Hetken salaatti

P8100109.JPG

Vesimeloni on sesongissa ja Citymarketissa oli tarjouksessa halloumijuusto. Näistä makeasta ja suolaisesta vastaparista syntyi nopsasti herkkusalaatti, jota meillä syödään todennäköisesti kyllästymiseen saakka loppukesän aikana.

Salaatissa siis sikin sokin:

Halloumi-vesimelonisalaatti

  • vesimelonia (määrä maun mukaan)
  • ruukku rucolaa
  • ruukku tammenlehtisalaattia
  • kurkku
  • miniluumutomaatteja (piileskelee kuvasta)
  • pinjansiemeniä (parempia paahdettuina, nälkä iski, meillä sellaisenaan)
  • halloumisalaattipaketti grillattuna (tai pannulla paistettuna)

Muuta vinkkiä ei tähän varmasti tarvitse antaa, kuin että muistakaatten liottaa turhat suolat pois halloumista, vartti-puolituntia uiskentelua astiassa veden seassa juustolle riittää poistamaan turhat, ja säästää ylettömiltä silmäpusseilta seuraavana päivänä.

 

Kommentit (2)
  1. Mä paistan halloumini oliiviöljyssä, jolloin juustoon tulee myös ihana rapsakka pinta – samoin ripottelen samalla paistovaiheessa päälle kuivattua minttua. Suosittelen, pääsee askeleen lähemmäksi Kyproksen makumaailmaa. Nam!

  2. Ai sitä voi liottaakin 🙂 Pitääpä kokeilla, jos siitä sillätavoin tulisi taas syötävää (söin sitä ihan liikaa siinä ensimmäisessä halloumiaallossa vuosia sitten ja tuli totaalinen stoppi.. nyt vois olla jo varovainen ehkä mulle ja halloumille).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *