Eteismatto hakusassa

Lilou's Crush

Meillä on eteisessä (joku fiinimpi ihminen sanoisi ehkä "hallissa", siis tuulikaapin jälkeen mutta jo ihan "sisätiloissa") Ikean vaaleat sisalmatot keräämässä ne kengistä tulleet hiekat, jotka eivät jää pysähdy tuulikaapin varsinaiseen kuramattoon. Ovat kestäneet hyvinä parisen vuotta, ja sattuvat vielä olemaan väriltäänkin just nappi valkoöljyttyyn tammilattiamme nähden, hyvin maastoutuvat eivätkä pomppaa silmille. Edullisetkin olivat.

Miinuksena sisalmatossa on se, että kunnon pesu omin avuin on ihan mahdotonta. Pesulapesetys taas maksaa kaksi kertaa maton hinnan, -kertaa kaksi (mattoja on siis kaksi vierekkäin). Uusien osto ei tosiaankaan tunnu järkevältä heti, jos vanha menee likaiseksi, eikä senpuoleeln tuota kyseistä väriä enää löydy valikoimistakaan, vaan se on korvattu tummemmalla. Vaikka matot ovat tähän saakka pysyneet siisteinä huolellisella imuroinnilla ja yksittäisten tahrojen pikaisella poistamisella, kohta alkavat vaunujen renkaat tuoda toisella lailla kuraa ja kosteutta sisälle, ja joku toinen ratkaisu tulee tarpeeseen melko pikaisesti.

Koska tila on napakka ja neliön muotoinen, on sopivan maton löytäminen yllättävän haastavaa!  Aiemmassa kodissa vastaava tila oli käytävämallinen, ja Pappelinan muovinen matto oli eteishommissa täydellinen valinta: kivan näköinen, mukavan tuntuinen jalan alla ja ääreest helppo pitää siistinä. Useimmat muovimatot, niin Pappelinat kuin muutkin, vain tuppaavat olemaan joko "pitkiä ja laihoja" tai jos leveitä, myöskin sitten tosi kookkaita. Meille täydellisin koko olisi noin 160x160, tai jotakin sinne päin, pituuden suhteen hiukan kasvun varaa on, leveydessä vastaan tulee portaikko. Mutta eihän sellaisia tunnu löytyvän.

Ilmeisesti edessä on taas kahden 70x160cm maton hankinta ja laittaminen vierekkäin yhden ison sijaan. Pappelinan säyseän hillitty Svea-matto sävyssä Fossil Grey (Pappelinan pressikuvassa tuossa yllä) miellyttää silmää, mutta vielä enemmän miellyttäisi, jos löytyisi jokin vastaava, vähän edullisempi vaihtoehto.

Kommentit

mattomiina (Ei varmistettu)

Koivutex on kotimainen mattokutomo Pohjanmaalla ja heillä on valikoimissaan muovimattoja. Tekevät myös mittatilaustyönä. Kannattaa kurkata sivuja.
http://www.koivutex.fi

Hertta
Lilou's Crush

Hei, kiitos vinkistä! Menenpä heti kurkkaamaan!

Mariannajee (Ei varmistettu)

Näin viikonloppuna markkinoilla juuri tämän firman mattoja. Hienoja olivat! En muistanut tarkkaan keittiömme mittoja, joten en uskaltanut suoraa ostaa mattoa. Tilauksesta saa kuitenkin melkein mitä vain haluaa. He kuulemma toimittavat mm. monille sisustussuunnittelijoille. 340 cm pitkä musta-valkoraitainen matto olisi kustantanut 75 euroa.

Hertta
Lilou's Crush

Olivat kyllä kovasti kaipaamani kaltaisia, vitsi miten harmi, että netissä ei ollut tarjolla mieluisaa väriä. Hinnatkin olivat Pappelinaa edullisemmat.

Mariannajee (Ei varmistettu)

Soita sinne ja kysy haluamaasi! Tapaamani myyjä oli ainakin kauhean innokas myymään. ;) Sanoi monenlaisten toiveiden onnistuvan. Se oli myös kiva, että muovimatossa oli samanlainen kanttaus, kuin tuossa Pappelinan matossa. Meillä on eteisessä joku Ikean halpis ja siinä on päät päätelty ompelemalla niin, että matto on kääritty pikkuisen kaksinkertaiseksi. Arvaa vaan, kompastuuko siihen reunaan aina...

Liisa
Osasin!

Kahdessa vierekkäin asetellussa kapeanpitkässä Pappelinassa on se hyvä puoli, että ne mahtuvat vähintään yksitellen omaan pyykkikoneeseen. Tai ei meidän koneeseen ainakaan luultavasti mahtuisi 160x160-kokoinen matto, mutta puolikkaana kyllä. Meillä on keittiössä mustavalkoraitainen Pappelina ja on kyllä kätevää, kun sen voi vaan heittää omaan pyykkikoneeseen välillä. Miksi kaikki tahrat syntyvät aina valkoisten raitojen kohdalle?

Hertta
Lilou's Crush

Meilläkin on keittiössä mustavalkoraitainen pappelina! Bob, vai mikä lienikään -ei siihen sen pitänyt jäädä, mutta osoittautui niin toimivaksi, että siinä möllöttää! Ja tuo kokoasia pesukoneessa on muuten niin totta! Että ei siis ihan huono ehkä olisi tuo ajatus jatkossakaan! Ja jestas, just noin: tahrat tulee a-i-n-a valkoiselle osalle :D no, tuleepa huomattua!

Liisa
Osasin!

Joo, olisi kyllä aivan kauheaa jos matossani olisi mustaviinimarjamehutahra enkä edes tietäisi sitä! ;D

Hertta
Lilou's Crush

Se veisi ainakin viikoksi yöunet selvitessään :D

Ramppa (Ei varmistettu)

http://www.granit.com/product.html/matta-lader-svart-180x180cm?category_...

Tämä ainakin mittojen mukaan passeli mainitsemaasi tilaan, en ole laisinkaan nähnyt tätä livenä joten sen kummemmin en voi suositella :)

Hertta
Lilou's Crush

Vitsit, kun tuossa on juuri se 20cm liikaa leveyttä, olisipas muuten mainio löytö, kun on harvinainen neliömalli! Löytyyköhän muuta sävyä ja kokoa, pitääpä selvitellä (me haetaan siis vaaleata, kun on niin avoimessa tilassa).

Karkki/Kaislarannalla (Ei varmistettu)

Etsitkö nimenomaan muovimattoa, vai muutakin vesipestävää mattoa? Mä tilasin juuri torilta löytämältäni myyjältä varsin modernin räsymaton keittiöön meille sopivissa mitoissa. Mattojen kuoseja blogissa.
En tiedä tekeekö leveää mattoa, mutta mulle ainakin teki tilauksesta sopivan mittaisen ja haluamissani väreissä. Kauppiaan valmismattoja myy mm. Olkkari Helsingissä.

Hertta
Lilou's Crush

Muovimattoa juu! Muuten tykkään itsekin kovasti räsymatoista ja luonnonmateriaaleista, mutta vaunujen alle paras matsku on osoittaunut olevan muovia -lika on helppo pyyhkäistä kostealla, eikä aina tarvitse pestä koko mattoa. Olkkari on muuten ihana liike! Olinkin sen unohtanut, kiitos muistutuksesta :)

Myjuw
MYJUW

Kannattaa tsekata Etolan muovimattovalikoima. Siellä myydään muovimattoja metritavarana.

Hertta
Lilou's Crush

Hyvä vinkki! Netistä heti tutustuinkin, mutta hitsi kun mielessä on juuri tietynlainen (vaalea, hyvin hillitty) ja valikoima näytti olevan aika kirjavanlaista kuosia. Metritavaran kanssa hankaluus on muuten se päiden viimeistely; mitenkähän sen saisi siistiksi?

Myjuw
MYJUW

No joo onhan ne aika kirjavia. Meillä on se harmaa-valkoruudullinen ja on melko hillitty. MAtto näkyy tässä kuvassa http://stiplu.blogspot.dk/2014/03/viipyileva-valiaikaisuus.html#more

Itse vain solmin maton päät ja jätin langat lyhyiksi. On siisti.

Hertta
Lilou's Crush

Wow, tosi hieno! Sopii teille kuin nenu päähän!! Ja ihania ihania kuvia muutenkin! Viihtyisin :)

Meillä on tosiaan tuo aulan alue vähän sellainen "levoton" johon matto tulee, eli on oviaukkoa neljään suuntaan ja vielä portaikko, jossa rappusissa harmaa matto, että kuosia en siihen vain osaa kuvitella, enkä edes väriä -eli ihan vaalealla olisi kivointa mennä. Hmmm.....

Annika. (Ei varmistettu)

Moi! Ruotsista saisi ainakin tilattua erikokoisia muovimattoja. Onnea maton metsästykseen!

http://www.kilandsmattor.se/plastmattor.html#size=213/color=276/order=cr...

Hertta
Lilou's Crush

Haa, kiitos vinkistä! Sukellanpas seuraavaksi ruottinmaalle siis :)

Hertta
Lilou's Crush

Näissä oli tosiaan hurjan hyvin kokovaihtoehtoja! Vaalea beige koossa 150x150 menee ehdottomasti harkintaan! Kiitos kovasti vinkistä!

Mä en missään tapauksessa suosittele Pappelinan mattoa. Meillä on eteisessä sellainen ja meni ihan muutamassa kuukaudessa aivan karmeaan kuntoon. Pesu ei auta, lika pinttyy ja vaalea mattomme tuli muutamassa kuukaudessa likaiseksi ja muovikuteen loimilangat hapsuilevat. Ei siis selekästi kestä jatkuvaa eteismattokäyttöä. Matto on nyt ollut käytössä 9 kuukautta ja toisen maton hankinta tässä edessä kohta, sen verran ruokottomalta se näyttää. Pitääkin tehdä omana blogiin tästä postaus jossain vaiheessa, mutta hintaansa nähden siis ihan susi matto. Hyvä idea, joka valitettavasti ei toimi...

Hertta
Lilou's Crush

No jopas! Meillä tosiaan toimi oikein hyvin edellisessä kodissa vajaat kolme vuotta Pappelina! Tosin siis suurimmat kuratjää aina sellaiseen tuulikaappimattoon, mutta kyllä sen päällä ihan kengillä tepasteltiin  ja vaunuja rullattiin! Kuulostas tosi sietämättömältä tuollainen "käyttäytyminen" mitä teidän matto esittää! Hinta on tosiaan muovimatoksi sellainen, että sopisi odottaa pidempää kestoa kuin tuon 9kk!

Salka, joka ei jaksa kirjautua (Ei varmistettu)

Meilläkin on Pappelina nimenomaan eteiskäytössä ja ihan hyvin se on kestänyt :O Tosin, meilläkin on erillinen kuraeteinen, johon suurimmat kurat ja kivet yleensä jää nalkkiin, mutta mekin matolla kyllä tepastellaan kengät jalassa. Matto on ollut meillä vuodesta 2011 ja nyt vasta pesin sen ensimmäisen kerran, oli ihanan helppo btw pestä! Ainoastaan pari pientä ( n. millin mittainen ) ruskeaa täplää sinne jäi. Olisikohan kyseessä joku maanantaikappale? :(

Annisohvi (Ei varmistettu)

Kaksikin vinkkiä tuli mieleen.
Kapeaa mustavalkoruudullista muovimattoa sai ainakin n. vuosi sitten Etolasta metritavarana (noin 17 €/m) määrämittaan leikattuna ja päät huoliteltuna. Olisiko vieläkin tarjolla - sitä en tiedä.
Itse kuitenkin päädyin mustaan Granitin nahkaiseen räsymattoon. Ei materiaalina aivan muovin kaltainen mutta liat on helppo pyyhkiä ja imuroimalla pysyy puhtaana. On toimittanut erittäin hyvin virkaansa ja paranee vain kuluessaan! Tsekkasin ja löytyy myös 180x180cm koossa. http://www.granit.com/product.html/matta-lader-svart-70x200cm?category_i...

Hertta
Lilou's Crush

Hei hyvä tietää tuo Etolahomma, että siistivät nuo päät, kun sitä juuri pohdin! Kiitos! Satutko muistamaan, oliko Etolassa yksivärisiä vaaleita? Netistä en löytänyt, mutta sehän ei toki kata koko valikoimaa! Tai Granitissa vaaleaa ja lyhyempää? Tosiaan haussa meille olisi vaaleasävyinen "huomaamaton" matto joka ikäänkuin sulautuisi lattiaan... Mittaa taitaisi saada olla 70-80cmx160cm jos laitehaan kaksi rinnan, ka yhdelle matolle 160x160. Hankala on mitta!

Annisohvi (Ei varmistettu)

Etolassa en ole hetkeen käynyt mattoasioissa joten väreistä ei tietoa. Lisäksi kaivelin lisää muistiani ja asia taisi mennäkin niin, että toinen muoviräsymaton pää tulee valmiiksi solmittuna ja toisen sai itse omin kätevin sormin solmia. Ihan siisti omasta solminnastakin tulee kun ystävän huushollissa mattoa tarkastelin ;).
Granitissa on nahkaista räsymattoa myös vaaleana (natur ja grå) kolmessa eri koossa - tosin ei ilmeisesti ihan natsaa teidän mittoihin. (http://www.granit.com/category.html/textil).

Onnea mattometsästykseen! Ja lempeää odotuksen loppuaikaa!

Hertta
Lilou's Crush

Olispas muuten aikas hieno tuollainen vaalea matto..mutta ehkä vähän epäkäytännöllinen tähän eteiseen. Pitää pitää kuitenkin mielessä, jos tulee muita mattotarpeita!

PaH (Ei varmistettu)

Tsekkaa elloksen muovimatot. Meillä on sieltä tilattu musta-valkoraidallinen muovimatto ja siinä ainakin hinta-laatu on kohdillaan.

Hertta
Lilou's Crush

No mites osasinkin sieltä katsoa, Elloksen sistusvalikoima on minusta petraantunut tosi kivasti! Ja just sellaisia kivoja moderneja juttuja kuten raitamattoja ja muita! Ja hyvät aletkin aina...  Mutta hitsiläinen, ei sielläkään ollut ihan vaaleaa. Vaalea taitaa olla noissa muovimatoissa ajateltu vähän epäkäytännölliseksi, mitä se tietty taitaa ollakin... Nyt tämä pari vuotta vaaleahkoilla matoilla tuossa kohtaa on kuitenkin näyttänyt, että we will survive :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä on aulassa kaksi Ellokselta tilattua Jotexin kumipohjaista kuramattoa, yhteensä näistä tulee suunnilleen kuvaamasi kokoinen neliö. Suosittelen, pysyvät hyvin paikoillaan ja hiekanmurut eivät tule läpi naarmuttamaan parkettia ja ovat pysyneet siistinä nyt kaksi vuotta kovasta käytöstä huolimatta ( vuosi tuplarattailla jyräystä ja toinen vuosi perusrattailla + päiväkodin jälkeen kotiintullessa lattialle heittäytyviä kurakalleja) Vaaleaa väriä näissä ei ole, mutta en usko että kurakelien alettua harmittaa jos matto on tumma,varsinkin jos tuot rattaat sisään. Voihan sen vaalean maton ostaa sitten, kun rattaita ei enää tarvi tuoda sisään. Meillä oli ensin tässä kohtaa, siis tuulikaapin oikean kuramattoa jälkeen, vaaleanharmaa räsymatto, mutta sitä olisi pitänyt pestä pahimmillaan viikon välein niin hermot meni.

Hertta
Lilou's Crush

Tummia tosiaan löytyy vaikka ja mitä, ja kivoja kuoseja. Meillä tumma kuramatto kerää isoimmat roskat ja kurat tuulikaapissa (siellä ei mitenkään toimisi tosiaan vaalea :D), jossa myös riisutaan kengät ja kuravaatteet jne pahimmat lian tuojat. Tuo aula on jo "niin pitkällä sisällö" että siihen haluan siksi vaalean maton että on jo osa asuintilaa eikä niinkään eteistä (vaalea siinä on siis ollut tähänkin asti). Muistinpa, että meillähän oli muuttaessa tänne vielä rattaat silloin tällöin käytössä, ja onneksi tuo tuulikaappi tosiaan kerää suurimman osan moskasta, koska en muista mattojen kärsineen enempää kuin nytkään. Tuolta aiemmasta kommentista ehdoteusta ruotsalaisesta nettikaupasta löi muuten tosi monenmoisia mattoja, jopa 150x150, jollainen beige taisi ny kiilata kärkeen kokonsa ja edulllisen hintansa vuoksi.

Tuo onkin muuten tärkeä ominaisuus, että jos hiekkaa on luvassa sisälle, matot eivät päästä sitä läpi! Entisessä kodissamme eteisen lattia oli lievästi sanottuna kärsinyt sinne muuttaessamme, kyseessä oli siis vanha parketti. Ja tokimeidänkin asumisemme jälkensä jätti :)

Vihreälintu_ (Ei varmistettu)

En lukenut aiempia kommentteja, laiskuus... Meillä on ajoittain pissavaivainen koira, eli eteisen mattoja on tullut testattua jos jonkin moisia. Nuo Pappelinat on käteviä tosiaan pestävyyden kannalta, mutta päästää kosteuden läpi. Ei siis välttämättä kuraisten vaunujen kanssa parhaat. Vaunujen kanssa suosittelisin varmana sellaista jäykkää, uritettua huopa(?)kuramattoa vaikka vaaleanharmaana, se on ehkä sisustuksellisin niistä väreistä. :) Sitä saa ostaa rullalta rautakaupoista, leveydet vaihtelee.

Hertta
Lilou's Crush

Joo, tuo kosteushomma onkin tärkeä! IHan varsinaisessa eteisessä meillä on juuri tuollainen kumipohjainen huopamatto, ja tähän sisälle sitten ajattelin, että jos näyttää kosteus pääsevän läpi tulevasta matosta, laittaa alle jotakin suojaa vielä, jos loska ei jostain syistä jäisikään ulos ja tuohon mattoon. En välittäisi sitä "eteistunnelmaa" laajentaa tänne kodin puolelle, josko tuolla välttyisi siltä :)  Nykyisessä sisalmatossa onkin muuten muistaakseni kumitettu pohja. Pestävyydessä nuo muovimatot ovat kyllä todellakin pop -on se kastelija sitten vaunu tai pisuvaivainen haukku :)

Itse ostin mattoja kierrätyskeskuksesta, kallein tähän mennessä ostamistani maksoi 5 euroa. Mullakin on eteisessä kaksi mattoa keräämässä likaa, mutta no siisteydestä ei ole tietoakaan. Ne menivät muuten kopistellessa vielä hajalle, rispaantuivat sieltä toisesta päästä. No ajattelin nyt kertoa tämän niin ehkä sitten joku muukin keksii etsiä eteismattoja kierrätyskeskuksesta tai kirpputorilta. :D

Hertta
Lilou's Crush

No sieltä sitä voikin tehdä kyllä tosi hienoja löytöjä, jos omaa hyvän nenän ja tietää apajat! Harmi kun itse olen ollut liian kiireinen ja nyt viime kuukaudet pötkölleen sidottu, että oikeastaan muut kuin nettikaupat olen joutunut unohtamaan.

Kommentoi