Herkkiä juttuja -Voita kosmetiikkaa herkälle iholle

Lilou's Crush

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Eucerin

Otsikko voisi yhtä hyvin olla korjaussarja, sillä sen verran epähehkeissä merkeissä viimeiset kolme vuorokautta on viserretty, huh. Mutta niin vaan kuulkaas homma saatiin sellaiseen vaiheeseen, että yksi pieni tyttö saatiin yllätettyä niin, että ihan mykistyi kotiin saavuttuaan. Nyt voikin sitten tovin keskittyä rehkimisen sijaan ihan muuhun, meinaas ihoasioihin. 

Olen menneiden muutamien viikkojen ajan käyttänyt uutta HyperSensitiveä Eucerinilta. HypeSensitive sopii siis herkälle ja aralle iholle, joka reagoi voimakkaasti erilaisiin ärsykkeisiin, kuten esimerkiksi kuumaan ja kylmään, stressiin tai kosmetiikkaan punoituksella, kuumotuksella tai kutinalla. 

Oma ihoni on merkillinen. Se on hurjan ohut, yleensä kosmetiikkaa varsin hyvin sietävä, mutta "teknisesti" superherkkä. Ihoni ottaa helposti nokkiinsa mekaanisesta ärsytyksestä. Iän myötä tuollainen reagointi on entisestään voimistunut: nuorempana en valkoisesta ihostani huolimatta palanut kesäisin helposti, vaan olin sellainen outo asbestityttö. Siinä missä muut kärähtivät kirkkaanpunaiseksi, oma nahkani säilytti sinertävänvalkoisen hohteensa ja värittyi pikkuhiljaa. Nykyään kärvähdän ihan samalla tapaa kuin muutkin. Tästä johtuen mielelläni käytän ihoa vahvistavia tuotteita vuoroin virkistävien ja ryppyjä vastaan taistelevien kanssa.  Kaikkea ei-niin-kivaa se vauvauosi näillä vuosirenkailla tosiaan saakin pärstävärkissä aikaan... 

Ikävin esimerkki herkkänahkaisuudestani edelleen aiheuttaa puistatuksen väreitä, ja sai aikaan hammaslääkäripelkoa vastaavan kosmetologipelon. Ei yhtään kiva juttu, mutta kerronpa silti:

Viitisentoista vuotta sitten olin äitini kanssa kauan odotetulla kahdenkeskisellä Tallinnanreissulla, jonka yhdeksi kohokohdaksi olimme varanneet hemmotteluhoidot tuon ajan parhaaksi mainostettuun kauneushoitolaan. Koska nahkani ohuus on ollut lapsesta saakka selviö, jo aikaa varatessa mainitsin siitä, ja toivoin erityisen hellävaraista hoitoa. Uudemman kerran vielä varmistelin asiaa hoidon alkaessa.

Mutta kuinkas kävi. En tiedä millaisella juuriharjalla "hellävarainen kuorinta" suoritettiin, sillä se sattui jo tekovaiheessa niin,että pyysin hellempiä otteita. Lopputulos oli hurja. Hoidon seuraamuksena molemmat poskipääni olivat täynnä katkenneita hiussuonia ja kirkuvan punaiset ja kirveltävät. Äitini ei vähästä hätkähdä, mutta minut nähdessään kauhistui todenteolla. Mitään ei tietenkään enää ollut tehtävissä, ja kasvojani kirveli koko matkan ajan.

Helsinkiin saavuttuamme varasin heti ajan serkkuni kauneushoitolaan, jossa hän tarkasteli tilannetta, ja totesi tuhojen laajuuden. Hellästi hoiteli, ja antoi rauhoittavaa voidetta. Sen jälkeen, kun serkkuni on luopunut hoitotyöstä, en ole kertaakaan uskaltautunut kosmetologille kasvohoitoon, niin kauheat traumat tuo kokemus jätti -ja esteettisen haitan ja harmituksen lisäksi hankaluutta aiheutti myös seuraavien viikkojen kuvaukset, joissa meikkaajat saivat toden teolla piilotella helottavia poskiani.  Pikkuhiljaa pahin punotus hävisi. Mutta niin vain ovat kirjavat poskipääni edelleen, ja suojaan niitä nykyään huolellisesti niin saunan kuumuudelta kuin auringoltakin sopivin voitein. 

Olen nyt käyttänyt testiajan sarjan kaikkia tuotteita tasapuolisesti, jotta saan hyvän tuntuman jokaiseen tuotteeseen, ja parhaiten omalle iholle tähän vuodenaikaan sopivat alkavatkin löytyä. Erityisesti olen tähän mennessä mieltynyt yökäytössä Anti-Redness Soothing care -voiteeseen, ehkäpä kasvojeni punoitukselle on vielä tehtävissä jotakin säännöllisellä hoidolla. Päiväkäytössä sopivimmalta vaikuttaa UltraSensitiven normaalin ihon kevyt ja nopeasti imeytyvä päivävoide. Testailu kuitenkin jatkuu edelleen, ja rapsaa seuraa.

Onko siellä muita herkkänahkaisia? Paljastuiko herkistely jonkun kauhukokemuksen myötä, vai oletko elänyt sen kanssa niin kauan kuin muistat? Mikä on ihollesi kovin haaste? Entä mistä se tykkää? Kerro tarinasi, niin osallistut UltraSensitive-tuotepaketin arvontaan.

70€:n arvoinen Paketti sisältää seuraavat tuotteet:

  • Ultra-Sensitive kuivan ihon voide yökäyttöön
  • Ultra-Sensitive kevyempi voide päiväkäyttöön
  • Eucerin Dermato Clean -kasvovesi
  • Eucerin Dermato Clean puhdistusmaito

Jätä kommenttisi yhteyteen toimiva sähköpostiosoite, mikäli et ole rekisteröitynut Lilyläinen, jolloin löydän tietosi toista kautta.  Jokaisen nahka on yhtä ainutlaatuinen, joten arvon palkinnon kaikkien nassutarinansa jättäneiden kesken. Voit osallistua arvontaan 14.4.2015 klo 20.00 saakka.

 

Kommentit

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Ihanaa, että saitte tytön niin yllätettyä! :)

Musta on tullut vuosi vuodelta herkkänahkaisempi, yleensä kesä menee ihan hyvissä merkeissä (paitsi kärähdän helposti) mutta kun tulee syksy, iho alkaa kuivua ja kutista. Toiveikkaana siis osallistun arvontaan!

Sohvi! (Ei varmistettu)

Jos sinulla on hyviä vinkkejä ja tuotteita ihon rauhoittamiseen, niin kuulisin mielellään! Mitä tuotetta käytät saunassa, kuten tuossa kirjoitit?
Minun epäpuhtauteen taipuva, entinen akneihoni reagoi kaikista pienimpiinkin asioihin punaisuudella. Oli se sitten sää, lämmönvaihtelu, ruoka, kosketus... Kaikista parhaaksi tuotteeksi olen todennut rauhoittavat ja hellävaraisesti puhdistavat naamiot. En kyllä vielä aivan täysin ole löytänyt oikeita tuotteita ja tapoja hoitaa ihoa, mutta naamiot ovat tulleet jäädäkseen.

Hertta
Lilou's Crush

No kuule, ilman muuta kerron, jos vaikka toimisivat sinullakin! Saunassa käytän aina, siis ihan aina, Lumenen herkän ihon/kosteuttavaa naamiota, ja olen sen huomannut auttavan, ihoa ei kiristele saunan jälkeenja on vain "perussaunapunakka" ja jos olen kasvoista palanut (hitsi, niinkin on päässyt pari kertaa käymään!) tai iho on jostain syystä tosi rohtunut vaikka nenänpielistä flunssassa, käytän Lumenen SOS repair-voidetta. Mutta vitsi, kuulin, että se on ehkä lopetettu, tämä saattaa olla vain huhua. Samaa tuotetta laitan iltaisin aina huulille, kun kuulin, että bepanthenia ei siihen käyttöön suositella kuin kuureittain. 

ronjamiranda (Ei varmistettu)

Oma ihoni on aika kuiva varsinkin näin talvella, vähän epäpuhdas myös. Olisi kiva testata näitä tuotteita, joten mukana arvonnassa. :)

MariaLiisa (Ei varmistettu)

Herkkä ihoni reagoi vähän kaikkeen, etenkin talvisin on herkkääkin herkempi, niin kuivuu ja kiristelee. Talvi-ihoon avun tuo vain ja aionastaan yksi Eucerinin kuivan ihon kasvovoide, joten olisikohan tässä sarjassa apu punoituksiin ja muihin ihon oikkuihin? Voi kun onnetar suosisi! :)

sannnu (Ei varmistettu)

Minun iho on ollut aina herkkä kaikelle mahdolliselle, esim. pikkupakkanenkin kuivattaa nassun hetkessä karheaksi. Rasvaaminen on ollut osa jokaista päivää ihan lapsesta asti:) Nyt kun vielä olen sairastunut niin kaikenmaailman lääkkeet tahtovat kiusata ihoa entisestään kuivemmaksi ja aremmaksi, joten olisi kiva päästä testaamaan uusia tuotteita, siispä mukana arvonnassa:)

Saltsa (Ei varmistettu)

Nyt vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta tuotesarjalta! Kasvojeni iho on varsinkin talvisin punakka ja erittäin kuiva, nämä tuotteet saattaisivat siis minulle sopia. Jos ei onnetar suosi niin täytyy ehdottomasti käydä apteekissa hakemassa testaukseen! :)

Sinivuokko (Ei varmistettu)

Herkkä sekaiho, varsinkin talvella punoittaa ja kesällä palaa herkästi sekä tulee paljon pisamia. Iho vaatii todella huolella valitut tuotteet!

Aniilia (Ei varmistettu)

Minä olen melko herkkänahkainen tyyppi, en tosin synnynnäinen sellainen. Syypäänä on kaksi kertaa popsimani Roaccutan-kuuri, joka ohensi pysyvästi niin ihon kuin limakalvotkin. Kyllähän niiden voimakkuudesta jotain varoitteluja tuli, mutta en lainkaan osannut ennakoida sitä miten järkyttäviä sivuoireita siitä tulisi, enkä sitä kuinka monet niistä jäisivät pysyviksi vaivoiksi. Tuntuu aika hurjalta, että teini-ikäinen on syönyt lääkekuurin, joka vaati jatkuvaa maksa-arvojen seuraamista. Olo oli muutenkin sellainen, että näin jälkikäteen mietin miksi edes suostuin moiseen: en päässyt sängystä ylös ilman että koko selkärankaa särki, kärsin oudoista nivelkivuista, nenä vuoti jatkuvasti verta kun limakalvot kuivuivat ja huulet kuivuivat rasvaamisesta huolimatta laatoiksi niin, että pelkkä hymyileminen sattui. Finnit pysyivät hetken poissa, mutta tulivat puolen vuoden kuluttua takaisin. Ei todellakaan ollut sen kaiken arvoista, varsinkin kun nuo kuurit tulivat maksamaa niin paljon, etten ole edes halunnut laskea kaikkien niiden apteekkireissujen ja yksityislääkärin vastaanotolla vietettyjen tuntien arvoja yhteen. Huh, olipas taas kauhutarinaa kerrakseen :D Tämä vain varoituksena kaikille niille, jotka harkitsevat roareseptin hakemista. Se varmasti auttaa monia, mutta omalla kohdallani haitata kumosivat hyödyt. Kannattaa ainakin kokeilla ne miedommat keinot ensin ja tsekata jos ratkaisu löytyisi esimerkiksi ruokavaliosta.

Olen onnistunut vuosien saatossa löytämään itselleni sopivat ihonhoitotuotteet luonnonkosmetiikan puolelta, mutta tällä hetkellä etsin korvaajaa entiselle kosteusvoiteelleni. On yllättävän vaikeaa löytää tuote, joka ei olisi liian rasvainen (tukkii huokoset), mutta joka kuitenkin kosteuttaisi eikä vain tekisi ihon pinnalle kalvoa. Eucerin on etukäteen tuttu merkki, joten nämä kyllä kiinnostavat todella paljon :)

Lraurau (Ei varmistettu)

Naamalärvini on yhdistelmä kuivaa ja herkkää ja rasvoittuvaa ja aikuisiän aknea. Ihotyyppilotossa osunut oikein jättipotti kohdalle.

Viimeksi hoitolan sängylle hypättyäni sai hoitaja aikaan mittavan kuoriutumisreaktion nenässäni. Kyllähän se siitä asettui lopulta onneksi ja vähän näin jälkikäteen säälinkin kyseistä neitokaista. Hoidon loppupuolella havaitsin tämän hermostuksen ja lopulta hän kysyi värisevällä äänellä: "Tota, onko sulla kuiva iho tässä nenän alueella tavallisesti?". Onhan se ja yleensä juuri kaikenlaisen mekaanisen käsittelyn jälkeen. Sitten se hohtaakin yhtä punaisena kuin muuan poron, viehko juoppoefekti.. Lisäksi silmien alue on herkkä tietyille hajusteille, erehdyin eilen kokeilemaan jotain saamaani testikosmetiikaa ja nyt toinen luomi on mukavasti turvoksissa, perusmeininki.

SiniSu (Ei varmistettu)

Oma ihoni toimii päinvastoin kuin normaalisti; vartalon ihoni on nimittäin vielä herkempi kuin kasvojeni iho! Eräs kauhukokemus sattui muutama vuosi sitten Turkissa kun kävin siellä Hamamissa. Olen käynyt näissä turkkilaisissa kylpylöissä usein ja rakastan sitä pesua, kuorintaa ja hierontaa mutta tällä kertaa oli kyseessä vähän rajumpi täti. Hän hankasi ihoani täydellä voimalla ja vaikka yritin monta kertaa sanoa, että ihoni on tosi herkkä ja pyysin olemaan hellempi, ei hän ottanut tätä kuuleviin korviinsa. Siispä siis vain purin huulta ja odotin että käsittely oli ohi. Ulos kylpylästä tulinkin sitten verta valuvana ja iho näytti siltä niin kuin minua olisi raadellut lauma leijonia.. Tässä vaiheessa kylpylän pesijäkin sanoi; oho, ihosi todella siis on herkkä! No kidding :D Kasvojen iho onneksi tosiaan vähän parempi, mutta herkän ihon tuotteita käytän sinnekin, joten tämä paketti olisi mahtava lisä :)

vape (Ei varmistettu)

Hui! Itsellä ei onneksi ole vastaavia kokemuksia kosmetologeista...!Ihoni tuntuu myös näin kolmevitosena herkemmältä reagoimaan vähän kaikkiin muutoksiin (sää, vuodenaika, hoitorutiinit, stressi), yleensä epäsuotuisasti. Saa nähdä, mitä kivaa äitiyden tuomat hormonimyrskyt tuovat tullessaan. Raskausaikana tosin iho oli alun näppyhyökkäystä lukuun ottamatta yllättävän heleä

Tiia / Black + White = Grey (Ei varmistettu) http://blackpluswhiteisgrey.casablogit.fi

Saunassa tai kesäkuumalla hikoillessani kasvoni reagoivat lämpötilan vaihteluun todella voimakkaasti: muu naama helottaa tulipunaisena eikä punaisuus meinaa laskea vaikka pääsisi viileään, ja samalla suun ympärys on ihan valkoinen. Kutsun tätä "apinaefektiksi", sillä muistaakseni jollain apinarodulla suuta kiertää vaaleampi rinkula :).. Talvisin koko kroppa on yksi iso murheenkryyni, kun iho kuivuu ja kutisee. Vartalon iholle olen talven kylmimpinä aikoina todennut Biothermin paksun purkissa olevan kosteustökötin olevan parasta (nimi unohtui justiinsa!), mutta kasvoille en ole löytänyt sitä luottopelastajaa. Olisikohan Eucerinista siihen :).

Nitta (Ei varmistettu)

Olen aina ollut kuiva- ja herkkäihoinen. Kuivuu, punottaa, kiristää ja kutisee. Päästä varpaisiin. Monenlaista purnukkaa on tullut ostettua ja osa on hetken toiminutkin, mutta semmoista ihan huipputuotetta en lukuisista kokeiluistani huolimatta ole vieläkään onnistunut löytämään. Olisi ihanaa jos tästä uudesta sarjasta löytyisi apua. Mukana innokkaana ja toiveikkaana.

Minä olen lapsesta asti kärsinyt atooppisesta ihosta ja sen kanssa taistellut! Lapsena minulla oli tosi paha taive ihottuma joka aikojen saatossa muutti paikkaa minun käsiisi ja nyt on välillä jopa kasvoissa! Se on kaikista inhottavampaa kun nenä ja silmäluomet kuivuvat ihan rikki ja kutisee kun ne on niin näkyvällä paikkaa! Olen milloin mitäkin rasvoja kokeillut ja kokoajan minulla on käytössä tietysti lääkärin määräämät perusrasvat! Olen välillä ystävilleni kade kun voivat käyttää hajusteellisia voiteita kun välillä on niin hyviä mutta sitten on pieni tuoksu niin on pakko jättää käyttämättä tai olen kauttaaltani aivan laikukas!! Ei kiva! Dermosililtä löydän sopivia ja voin jopa käyttää niiden tuoksullista sokerikuorintaa josta tulee aivan ihanan pehmeä iho☺️

kaisaj
Ambitions

Hui miten hurjalta tuo sun tarina kuulostaa! Oma herkkä ja kuiva ihoni oireilee erityisesti juuri talvisin kirvelemisenä, kiristelynä ja lohkeilemisena, onneksi kesäisin on helpompaa. :) Toiveikkaana osallistun arvontaan :):)

maarett

Ihoni on varsin vaativa tapaus: t-alue rasvoittuu ja posket kiristelevät kuivuuttaan. Kaiken lisäksi ihoni on myös todella herkkä ja reagoi vahvasti niin lämpötilan muutoksiin kuin mekaaniseen rasitukseenkin. Sopivien tuotteiden etsiminen onkin kohdallani ikuisuusprojekti, joten mielelläni testaisin, onko Eucerinista apua!

Kisuinen (Ei varmistettu)

Herkkä hipiä on ollut aina. Nyt kolmenkympin nurkilla herkkyys tiiviistyy erityisesti poskipäihin, jotka vaativat spesiaalihuoltoa: oma seerumi, jota _taputtelen_, en hiero, ihoon ja otsalle ja leualle on oma stydimpi putsari & kasvovesi. Toivon, että huolenpito palkitaan vuosien saatossa :)

Mia K.
Voi taivas

http://www.marjaentrich.fi/sumuCMS/sivu/etusivu Laitoinpa tähän sulle yhen linkin! Sieltä olen löytänyt ison avun "punaiseen" nassuuni :) 

ME:n tuotteet ovat ensimmäisiä suomessa, joille on Ecosertifikaatti myönnetty. No, sivuilta löytyy infot :) mutta, siis, nyt sieltä löytyi -vauvasarja-, jonka kokeilin, ja ah! Se öljykin on aivan huikee! Ja, kestävä! Läträän sitä surutta, ja ekaa kertaa ihoni ei kiristä!

Ootko kokeillut sen Purasruohoöljykuurin? Aivan ehdoton korjaamaan sisäisesti ihon vaurioita! Samaten Efamolin helokkikapselit. Ja, edelleen liputan ehdan Kalanmaksaöljyn puolesta ;)

Saunaan teen myös tuon ns ME:n naamion. Ei punoita :)

Hyvä postaus!

 

Pate (Ei varmistettu)

Itse olen taistellut rasvaisen akneihon kanssa viimeiset 15 vuotta. Joka vuosi odotan, että nyt on tarpeeksi ikää mittarissa ja iho lakkaisi teineilemästä, mutta vielä olen saanut odotella turhaan. Minulla on siis takana vaikea onteloakne, joka tekee aika pahaa tuhoa ja jota on melkein mahdoton hoitaa. Onneksi isotretioniini toimi minulla, mutta sitä 5 eri kuuria syötyäni päätin, että nyt saa riittää, ennekuin muu kroppaa antaa periksi. Syvät ontelotulehdukset ovat aika karmivia naamassa; kipeitä ja rumia. Parikymppisenä päädyin kosmetologille laserhoitoon, jossa kosmetologi onnistui polttamaan poskeni toisen asteen palovammoille. Haavan parantuminen vei vuoden verran ja kannan tästä edelleen arpea muistona. Ajan myötä olen oppinut hyväksymään ihoani, ja sitä etten vaan voi käyttää kaikkia ihania kosmetiikka- ja meikkituotteita. Nykyään pärjään suht hyvin antibioottivoiteella ja tarkkaan harkituilla apteekin (rasvattomilla) rasvoilla. Tilanne tasaantui jopa siinä määrin, että uskaltauduin kokeilemaan luonnonkosmetiikkaa, mutta sitä ei ihoni valitettavasti sietänyt. Takaisin siis ApoBaseen.

Harmi, että olet myös kokenut ikäviä hetkiä kosmetologilla! Itsekään en tapauksen jälkeen ole uskaltaunut menemään mihinkään hoitoihin.

Jeminat (Ei varmistettu)

Itse olen vasta muutama vuosi takaperin ymmärtänyt olevani herkkäihoinen, sitä ennen surutta vetelin kasvoilleni ihansamamitäkunhanjotain. Nyt hiljalleen etsin sopivia tuotteita, ja toivon etten ole ihan kaikkea ehtinyt jo pilaamaan ;)

Mulla on koko elämäni ollut atooppinen iho. Lapsena se oli todella paha, mutta aikuisiän myötä onneksi helpottanut. Edelleen ihoni on tosi kuiva erityisesti talvisin mutta pahimpia tulehduksia tulee enää erittäin harvoin. Kesällä ihon tilanne aina helpottaa, mutta joudun kyllä läträämään erilaisten kosteusvoiteiden kanssa ympäri vuoden.

sanna841 (Ei varmistettu)

Täällä ilmoittautuu yksi herkkähipiäinen.Nytkin on naama täynnä ihmeellistä ihottuma näppylää, eikä mitään havaintoa mistä naama on ärsyyntynyt.Itsellänikin on jäänyt kosmetologikäynnit yhteen kertaan elämässä.Sain lahjaksi ihonpuhdistuksen ja siihen kuului kaikki mahdolliset hieronnat.No se puhdistus oli jotain karseeta, naama punaisena sitten luikin kotia.Sen seurauksena sain poskeen monta viikkoa kestävän ison finnin, josta on edelleen haalea arpi muistuttamassa.Se oli nimittäin ihan monsteri.

PP (Ei varmistettu)

Ihoni on lajia sekasotku, eli löytyy rasvoittuvaa kohtaa, kuivaa kohtaa ja jotain niiden sekoitusta. Erityisesti tuo nasolabiaalipoimun alue kuivuu talvella ja muuttuu väriltään sellaiseksi oranssihtavaksi, mikä on tosi nastaa. Muuten iho on epäpuhdas, mutta pintakuiva. Huoh. Mitään katasrofikokemuksia ei ole kosmetologilla sattunut, tosin minun elämäni kosmetologikäynnit voi laskea yhden käden sormilla.

merkkuli (Ei varmistettu)

Herkkyys vain pahenee iän mukana:( mutta onneksi on hyviä tuotteita, joita uskaltaa käyttää.

Puuteri (Ei varmistettu)

Ihoni on eri kohdista hyvin erilainen ja siksi hankala hoidettava. Silmänympärysten sekä kaulan iho on hyvin herkkä, ohut ja hrtkästi punoittava. T-alue kiiltää aina lsittoi mitä tahansa voidetta, puuteria yms. Posket ovat jotain näiden kahden väliltä.

Rani (Ei varmistettu)

Ihoni on herkkä perusluonteeltaan, mutta hormoneilla taitaa olla sopassa todella iso osa. Vuosia sitten söin pitkän pätkän yhdistelmäehkäisypillereitä ja ihon kanssa oli pelkkää ongelmaa. Kuivuus taisi olla avainsana ja etenkin talvisin se aiheutti kaikenlaista. Ensimmäistä lastani odottaessa sain todeta iho-ongelmieni liittyvän selvästi naishormoneihin: ihon kuivuus ja samantyyppiset ongelmat palasivat. Tällä hetkellä olen taas raskaana ja erona edelliseen raskauteen talviajan odotus. Tästä voikin päätellä miten ihoni voi. Hormonit + talvi ja ihoni herkkyys on hemmotellun prinsessan luokkaa. Mielelläni kokeilisin Eucerinia :)

rani.korhonen ät gmail.com

Vierailija Kate (Ei varmistettu)

Nenäni innostuu punoittamaan heti, kun menen ulos. Posket tulevat heti perässä. Lisäksi olen herkistynyt hajusteille.

riikka1234 (Ei varmistettu)

Atooppinen ihoni on aina ollut superherkkä ja ärtynyt milloin mistäkin ilmastosta, pesuaineesta, ruuasta yms. Vain kokeilemalla olen löytänyt sopivia ihonhoitotuotteita ja oppinut välttelemään esim. hajustettuja tuotteita. Tuo Eucerinin kasvovesi onkin jo tuttu ja päivittäisessä käytössä, parempaa en ole vielä löytänyt! Olisi siis kiinnostavaa kokeilla noita muitakin saman merkin tuotteita. :)

Satu K (Ei varmistettu)

Raskauden myötä ihoni on erittäin herkkä ja erityisesti voimaakkasti hajustetut tuotteet ovat tällä hetkellä täysin pannassa. Eucerinin suihkutuotteita olen käyttänyt ja pystynyt käyttämään myös raskauden aikana. Olisi kiva kokeilla ihonhoitotuotteita tästä sarjasta.

Serafi (Ei varmistettu)

En ole vielä löytänyt täydellisiä tuotteita pintakuivalle iholleni. Kesäisin ihoni voi hyvin mutta talvella kylmyys tekee ihosta oikein koppuran :/ Pitäisi varmaan muuttaa jonnekin lämpimään, missä ihoni saisi ympäri vuoden nauttia auringosta :D

Mukana arvonnassa! :)

Lisbe (Ei varmistettu)

Itselläni on aina ollut hyvin herkkä nassu. Pienenä meikkikokeilut aiheuttivat kaameita reaktioita, ja vanehmmitenkin valitsen kosmetiikkani hyvin tarkkaan. Kun löydän sopivan tuotteen, pysyn siinä vakaasti. Eucerinin tuotteita olen itsekin käyttänyt, ja todennut muiden luottotuotteiden ohella itselle sopiviksi. Erityisen herkkä oma ihoni on lämpötilan vaihteluille. Kylmä viima on kaikista pahin, ja saa aikaan voimakkaita reaktioita, jotka myös kestävät usean päivän ajan. Myös kylmästä lämpimään tuleminen ärsyttää ihoa. Talvi on, kuten varmasti monella muullakin, raskasta aikaa...

Pyjama
Pyjamapäiviä

Täällä uusi-herkkis haluaa myös osallistua arvontaan.

Olin raskausajan ilman meikkiä välttääkseni turhia kemikaaleja ja samalla vähensin muitakin kemikaaleja ihollani. Iho voikin ihan hyvin. Nyt olen palannut käyttämään meikkiä ja tehostanut puhdistamistakin, mutta ihan on ollut omituinen iho mulla. Ei tiedä, mikä sille aina kelpaisi. Vanhat tutut tuotteet eivät ainakaan. Välillä omituinen, punainen, arka, hilseilevä ja ties mitä, mitä ei ole ennen ollut. Aikamoista testailua.

Oma sivu

Voi apua mikä kauhukokemus sinulla on ollut :(. Tuo on juuri se syy miksi en uskalla mennä kosmetologin hoitoihin sillä pelkään tapahtuvan jotain samantyyppistä.

Mun iho on nimittäin aina ollut jokseenkin hankala eli todella herkkä palamaan auringossa, kuiva mutta silti tietyistä kohdista akneinen. Pillereillä aknen sai jotenkin kuriin, mutta ne lopetettuani huomasin mm. eri ruoka-aineiden sekä stressin aiheuttavan näppyjä (ja nimenomaan isoja, kipeitä ja pitkään parantuvia). Kun ikääkin alkaa olla jo 30+ niin olisi kiva löytää sopivat aineet ja päästä vihdoin tasapainoon ihon kanssa. 

K2 (Ei varmistettu)

Ihoni on kuiva ja hyvin herkkä. Aurinkokin saa sen ärsyytymään saati sitten pakkanen ja viima laskettelurinteessä - ja tämä on ongelma, kun lumilautailu on talven ykkösharrastus..

Anna____ (Ei varmistettu)

Ihoni kauhukokemukset ovat edelleen menossa, seuraava aika ihotautilääkärille on perjantaina, taas pöllön toiveikkaana odottelen vaikka kaksi edellistä käyntiä olivat turhia ja kolmannesta sain reseptin voiteeseen jolla sain punaiset, palaneen tuntuiset kasvot ja umpeen muurautuneet solkenaan vuotavat silmät.

En ole tietääkseni edelleenkään allerginen millekään, mutta toivottavsti sekin vaihtoehto kohta tutkitaan.

Ihoni muuttui viime syksynä suhteellisen hyväkuntoisesta, pari näppyä silloin tällöin-tyypistä kaikkeen reagoivaksi, kutisevaksi, hilseileväksi ja laikukkaksi. Tällä hetkellä tilanne on taas parin viikon paremman suvantovaiheen jälkeen oikeasti kiusallinen mutta myös tuskainen. Silmäluomet ovat ärtyneet ja iho niiden paksuuntunut ja hilseilevä, silmät kirvelevät ja punoittavat, kulmakarvat hilseilevät, kasvojen toinen puoli on punainen, kutiseva ja kihelmöivä ja uusimpana pienenä mukavana lisänä joka ilmaantui yön aikana, huuleni ovat turvonneet ja rakoilla.

Tällä hetkellä uskallan käyttää ainoastaan perusvoidetta, vettä ja Bepanthenia, näitä ehkä voisi kokeilla...

Koivuka3 (Ei varmistettu)

Kuivan ihon pelastajat tulisivat tarpeeseen.

Km (Ei varmistettu)

Hei!

Kyllä täälläkin Eucerin tuotteet tulisivat tarpeeseen!
Ihanaa kevättä kaikille!

T. Kaisa :)

km.keskinen@netti.fi

Eannika (Ei varmistettu)

Oih ja voih, toivoisin tosiaankin olevani "vain" herkkäihoinen... Lähiaikoina on kirjoiteltu paljon kosmetiikan aiheuttamista allergioista ja erityisesti erilaisten ainesosien kauheuksista. Tuttua tarinaa, joka omakohtaisten kokemusten myötä näyttää vähän erilaiselta.
Olen aina ollut se tyyppi, joka voi syödä kaikkea ja käyttää mitä vaan tököttiä ilman että iho reagoi ikävästi. Raskas työstressi ja vuosien altistuminen (näin lääkäri sen edes jotenkin pystyi selittämään) laukaisivat kauheat allergiat kuin napista painamalla syksyllä 2011, 36-vuotiaana. Yhtäkkiä kämmenet oli jatkuvasti haavaisesti auki ja verillä, iho kuin jatkuvan nokkospolttelun jäljiltä rokkonäppylöillä. Kutina ja kipu oli sietämätöntä, tuntui, että joku syö ihoani sisältä. Yhtenä aamuna heräsin molemmat kainalot ikäänkuin palaneina, tulipunaisina ja niissä oli n. 20 cm halkaisijaltaan olevat täysin tulehtuneet renkaat. Aloitin aamuni yleensä ottamalla tulikuuman "kylvyn" käsilleni. Laskin hanasta niin kuumaa vettä kuin mahdollista ja poltin käsiäni juoksevan veden alla. Palamisen kipu vei edes hetkeksi pois sen hulluksi tekevän siäsisen syyhyn ja veristen haavojen kirvelyn. Sairasta mutta ah, niin helpottavaa...
Olin siirtynyt sensitive- ja herkälle iholle- mainostettuihin tuotteisiin mutta pienintäkään merkkiä ihon rauhoittumisesta ei ollut. Aiemmin sileä kasvojen iho tuntui rapatulta seinältä.
Onneksi työterveyslääkäri passitti nopeasti testeihin ja ihotautilääkäri arvasi heti mistä on kyse. Testit paljastivat karusti, että eräs säilöntäaine, jota on lähes kaikissa kosmetiikkatuotteissa ja pesuaineissa yms., oli minulle kuin myrkkyä. Testiliuskan pieni piste poltti ihoni vesirakolle, joten ei ihme, että olo oli sellainen kuin se oli ollut. Lisäksi testit osoittivat minun olevan vahvasti allerginen kaikille hajustetuille tuotteille. Ihan sama, olisiko hajuste peräisin luonnon lähteistä vai keinotekoisista aineista.
Diagnoosi oli helpotus, koska vihdoinkin tiesin mitä välttää. Toki vei kuukausia ja valtavat määrät kortisonihoitoja, että ihoni palasi suhtkoht ehjäksi. Valitettavasti runsaan kortisonin käytöön jälkeen kämmenieni iho on ohentunut pysyvästi ja sitä myöten esimerkiksi lämpö-/kylmäherkkyys ja tartuntavoima ovat muuttuneet.
Ilman testejä en olisi koskaan oppinut välttämään juuri oikeita ainesosia. On ollut järkyttävää huomata miten kuluttajia huijataan erilaisilla lausahduksilla purkin kyljessä. Sana "sensitive" varsinkin on mielestäni suurinta huijausta. Vasta tuotteen ainesosaluettelo kertoo sen todellisen sensitiivisyyden. Ja voi miten uskomattomat tuotteet voivatkin sisältää kammottavia myrkkyjä.
Ikävä tosiasia on se, että ne aidosti allergiselle iholle sopivat tuotteet on tosi vähissä ja hinta sitten sen mukainen. Kasvojen ihonhoitoon löytyy onneksi muutamakin sarja, Eucerin mukaan luettuna mutta kun kaikki normielämän kosmetiikka (shampoosta hiusvahaan ja huulikiiltoon..) täytyy löytää sopivasta kategoriasta, niin rahaa todella kuluu.
MUTTA terve iho on sen arvoinen, enkä voi muuta kuin suositella kaikille vastaavista asioista kärsiville, että menkää niihin allergiatesteihin!!!

Jesh (Ei varmistettu)

Ihoni on aina ollut 'ongelmallinen'. Jo pienenä lapsena sain viettää aikaani ihotautiosastolla järkyttävän märkäruven ja punajäkälän kanssa. Kun ikää tuli lisää, suurimmat ongelmat poistuivat, mutta atooppinen ihoni oli silloin ja aina.
Itsellänikin on ohut iho ja välillä todella pintakuiva. Hellävaraista kuorintaa pitää tehdä usein, muuten tulee vain kuiva kerros, minkä läpi ei mikään voide kunnolla imeydy. Ihon hoito on siis jatkuvaa tasapainoilua 'kovempien otteiden' ja hellän hoidon välillä.
Olisipa siis mukava päästä kokeilemaan, kuinka nämä tuotteet sopisivat omalle iholleni, olisiko niistä apua.

mella (Ei varmistettu)

talvella niin kuiva iho, vaikka yritän sisäisestikin syödä pillereitä joiden pitäisi auttaa ihoon. Mut ei näy tulosta.

Ransu (Ei varmistettu)

Kosmetiikan kanssa tulee usein yllätyksiä, monet tuotteet tukkivat huokoset. Veden vaihtuminenkin saa joskus ihon kirjavaksi. Stressi näkyy, vatsan kunto ym. Pitäisi jaksaa olla tarkkana monen asian kanssa, ettei naama olisi aina kirjava ja näppyjä siellä täällä. Iho on lisäksi vaalea ja herkkä palamaan, kateeksi käy oliivi-ihoisia italialaiskaunottaria.

pb_fin (Ei varmistettu)

Ihoni tuntuu pahastuvan herkästi. Saippuasta alkaen kaikenlainen käsittely aiheuttaa ajoittain kuivuutta, kiristelyä tai näppylöitä, milloin mitäkin. Pakkasella iho kuivuu koppuraiseksi.

MirvaP (Ei varmistettu)

Ihoni on herkkä ja varsinkin talvella todella kuiva, rasvaa kuluu. Kesäisin päivetyn kyllä hyvin, kun muistaa kunnon suojat =)

Kotini

Kaikki (aurinko, ruoka, ihonhoitotuotteett, meikki...) näkyy naamassa punoituksena, maksaläiskinä, näppyinä. Lisäksi toisinaan tulee vielä ruusufinni ja ilostuttaa pitkään :)

Kaiiisa (Ei varmistettu) http://liksomkajsa.blogspot.fi/

Talvi on joka vuosi kaikkein raskainta aikaa iholleni, sillä mikään rasva ei tunnu riittävän sen (ja eritysesti siis juuri kasvojen) kosteuttamiseen. Kokeilin hetki sitten ensimmäistä kertaa kookosöljyä, ja pehmeästä vaikutuksesta sai nauttia vielä päiviä sen levittämisen jälkeen. Ihoni on kuitenkin helposti rasvoittuvaa sorttia, joten en voisi kuvitella käyttäväni kookosöljyä kuin kerran kaksi viikossa.
Näin kevään tullen ja lisääntyneen auringonvalon takia ihoni on myös alkanut kukkia entistä enemmän. Tiedä häntä onko se, auringon valon lämmittävän vaikutuksen vai katupölyn syytä.. molemmat varmasti ovat osallisia asiaan.

Mi_ (Ei varmistettu)

Kärsin herkistyvästä ihosta.
Nyt iho on alkanut oireilla myös kovasti stressiä ja ruokavaliota, joten täsmätuotteet tulisivat tarpeeseen.

MH (Ei varmistettu)

Osallistun arvontaan :)...Ihoni on ollut aina suht hyväkuntoinen, mutta n. 39-vuotiaana alkoi tulla miliumeja ja couperosaa...Käytänkin nykyään herkän ihon tuotteita ja ostan usein apteekista...Naamioita tulee käytettyä harvoin, mutta saunaan ja aurinkoon pitäisi suojata poskipäät...

mareena (Ei varmistettu)

Olen nyt jo yli -60 vuotias ja tarkka ihostani.Olen käyttänyt näitä tuotteita.Luotan niihin täysin.

mareena (Ei varmistettu)

Olen nyt jo yli -60 vuotias ja tarkka ihostani.Olen käyttänyt näitä tuotteita.Luotan niihin täysin.

Pages

Kommentoi