Hattarapää

Kävin kampaajalla. Nyt se oli todettava, että harmi kyllä kovasti tykkäämäni vaalea pitkä polkka ja vallattomat (kuumalla laitteella tehdyt) kiharat eivät vain sovi hiustyypilleni.

Paluu vähemmän käsiteltyyn sävyyn on siis edessä, ja kun katkenneista haperoista on pikkuhiljaa päästy eroon, myös ehkä pidempään malliin.

Ennenvanhaan tällainen välivaihe olisi tuntunut todella turhauttavalta. Vaan kiitos keski-iän ja seestymisen, nyt se on vain vaihe eikä sen kummempaa. Siitä voi iloita vaikka kokeilemalla pientä pinkkiä sävyä tukassa.

Testattiin tukkaan kampaajani Sannan kanssa kaikkia mahdollisia sävyjä, mutta kyllä se vain oli KMS:n Style Colorin vintage blush rose pastel, joka oli meistä molemmista paras. Hopeinen pinkki, eli aika täydellinen sävy, kun tykkään nimenomaan viileistä vivahteista. Innostuin, ja ostinkin oman putelin matkaan.

Valokuvia ottaessa iltasella hämmästyin: ilmeisesti helmiäinen sävyssä, tai mikä lie, huijaa kännykän kameraa sen verran, että sävystä näkyy vain kalpea aavistus -siksipä ei tämän enempää itse tukasta kuvia, kameran rullassa niitä on kaksikymmentä yhtä hailakkaa!

KMS:n Style Coloria, mutta sinisenä, on meillä kokeillut ekana esikoinen, joka käy samassa kampaamossa . Lapsella on noin neljä kertaa enemmän hiuksia kuin minulla, joten väriäkin saa suihkia aika paljon reilummin, että varmasti näkyy.

Tämä väri lähtee hyvin pesussa pois, kunhan shampoon muistaa hieroa poikkeuksellisesti myös pituuksiin, ei vain päänahkaan. Näin ei ole kaikkien suihkutettavien yhden pesun värien laita, sen olen saanut huomata. Eräästä esikoisen kokeilusta päätyi turmioon tyynyliina, talvitakin kaulus, pipo, kaulaliina ja huppari, niin pahasti väri tarttui vielä kuivanakin ympäröivään maailmaan.

Parhaimmillaan tällaiset sävyt eivät ole värikypäränä, vaan heijastellen siellä täällä. Tarkkana saa kyllä suhautellessa olla, että ei saa päätä täyteen lehmänlaikkuja. Yhdestä putelista riittää kuulemma noin viiteen kertaan, joten tässä on vielä aikaa harjoitella.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *