Hurmaava Café DaJa

Lilou's Crush

Asuimme poissa Kruununhaasta tasan viisi vuotta. Siinä ajassa on tässä "nukkumalähiössä" tapahtunut palvelurintamalla. Sellaisia asioita, joiden vuoksi aikaisemmin tuli suunnattua vähän kauemmas, tai joiden perään muuten vain haikaili puolileikillään (tai joiden puuttumista ei ehkä huomannutkaan ennenkuin sellainen on ilmestynyt katukuvaan). On tullut Alepa, kivoja vanhan tavaran puoteja, erikoisliikkeitä, useita gallerioita, herkkupuoti Anton&Anton ja lukuisa määrä pieniä toimistojakin. Kauneushoitoloita,  kampaamoita, joogastudioita ja hierojia löytyy myös useampia kuin ennen. Iltakävelyllä on ollut kiva bongailla tulokkaita, ja vähän haikailla muutaman tutun poistuneen peräänkin. Hyvää vipinää on näillä nurkilla nyt ihan uudella tapaa.

Parasta ovat kuitenkin uudet kahvilat! Sellaisia ei Krunikassa aiemmin Espresso Edgen lisäksi juuri ollut. Siis sellaisia, joihin mennä juomaan hyvää kahvia, syödä pulla tai muu herkku ja istuskella vaan. Nyt löytyy, ja useita. Olemme vajaassa viikossa ehtineet käydä Mariankadulla vietnamilaisessa Papussa (josta ehkä seuraavalla kerralla voisin kirjoitellakin), hain naapurin erikoiskahviliike Cremasta mukaan mainiot kaffet ja tänään poikkesimme saksalaiseen Café DaJaan, joka sijaitsee samoin Mariankadulla. (jep, käymme kahvilla tällä hetkellä...)

Café DaJa on kaverusten, Danielin (tuttu Maulito-ruokarekasta!) ja Janin (aiemmin Punavuoren Crustumin omistaja) perustama, eli odotukset olivat suhteellisen korkealla.

KAHVILA ON IHANA! Heti ovesta sisään tullessa vastaanotto olo niin lämmin, että syrämessä läikähti. Tunnelma oli lämmin, ja henkilökunta hurmaavan hymyileväistä ja palvelualtista. Just kuten pitääkin, että kahvilakokemuksesta jää massun lisäksi mieleen hyvä fiilis. Tarjolla oli saksalaisten makeiden herkkujen lisäksi piiiiitkä lista Flammkucheneita, joka lie saksalainen versio pizzasta. Olimme juuri syöneet, mikä vähän harmitti, sillä olisi ollut kiva testata Flammkuchenia. Vaan vielähän sitä ehtii. Arkisin tarjolla on myös lounasta ja viikonloppuisin brunssi. Aamiaista saa toki arkisinkin, buffetin muodossa. 

Kahvila sijaitsee osoitteessa Mariankatu 13, eli helppo paikka piipahtaa Saksanmaalla keskustastakin.

 

Kommentit

Johanna (Ei varmistettu)

Hei vaan! Suosittelen lämpimästi testaamaan myös Kirkkokadun vietnamilaista kotiruokaa tarjoavaa Cafe nro 5:ä sekä menemään ostoksille Olkkariin ja laadukkaaseen second hand -liikkeeseen Petronella Helsinkiin, Mariankadulla. Pienyrittäjyyttä ja kivijalkapuoteja pitää tukea!

Hertta
Lilou's Crush

Hei kiitos Cafe nro 5 vinkistä, tämä uusi tuttavuus! ja on kyllä niin hienoa, että nurkilta löytyy kivijalkapuoteja, koitan metsästellä tuliaiset yms sellaisista, kiva viedä "kotinurkkaista" :)

annemi

Apua, Cafe DaJa on niiiiiiin ihana. Puolisaksalainen sielu lepää siellä <3 

Hertta
Lilou's Crush

Annemi dear, tämä viimeistään vahvisti sen, että pakotan erään parhaista ystävistäni kärräämään saksalaisen siippansa tänne :D Ihana on!

lende (Ei varmistettu)

DaJa on ihan huippu! Henkilökunta on superihanaa, ja sekä keitot että salaatit on erinomaisia. Iso suositus! Täytyy myös yhtyä aiempaan kommentoijaan: Vietnamilainen kulman takana on tosi hyvä. Erityisesti kesäkääryleet ja Pho keitto. Nam! DaJan vieressä on mun mielestä Helsingin paras kukkakauppa, La Reine. Valikoimassa vähän muutakin kun niitä iänikuisia gerberoita.

Hertta
Lilou's Crush

La Reine on todellakin IHANA! Ja hei nyt on pakko pikana käydä vietnamilaisessa, pho-keitto on yksi lemppareistani! Ja Dajaan mennään seuraavaksi arvokkaassa seurassa, viedään nimittäin anoppi kaffelle :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.