Huoneleikki

unnamed.jpg

Ei kesää ilman remonttia. Jos sitä ei kaipaa keittiö ja kylpyhuoneet, pihan terassit on nätisti paikallansa, niin mitäs jos käytäisiin ihan vain muuten hommiin, ettei taidot pääse ruostumaan. Tulevana kesänä meillä todennäköisesti käynnistyy tuolileikin henkeen suuri huoneleikki. Tuolileikistä poiketen, tässä kukaan ei jää ilman. Vai olikos se sittenkään ihan niin?

Alkuperäinen ajatuksemme oli istuttaa molemmat tyttöset loppukesästä samaan huoneeseen. Tämä oli vanhemmastakin lapsesta kiva ajatus. Kun aikamme mallailimme sänkyjä, leluja ja säilytystiloja, hiipi mieleen ajatus, että entä jos kuitenkin pyöräyttäisimme paletin uudemman kerran ympäri jo vähän aiottua aikaisemmin. Luopumalla työhuoneesta saamme nimittäin molemmille tytöille heti omat huoneet, mikä on kyllä koululaisellekin varmasti ihan kiva juttu. Tuo työhuoneemme on syvien kaappien johdosta melko pieni, mutta kyllä sinne saadaan sovitettua se tyttösen suurin toive, ikioma parvisänky, jonka alle saa rakennettua mukavan majan. 

unnamed-1.jpg

Työtila on kuitenkin edelleen oltava, joten loppujen lopuksi se olen tässä leikissä minä, joka jostain luovun, nimittäin lähes täydellisesti järjestetystä vaate- ym. huoltokeskuksestani. Työtilalle ainoa fiksu, rauhallinen ja järkevä  paikka kun löytyy alakerran epähuoneestamme, jossa vaatekaapistoni sijaitsee. No, mitäpä sitä ei tekisi perheensä eteen… Ei työtila kuitenkaan koko huonetta täyttäisi, kissanviikset, mies vain suuruudenhulluissa kuvitelmissaan niin taisi ajatella, kun koko tilan värjäsi tuolla ”työhuonevärillä”.

Sen lisäksi pohdimme vielä, josko kuopus siirtyisi nykyiseen vanhempien makuuhuoneeseen, ja me siirtyisimme nykyiseen lastenhuoneeseen, jonka yhteydessä on myös vaatehuone ja runsaammin kaappitilaa. Huone taitaa myös olla hippusen isompi kuin nykyinen makuuhuoneemme, vaikka pohjapiirros toista väittääkin, se on vain suuntaa-antava tuossa kuvana. Etuna olisi myös se, että lasten leikit kesällä sujuisivat mukavammin suoraan omasta huoneesta terassille-ja-takaisin juostessa, sitä ravausta on nimittäin pal-jon. Iltamyöhällä saunan jälkeen joutuisimme tosin sitten hipsimään nukkuvan lapsen ohi vilvoittelemaan… No, katsotaan, tämä vaihtoehto on vielä kiikunkaakun, ehkä pysymme entisessä mallissa alakerran makuuhuoneiden osalta.

Mutta jottain ainakin taas tapahtuu. Kiva päästä taas suunnittelupuuhiin.

 

 

Kommentit (7)
 1. Täällä suunnitellaan uuden kodin hankkimista ja into on todella kova 🙂

  1. Oi, ihana vaihe! Onnea suunnitelmiin ja sen oikean löytämiseen!

 2. Elämä on luopumista, ainakin lasten myötä 🙂 Minäkin luovuin rivariin muuttaessa yhdestä ylimääräisestä huoneesta (vieras-/työhuoneesta ja takasta). Ehkä joskus. Tai sitten ei.
  Suuri huoneleikki kuulostaa hauskalta; toivottavasti ei vaadi suuria remontteja. Pärjääkö pelkällä huonekaluleikillä?

  1. Just näin se menee, paljon ne tuo muassaan, vähän viekin (haha, taitaa loppuviimeeks viedä tuhkatkin pesästä, ja jos ei vie, annan pois 😉

   suurimmaksi osin taidetaan selvitä huonekaluhommilla, jos meidän makkari vaihtaa paikkaa, sitten heiluu myös suti. Tapettijuttuihin ei taideta kyllä lähteä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *