien Olavi, tietysti), lomareissuja, jotka olisi ihana tehdä nyt, kun tytöt ovat vielä aika pieniä.

Ensimmäinen pidempi reissu on nyt lyöty lukkoon: lähdemme hiihtolomalla Rukalle! Lapset pääsevät ekaa kertaa Lapin ihmeitä ihastelemaan, ja pitkästä aikaa oikein kunnon talveen. Olen itsekin viettänyt vain yhden loman Lapissa, Aakenustunturilla, se matka oli ikimuistoinen monella tapaa, odotan siis itsekin valtavasti.

Matkaamme paikan päälle omalla autolla, ja kun eivät kumpikaan lapsukaisista saati karvakaveri ole kovin kokeneita pitkän automatkan matkailijoita, ajattelin jakaa matkat kahteen osaan. Suunnittelin, että pysähtyisimme mennen tullen Kuopiossa, mutta kaikki kivat perheelle sopivat pysähdykset vähän ylempääkin Suomea kiinnostavat -jospa esimerkiksi matkan varrelta löytyisi jokin kiva pieni kylpylä?

Majoitumme työpaikkani vuokrapaikassa Talvijärven rannalla, eli sijainti pitäisi olla kovasti mainio monenlaiseen tekemiseen. Suunniteltu on ainakin laskukoulua lapsukaisille, pitkiä hiihtolenkkejä minulle, lautailua miehelle ja esikoiselle ja tietysti pulkkamäkihommia, koiruli saa telmiä lumessa sydämensä kyllyydestä, jos vain silloin on jo voittanut aikamoisen lumi-inhonsa...

Rukan kävijöiltä kuulen mieluusti muita vinkkejä paikan päällä tekemisiin, syömisiin sun muihin! 

 

(Kuvat Visit Finland ja Rukan matkailu)

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Rukan Mura Sushissa oon syöny yhet parhaat sushit ikinä. Ja lasku/hiihtopäivän päälle hotjooga (http://munpolku.fi) oli aika täydellistä, varsinkin ku ikkunan takana riehu lumimyräkkä. Rukalla murtsikoidessa kannattaa vähän kattoa ladun vaikeustasoa etukäteen, ainakin jos kaltaiseni sunnuntaihiihtelijä. Osalla laduista nimittäin korkeuserot aika isot. Hauskaa reissua!

Hertta
Lilou's Crush

Oi kuulostaa ihanalta tuo kokonaisuuus! Pitää kurkkia, olisiko hotjoogaa vasta-alkajalle! Ja tosiaan nyt kun aktiivihiihtäjän ura on takana ja hiihtokunto matala, pitää muistaa tsekata reitit, olipa hyvä vinkki.

iidis
Varpain jaloin

Meidän poppoo suuntaa oletettavasti Rukalle pääsiäisviikolla. Meillä mies odottaa rinteisiin pääsyä ja minä hiihtolatuja. Tuo laskukoulu voisi olla hyvä idea lapsille.

Hertta
Lilou's Crush

Pääsiäisen aikaan olen ainoan Lapin pidemmän reissuni tehnyt,  oli kyllä kelit enemmän kuin kohdillaan! Kerron sitten, miltä hiihtokoulu vaikutti :) 

Mmmyyy (Ei varmistettu)

Kuusamo ei ole Lapissa vaan Kainuussa :)

Hertta
Lilou's Crush

Haha, näin se taitaa tosiaan olla :)

PaH (Ei varmistettu)

Kuusamo ei ole Kainuussa vaan Pohjois-Pohjanmaalla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Varmaan olet huomannutkin mutta Rukalla pääsee kovin edullisesti, reilulla satasella Finnairilla, lento kestää vain tunnin. Tietysti tosin silloin ei ole autoa jos mökki sijaitsee syrjässä.

Hertta
Lilou's Crush

Joo! Mietittiin sitä pitkään myös! Tällä konklaavilla ja rompemäärällä tuntuu jotenkin helpommalta kuitenkin tuo oma kulkupeli, kuin ensin rahtautua lentokentälle, lennolle ja sitten vielä bussiin ja perille. Ajassa kyllä säästäisi tosi paljon!

Arrrra (Ei varmistettu)

Voi Ruka on ihan paras, vaikka ei Lappia olekaan. Täydestä menee kuin väärä raha! :) Isoimman hissin viereisessä rinteessä on ihana lastenmaa laskijoille - sinne pääsee kävellenkin laavulle retkelle ja rapsuttamaan poroja ja huskeja! En muista oikeaa nimeä, me sanotaan sitä porolaavuksi :D Rukan Kuksa-raflassa oli mielestämme tosi herkullista paikallista ruokaa, ja Rukan Pizzeriassa on ehkä maailman paras palvelu ja eksoottisia pitsoja . Monomesta-niminen pikku rinnebaari on myös huikea, kaakaot ja tuoreet munkit saa syödä omistajan tarinoidessa. :) tulipa ikävä Rukalle! Nauttikaa!

Hertta
Lilou's Crush

Apua tässä tuli koko viestin täydeltä just kaikkea sellaista, mitä täytyy kokeilla! Kiitos! Kuulostaa ihan täydelliseltä! Reissukuume senkus yltyy :)

Monomesta on ihana helmi. Juttua tosin ei siellä kerro paikan omistaja vaan eräs vakkarihenkilökuntaan kuuluva. Läppä kyllä mösjööllä lentää!

LeAnn78 (Ei varmistettu)

Riippuen, mistä ajatte, Vuokatistahan löytyy Katinkullan kylpylä. Ruka on ihana paikka. Ja Kuusamossa on Tropiikki-kylpylä. Oltiin siellä häämatkalla aika monta vuotta sitten. ;)
Ja vielä pieni korjaus... Kuusamo on Pohjois-Pohjanmaata, ei Kainuuta. :)

Hertta
Lilou's Crush

Ajateltiin ajella nopeinta reittiä, kun tuota istumista tulee aika lailla. Ehkä tosiaan säästetään kylpylöinnit perille saakka. Vuokatti onkin tuttu paikka lapsuudesta:)

Ellieeee (Ei varmistettu)

Mura sushi on huippu, ruka pizzeriassa parhaat pizzat, ravintola peak:ssa itse tehty loistava kaakao, roosa&rudolf-lastenmäki (ahonlaita-rinteen kupeessa) kun lasku alkaa sujua, hanki-baarissa paras after ski ja hiihtokoulua voin lämpimästi suositella! Ihanaa lomaa, aika paljon siellä tullut oltua ;)

Ruka on todellinen lapsiperhekohde. Viikolla 7 on Naperoviikko, jolloin koko viikko-ohjelma menee lasten ehdoilla. Etenkin alle kouluikäisille varteenotettava lomaviikko. Rosa&Rudolf FamilyParkissa on jos jonkinmoista lumijuttua lapsille. Ja Rudolfin seikkailureitillä Ahonlaidassa (Talvijärven puolella sekin) näkee poroja. Ruka Peakissa kannattaa ehdottomasti käydä syömässä, samoin Ruka Tontussa. Hiihtoladun Talvijärven puolella ovat miellyttävimpiä ainakin itselle. Hiihtostadionin puolella on turhan paljon jyrkkiä nousuja... Kuusamossa (tai onhan Rukakin Kuusamossa..) on kylpylä Tropiikki ja sen yhteydessä Angry Birds-puisto, jos keli ei suosi ulkoilua. Ihanaa lumilomaa entisille kotikonnuilleni.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.