Epähuoneapua?

img_0002.jpg

Meillä on alakerrassa epähuone. Se on meidän aula. Näiden neliöhintojan aikaan tuntuu aivan järjettömältä, että asunnossa on hurjasti tilaa, jolla ei ole mitään ”virkaa”. Toista olohuonetta emme kaipaa, emmekä halua tehdä tuosta läpikulkutilasta jättimäistä vaatehuonetta. Ovi makuuhuoneeseen halutaan säilyttää, joten sen vastaista seinää ei voi tilasta kokonaan kaataakaan.

img_0006_0.jpg

Aulasta kuljetaan siis makkareihin ja kylpyhuoneeseen, eli ovia piisaa ja rikkonaista seinää. Tällä hetkellä toisella, kuvassa näkymättömällä pitkällä seinällä on tasan kaksi metriä vaatekaapistoa. Ne metrit tarvitaan, mutta ei tuota tanssilattiaa tuossa keskellä. Rappusten alla on lapselle mainio piilokolo, mutta voi kuinka epäkäytännölliset ovatkaan nuo kaarevat rappuset. (jos muuten jollakulla vinkkejä betonirappusten kunnostukseen, olen korvana (ei laminaattia/puuaskelmia/metallireunusta, mielummin maalia ja liukumiseste tai neulashuopa).

Olen pohtinut monenmoista:

  • Siirtääkö makuuhuoneen vastaista seinää (jolla sijaitsee peili) lähemmäksi portaita, jotta pienehköön makuuhuoneeseemme saadaan lisää tilaa. Probleema: minne metri vaatekaapistoa…
  • Jos seinä siirtyy, avartaako siihen tilaa tuplaoville (lasisena) jotta saadaan hämärään aulatilaan luonnonvaloa edes hiukan nykyistä enemmän. Seurauksena sama ongelma+makuuhuoneessa oleva kaapisto lyhenee metrillä. Kaunis ajatus, mutta kaksi metriä vaatekaappia vähemmän -ei kertakaikkiaan toimi.
  • Vahvimmilla on kenties alkuperäinen suunnitelma pitää huoneet ennallaan, mutta lisätä tiiliseinälle String-hyllykköä alakaapein, jotta saadaan lisää säilytystilaa peleille sun muille ajelehtiville jutuille. Uudella lattialla ja muiden pintojen siistimisen kanssa tilasta tulee kyllä kaunis, mutta ah-niin-turha. Argh.

Kuvat ovat varsin karut, tila on siis juuri tyhjennetty, (heh, karmeja myöten yhden oven osalta), juuttitapetit revitty ja mäntykatto pohjamaalilla valkeaksi sudittu sillä remontti alkaa lähiaikoina, ja kyytiä saavat niin seinät, katto kuin lattiakin. Osa hellästi siveltimestä ja osa jollain julmemmalla välineellä. Aiheutettavan trauman vakavuus pitäisi päättää tulevana viikonloppuna.

Onko kukaan teistä kohdannut samaa probleemaa kasikytluvun rivarissa? Oletteko saaneet tähän jotain tolkkua? Inspiskuvia ja ideoita otetaan ilolla vastaan!

suhteet oma-elama sisustus
Kommentit (17)
  1. Kotinne näyttää kuvien perusteella kyllä todellakin isommalta kuin 95 neliötä! Kun teillä on kaksi aulatilaakin.

    Meillä on vähän päälle 90 neliön kerrostaloasunto ja myös vastaavanlainen hämärä hallimainen epähuone (erillisen eteistilan lisäksi), jolle en ole keksinyt tehokasta käyttöä. Seinäpinta vielä rikkonaisempaa kuin kodissasi. Huoh, niin hyvä tila olisi muuten jos vain keksisi tehokkaan tarkoituksen! Ei tiloja mitenkään liikaa ole lapsiperheessä, jossa on useampi kuin yksi lapsi. Siihen nähden me asutaan varmaan ahtaasti. 🙂

  2. Saako kysyä kuinka paljon neliöitä asunnostanne löytyy kaikkiaan? 🙂

    1. Saa toki! Noin 95 neliötä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *