Eteismatto hakusassa

svea_shell.jpg

Meillä on eteisessä (joku fiinimpi ihminen sanoisi ehkä ”hallissa”, siis tuulikaapin jälkeen mutta jo ihan ”sisätiloissa”) Ikean vaaleat sisalmatot keräämässä ne kengistä tulleet hiekat, jotka eivät jää pysähdy tuulikaapin varsinaiseen kuramattoon. Ovat kestäneet hyvinä parisen vuotta, ja sattuvat vielä olemaan väriltäänkin just nappi valkoöljyttyyn tammilattiamme nähden, hyvin maastoutuvat eivätkä pomppaa silmille. Edullisetkin olivat.

Miinuksena sisalmatossa on se, että kunnon pesu omin avuin on ihan mahdotonta. Pesulapesetys taas maksaa kaksi kertaa maton hinnan, -kertaa kaksi (mattoja on siis kaksi vierekkäin). Uusien osto ei tosiaankaan tunnu järkevältä heti, jos vanha menee likaiseksi, eikä senpuoleeln tuota kyseistä väriä enää löydy valikoimistakaan, vaan se on korvattu tummemmalla. Vaikka matot ovat tähän saakka pysyneet siisteinä huolellisella imuroinnilla ja yksittäisten tahrojen pikaisella poistamisella, kohta alkavat vaunujen renkaat tuoda toisella lailla kuraa ja kosteutta sisälle, ja joku toinen ratkaisu tulee tarpeeseen melko pikaisesti.

Koska tila on napakka ja neliön muotoinen, on sopivan maton löytäminen yllättävän haastavaa!  Aiemmassa kodissa vastaava tila oli käytävämallinen, ja Pappelinan muovinen matto oli eteishommissa täydellinen valinta: kivan näköinen, mukavan tuntuinen jalan alla ja ääreest helppo pitää siistinä. Useimmat muovimatot, niin Pappelinat kuin muutkin, vain tuppaavat olemaan joko ”pitkiä ja laihoja” tai jos leveitä, myöskin sitten tosi kookkaita. Meille täydellisin koko olisi noin 160×160, tai jotakin sinne päin, pituuden suhteen hiukan kasvun varaa on, leveydessä vastaan tulee portaikko. Mutta eihän sellaisia tunnu löytyvän.

Ilmeisesti edessä on taas kahden 70x160cm maton hankinta ja laittaminen vierekkäin yhden ison sijaan. Pappelinan säyseän hillitty Svea-matto sävyssä Fossil Grey (Pappelinan pressikuvassa tuossa yllä) miellyttää silmää, mutta vielä enemmän miellyttäisi, jos löytyisi jokin vastaava, vähän edullisempi vaihtoehto.

Kommentit (35)
  1. Itse ostin mattoja kierrätyskeskuksesta, kallein tähän mennessä ostamistani maksoi 5 euroa. Mullakin on eteisessä kaksi mattoa keräämässä likaa, mutta no siisteydestä ei ole tietoakaan. Ne menivät muuten kopistellessa vielä hajalle, rispaantuivat sieltä toisesta päästä. No ajattelin nyt kertoa tämän niin ehkä sitten joku muukin keksii etsiä eteismattoja kierrätyskeskuksesta tai kirpputorilta. 😀

    1. No sieltä sitä voikin tehdä kyllä tosi hienoja löytöjä, jos omaa hyvän nenän ja tietää apajat! Harmi kun itse olen ollut liian kiireinen ja nyt viime kuukaudet pötkölleen sidottu, että oikeastaan muut kuin nettikaupat olen joutunut unohtamaan.

  2. Vihreälintu_
    2.7.2014, 19:40

    En lukenut aiempia kommentteja, laiskuus… Meillä on ajoittain pissavaivainen koira, eli eteisen mattoja on tullut testattua jos jonkin moisia. Nuo Pappelinat on käteviä tosiaan pestävyyden kannalta, mutta päästää kosteuden läpi. Ei siis välttämättä kuraisten vaunujen kanssa parhaat. Vaunujen kanssa suosittelisin varmana sellaista jäykkää, uritettua huopa(?)kuramattoa vaikka vaaleanharmaana, se on ehkä sisustuksellisin niistä väreistä. 🙂 Sitä saa ostaa rullalta rautakaupoista, leveydet vaihtelee.

    1. Joo, tuo kosteushomma onkin tärkeä! IHan varsinaisessa eteisessä meillä on juuri tuollainen kumipohjainen huopamatto, ja tähän sisälle sitten ajattelin, että jos näyttää kosteus pääsevän läpi tulevasta matosta, laittaa alle jotakin suojaa vielä, jos loska ei jostain syistä jäisikään ulos ja tuohon mattoon. En välittäisi sitä ”eteistunnelmaa” laajentaa tänne kodin puolelle, josko tuolla välttyisi siltä 🙂  Nykyisessä sisalmatossa onkin muuten muistaakseni kumitettu pohja. Pestävyydessä nuo muovimatot ovat kyllä todellakin pop -on se kastelija sitten vaunu tai pisuvaivainen haukku 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *