Hyvää tekevät Tomsit

Lilou's Crush

Tultiin viettämään lounastaukoa Brooklyn Faresta noudetun take-awayn parissa (kyseinen valtava ruokakauppa on Brooklynin vastine Whole Foodsille, joka joillekuille on varmasti tuttu) naapurustossa vietetyn aamupäivän jälkeen. Voi veljet, että Brooklyn tarjoaakin kivoja pikku shoppeja joka lähtöön. Bird, DNA shoes, Something else, Brooklyn Industries...

Ensikosketukseni New Yorkiin, nimenomaan Brooklyniin, sain vuosia sitten aivan näillä nurkilla, Baltic Streetillä kaverimme Steven kotiin iltamyöhällä saapuessamme. Ja voin sanoa, että onpas nurkat muuttuneet! Hotellimme sijaitsee trendikkäällä Smith-kadulla, joka risteää Baltic Streetiä, ja kun tuolloin iltasella kulkiessa oli pimeää, kadut olivat nuhjuiset, nyt nurkkien fiilis on paljon turvallisempi.

Mutta ajattelin nopsasti vain jakaa yhden shoppailuvinkin, nimittäin hyvää tekeävät Toms-tennarit. Tomsin konsepti on sekä yhteiskunnallinen että loistavan, rehdin kaupallinen siksi, että se vetoaa kuluttajan hyvään sydämeen. Kun ostat yhden parin, Toms lahjoittaa parin kenkien tarpeessa oleville lapsille.

Vuonna 2006 perustettu TOMS on lahjoittanut kenkiä jo kymmeniä tuhansia pareja kehitysmaihin lapsille, jotka kulkevat paljasjaloin ja ovat näin alttiina maaperästä jalkojen kautta tarttuville vaikeille sairauksille. Toki kengät tekevät kulusta muutenkin mukavaa, mutta koska haavoja tulee vähemmän, vähenevät myös erilaiset infektiot. Eräs tärkeä kulma on myös se, että jos lapsella ei ole kenkiä, hän ei voi käydä koulua, mikäli ne kuuluvat koulun vaatimaan uniformuun.

Monenlaisia syitä siis on hankkia juuri Tomsit, jos tennareita on hankkimassa. Meidän perheeseen niitä tuli kahdet. Ihan samanmoiset.

 

PS. Pyrin boldailemaan noita paikannimiä, jotta erottuisivat mahdollisesti näille nurkille saapuvien silmiin:)

 

Kommentit

Akka (Ei varmistettu)

Ostin kanssa keväällä Englannista itselleni pitsiset Tomsit, jotka ovat olleet kovassa käytössä ja kestäneet ainakin vielä hyvin. Mies osti peruskankaiset ja ne on jo nyt reunoista rikki, vaikka käyttöäkään ei ole paljoa tullut. Ihmettelin tätä kyllä, toivottavasti on vain joku maanantaikappale eksynyt. Eihän ne lapsiparatkaan paljoa tee kengillä, jotka hajovat kuukauden jälkeen : / Toivottavasti teillä parempi onni! :)

Meri-Anna
Oisko tulta?

Kauniit kengät ja kiva idea. Mistäs kaikkialta näitä saa...?

Reettas (Ei varmistettu)

Mita, eiko Suomesta saa Toms kengia? Tosi mukavat kengat, todellakin hintansa arvoiset! Ostakaa numeroa liian pienet, koska ne venyy.

Sarastus (Ei varmistettu)

Minulla on nyt kolmatta kesää samaiset punaiset Tomsit käytössä. Väri on haalistunut kun olen pessut ne kesien lopuksi pesukoneessa, mutta oikein hyvät ovat edelleen käytössä. Omani olen ostanut ihan Suomesta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ostiko miehesi toisen parin tomseja? Ostimme oman ukkoni kanssa viime nycin reissulta tomsit. Ja nyt sitten pitää aina päättää kumpi laittaa ne jalkaan, kun lähdetään yhdessä ulos. Aiotteko käyttää niitä samaan aikaan? :) Meistä se on vähän hassua.

