Huonounisten aarrearkku, korvatulppailijoiden Shang-ri-la

Olen nukkunut vuosikaudet oransst 3M-korvatulpat korvissani. Kaikki alkoi siitä, kun eräänä jouluna sairastuin kammottavaan vatsatautiin koti-kotona, ja pikkuveljeni armollisesti luopui omistaan, että herkkäuninen sairastaja saisi joulumelskeiden keskellä edes hiukan nukuttua.

Sen jälkeen olen kiikuttanut Yliopiston Apteekkiin pienen lottovoiton verran rahaa ostaessani korvatulppia jokaisella käyntikerralla pari pakettia. Kaksi paria tulppia, noin 4,5€. Uudelleen ja uudelleen ja uudelleen. Olen toki kokeillut kaikki muutkin korvaan tungettavat äänenvaimentimet: ne keltaiset klassikkotulpat (ei jatkoon, jestas kun tuli korvakäytävät kipeiksi!), pientä kokoa olevat värikkäät tulpat (tippui pois), silikoniset, muotoiltavat tulpat (hiukset takertui kiinni, samoin kaikki mahdollinen pöly tyynyistä, yök-yök). Mutta ei ole näitä voittanutta.

Reissuun lähtiessä, listallani lukee ensimmäisen kolmen mukaan otettavan tavaran joukossa tulpat. Illalla uni ei todellakaan tule, jos tulpat eivät ole korvissa (puoliso kuorsaa!), tai ainakin kämmenellä. Tunnustan siis olevani riippuvainen pienistä oransseista muovitökkeleistä.

Kommelluksiltakaan ei ole vältytty: eräänä aamuna heräsin kaksi tulppaa poskessa. Siis sisäpuolella. Hyi helkkari, mitä lienen kuvitellut syöväni. Onneksi en ollut nielaissut… Koirani jakaa rakkauden tulppiin, tämä selvisi, kun maireaksi ilmeeksi paljastui pari nyysittyjä ja nielaistuja neonoransseja korvahommia (se kakka olikin poikkeuksellisen sitten helppo paikantaa poimittavaksi pimeässä talviyössä… neonoranssina hohta pökäle. Ah.) Ja juuri eilen ollessani aivan valtavan väsynyt, puhuin miehelleni nenälääkkeestäni, ja samalla huomasin tunkevani tulppaa sieraimeeni. Todellakin unen tarpeessa…

Tämän pitkän johdatuksen jälkeen ymmärrätte siis, että tulpat on asiana pyhä, ja sille pitäisi talousbudjetissa omistaa oma sarakkeensa.

PAITSI EI ENÄÄ!

Katsokaa kuvia! Lapseni, tuo täydellinen olento, löysi rautakaupasta 200kpl:n paketin näitä kultajyviä! Hintaan 33€. Eli vaatimattomat 14 kertaa edullisemmin kuin nuo apteekin kaksittaispakatut! Ostin laatikon ja hykertelin matkalla kotiin… Ainoa huono puoli on tuo järkyttävä ylimääräisen muovin määrä! Jokainen pari yksittäispakattuna. Joutaisi samalle roviolle kuin Lidlin yksittäispakattuja karkkeja sisältävät karkkipussit.

Mutta siinä. Vinkkinä, että jos jaat addiktion, rautakauppa on sun ostospaikka

Kommentit (10)
  1. Haloo..! Onko lääkäriä paikalla?
    Mun ystäväni varoitti korvatulppien jatkuvasta käytöstä (v-9x alkaen). Hän sanoi että niiden jatkuvasta käytöstä voi seurata tinnitystä ja jotain muutakin vakavaa.
    Mä en ole luultavasti kokeillut noita, koska ostan aina halvimmat. Mutta sitten en ainakaan ole koukussa yhteen merkkiin, hah!

  2. Mä niin samaistun! Bongasin netistä joitakin kuukausia sitten tällaisen sivuston: https://korvatulpat.fi/3m1100-200-paria.html. Vaikutti vähän erikoiselta aluksi mielikuvituksellisen nimensä ja kielioppivirheidensä vuoksi, mutta tilasin ja sain boksin juuri sitä mitä halusinkin:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *