Eteinen -tabula rasa

Lilou's Crush

Tässä se on, meidän eteinen, vai juhlallisemmin halliksiko sitä kutsuisi, tällä hetkellä. Tai no, tarkalleen viime viikonloppuna kun tyhjensin sen siivousta varten. Tila on aika kivan kokoinen. Teimme perusteellista jumppaa saadaksemme siitä toimivamman: suljimme ennen olohuoneeseen vieneen oviaukon (peitimme sen kaapistolla), ja avasimme vanhan pariovien aukon, joka oli parikymmentä vuotta sitten päätetty peittää raidallisella maitolasilla. Saimme tällä ratkaisulla sekä loogisemman kulkuväylän että 1,5 metriä eteiskaappia tilaan, jossa ei aikaisemmin ollut yhtäkään komeroa. Muutenhan tämä halli on todellinen keskusasema: siitä on käynti niin kodinhoitohuoneeseen, jo mainittuun olkkariin kuin meidän makkariin, ja tämän matkan varrella on myös kylppäri. Ovia löytyy siis peräti viisin kappalein, ehjää seinää ei löydy.

 Tuosta vaatehuoneen vierestä irrotimme seinään superliimalla liimatun peilin, ja samalla meni aika monen vuosikymmenen seinäsedimentitkin sorttiasemalle sirpaleiden seurassa. Tasoitushommat siis edessä ennen maalausta. Onneksi seinät eivät sentään ole ihan niin likaiset miltä kuvassa näyttää (voi pojat, kuinka niitä olenkaan kuurannut!), pimeässä kun kuvaa, näköjään kaikenlaista suttua ilmaantuu, jota ei filtteröinnillä pelasta.

Uudet kaapit ovat vielä vailla yläovia. Niiden asennus vaatii korkeampaa matematiikkaa, työkaluarsenaalia ja ärräpäitä, koska ovat mallia "Ikea Hack", eli olemme hyödyntäneet 3,5 m huonekorkeuden nostamalla korkeimman mahdollisen kaapinrungon päälle vielä toisen. 

Mutta niin. Tila on kiva, mutta en malta odottaa, että saan siitä toimivamman. Ongelman tuottaa ulko-oven vieressä sijaitseva "sähköpääkeskus" josta lähtevät sähköjohdot ovat sopivasti keskellä ainoaa hyllylle/pöydälle/tasolle sopivaa seinänpätkää. Kaipaan nimittäin ki-pe-äs-ti laskutilaa milloin millekin.

Tällä hetkellä suunnitelmissa on laittaa toisen ulko-oven eteen (käytämme pariovista vain toista, ellei tarvitse tuoda jotakin ylileveää sisälle) kiva tuoli, ja sähköpääkeskuksen alle pieni peili ja jonkinlainen kapea pöytä tai seinähylly. Mieluisaa laskutasoa ei vain ole tullut vastaan, sillä leveys max 30cm asettaa aikamoiset rajoitteet. Tuoli- ja peiliehdokkaat sen sijaan olen löytänyt, samoin maton. Mutta taso. Saa vinkata! 30cm leveä eikä kauhean syvä, mielellään seinään kiinnitettävä malli, ei saisi olla liian moderni eikä tippaakaan maalaisromanttinen. En paljon vaadi, en. Kohta siinä taitaa olla jokin laudanpätkä...

Kommentit

hilla hippunen (Ei varmistettu)

Olen itse etsinyt n. 30cm levyistä tasoa/hyllyä tms ja tiedän kuinka tuskaista se voi olla. :)

Päädyin itse componibiliin ja pyöreänä se saattaisi sopia teillekin tuohon johtojen viereen? Myös ikean lack hyllyjä taitaa saada 30cm leveinä, että niitä päällekäin tuohon hyllyiksi? Ferm livingillä on sellainen talon mallinen hylly 30 cm leveänä mielestäni. Tiedä sitten miten sopisi peilin kanssa seinälle...

Tai laatikon ulkopuolelta: mitä jos yhdistäisi peilin ja tason. Säilytys olisi sivussa eikä näkyisi muuta kuin sivuille. Voisihan tuon peilin tuunata peittoonkin jollain tarrakalvolla tms. Mutta mihin peili sitten tulisi.
http://m.ikea.com/fi/fi/catalog/products/art/80306539/

Toivottavasti löydät ratkaisun ongelmaan pian, sillä pitäähän elämässä olla jotain tasoa! :)

hilla hippunen (Ei varmistettu)

Lisään vielä, että iittalan aitio "hyllyt" ovat mielestäni myös n. 30cm leveitä. Mutta ovat toki mallia "tasku".

Onpa muuten vaikea ehdotella ratkaisuja kun ei tunne toisen tyyliä! Voi olla, että ehdotukseni menivät siis aivan huti...

Hertta
Lilou's Crush

Haha, ihan mahtavaa, juuri niin, elämässä pitää olla tasoa :D

Hyviä ehdotuksia! Ja aika hauskasti mätsäsi: talohylly kävi mielessäni, ja componibilit meillä oli monen monta vuotta, nyt hetki sitten päästin ne seuraavaan kotiin, kun eivät mahtuneet kunnolla makkariin. Eteiseenkin hetken mietin, mutta oli vähän hassun näköinen tönö tuossa kuitenkin. Oikein hyvä ehdotus enisveis!

löysin tosi mieluisan "hyllypeilin", mutta juuri sen 5cm liian leveänä. Päh! Vielä jatkuu siis pohdinta, tuoli ja matto on kuitenkin jo lähestulkoon varmat valintojensa osalta :)

kiitos paljon vielä tosi hyvistä vinkeistä! 

Hertta
Lilou's Crush

...ja muuten, Aitio on ollut aatoksissa! Että todella hyvin natsasi meillä aatokset :) keittiössä meillä on se oikein leveä lautaversio, josta tykkään kovasti, ajaton ja kiva :)

paulahelena
ALUAP

http://hakolahuonekalu.fi/tuote/lippa-hylly/ tätä hyllyä mä harkitsen meidän eteiseen :)

Hertta
Lilou's Crush

Taas yksi tosi hyvä ehdokas! Katsoin näitä myös :) vähän tukevampaa "lippaa" kuitenkin jäin kaipaamaan, muuten oli tosi kiva! Ja kotimaisuudesta iso plussa.

paulahelena
ALUAP

Entä puinen taso/pöytä, jonka takareunaan vain sahaa kolon tota johtokourua varten? Jos siis toi 30cm oli laskettu tosta "kourun" (ulokkeen) vierestä.

Hertta
Lilou's Crush

Mies ehdotti tätä samaa! Ja sehän onkin tosi hyvä idea, mutta jotenkin jästipäänä vain haluaisin jotakin "väsäämättä valmista" kun sitä väsäämistä on niin hirveästi muutenkin... Tosiasiassa väsättykin taitaisi olla nopeammin valmis kuin minä löysän sopivaa...

Anne Malia (Ei varmistettu) http://muotimielessa.blogspot.fi/

Miten olisi muutama Muuton Mini Stacked-hylly, esim. S ja L -kokoiset pystyyn asennettuina :) Tosi kaunis vanhan talon eteinen!

Hertta
Lilou's Crush

Haha, ihan parhaita nämä ehdotukset, kun niin menevät maun kanssa yksiin! Katselin FDS:stä näitä, ja ovatkin harkinnassa :) toiselle puolelle tuota sähkösysteemiä on tulossa antiikkimessinki-kehyksinen peili, joten koetan vielä löytää jotakin vähän vähemmän modernia. Mutta jos ei löydy, ovat nämä korkealla listalla :)

Emmio (Ei varmistettu)

Jos viitsii lähteä säätämään (ja jos kaapin käyttötarkoitus antaa myöden) niin vaihtoehtona voisi toimia hyllyn avaaminen tuohon pystykaapin keskelle. Meillä on samanlainen superkorkea yhdistelmä (huonekorkeutta parikymmentä senttiä vaille neljä metriä...), jossa on ovi alhaalla, sitten avoin hylly ja yläosan peittävä korkea ovi. Mittoja joutui vähän miettimään ja saranoineen kanssa vääntämään, mutta toimii hyvin.

Hertta
Lilou's Crush

Kuva ei ehkä kerro, mutta tuo kapea korkea kaappi on ihan kaukaisimmassa nurkassa ulko-ovelta ja kovassa käytössä muuten. Olisikin ollut mielenkiintoinen ajatus, jos olisi ollut lähempänä :) 

Ikea-hakkeri (Ei varmistettu)

Hei!

Onko nuo teidän kaapit Metodia, koska Paxiin ei kai saa yläkaappia hakkeroitua? Meillä sama ongelma 3m huonekorkeuden kanssa ja keittiössä päädyttiin lisäilemään korkeiden kaappien päälle pienet yläkaapit Metodeja.

Hertta
Lilou's Crush

Paxia ovat -tämä on tällainen heavy-duty hack, eli koko työkaluarsenaali sirkkeliä myöden käytössä :) 

Piipo79

Teettäminen puusepällä?

Hertta
Lilou's Crush

Ajattelin että jos ei valmiina löydy, teen itse (>menee tosin säätämiseksi). Miksi ei käynyt edes mielessä tämä!? Tosin hyvän etsiminen sitten vielä, mistä sellaisen löytäisi?

Piipo79

Joo hankala varmaan löytää hyvää. Mä tiedän kyllä yhden hyvän, tosin Jyväskylästä! ...ja täyteen myyty ainakin tän vuoden osalta! Jos kiinnostaa niin voin kyllä vinkata ja alustavatsi kysellä yhtä meidän naapuriakin (sen kädenjälkeä olen nähnyt niiden omassa kämpässä ja hyvä on!), se olis tässä Skattalla?! Jos kiinnostaa ni laita mulle yv jos muistat mun nimen niin kyselen!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.