Liisa
Osasin!

Haaveilin kauan Tomseista vain havaitakseni sovittaessa, ettei ne istu mulle jalkaan ollenkaan. Ns. oikea koko lonksuu, numeroa pienempi on selkeästi liian pieni. :( Ärsyttää.

Hertta
Lilou's Crush

Akka, ihanko totta, onpas kurjaa tuommoinen, jos heti ovat hajalla! Jospa kyseessä tosiaan oli sunnuntaikappale, en ole kuullut aiemmin heikosta laadusta, mutta sehän ei toki tarkoita, etteivät voisi olla, kun nämä ovat ekat omat Tomsini. Mutta muuten, pitsiset oli tosi nättejä, katsoin niitä tänään myös!

Meri-Anna, voi kun osaisinkin kertoa -Suomesta kuulemma saa myöskin, mutta vielä en tiedä, mistä! Jos joku avulias sielu tietää, vinkatkaa ihmeessä meille!

Reettas, vissiin saa, en vain onneton tiedä mistä! Ja tosiaan, toivottavasti eivät ihan kamalasti löysty, otin tosin kahdesta ookoo koosta sen napakamman.

Sarastus, minusta se haalistuminen onkin vain sympaattista, mietin itseasiassa tosi pitkään, ottaisinko jo valmiiksi haalistetut neon oranssit vaiko nuo siniset :) Loistavaa on, että ne voi heittää koneeseen!

Vierailija, juu, mies osti toisen parin, tyttö ei innostunut, vaikka oli pinkkiä kimallustakin tarjolla ;) Ja hehee, meillä käy aivan turkasen usein niin, että heitetään vaatteet niskaan tahoillamme, ja huomataan, että oho, taas ollaan ihan samikset. Viimeksi tänäaamuna... Molemmat puimme revityt vaaleat farkut ja harmaat teepaidat aamiaiselle lähtiessä, yleensä alkaa niin naurattaa, että on pakko vaihtaa jomman kumman. Kenkien kanssa ei olla ihan niin nuukia, kun molempien lemppareita on mustat converset :)

Liisa, voi äyh, toi on kurja juttu, minulle on käynyt muutamien muiden haaveksimieni vaatteiden/kenkien kanssa ihan samalla tavalla! Oletko koittanut puolikkaita kokoja, ainakin täällä oli saatavilla? Josko siitä apu?

Vierailija (Ei varmistettu)

ainakin http://www.oulunbravo.com löytyy vielä muutama pari tomseja.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tomsit on niin mukavat jalassa ja viela kivannakoiset. Ostin viimeksi LA:sta ja myos Miamista muutaman parin. Hopeiset ovat saaneet paljon huomiota!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ainakin Kämpin Ziossa olen nähnyt Tomseja. Huippukengät! Kiitos kivasta blogista myös ja hyvää loppureissua.

-Ansku

Vierailija (Ei varmistettu)

Mullakin on Tomsit ja kivat ovat, kuluvat vaan oikean jalan kantapäästä vähän turhan äkkiä (tämä on mulla tosin yleinen vika kaikkien kenkien kanssa, joissa pohja ei tarpeeksi "suojaa" kantapäätä). :( Mutta mukavuutensa vuoksi ajattelin hommata ainakin kahdet varastoon seuraavalta Lontoon reissulta ja korjauttaa tarvittaessa nykyiset. :) Ziossa ovat muuten ihan riistohintaiset, muistaakseni 69 e, eli n. tuplahintaiset Lontoon/Nykin hintoihin nähden!

Ai niin, ja kiitos taas kivoista matkapostauksista! Näitä sun Nykkijuttuja on niin kivaa lukea, haluaisin itsekin seuraavalla reissulla tutustua juuri Brooklyniin paremmin!

Kersti (Ei varmistettu)

ja edellinen kommentti oli siis multa. :)

Mulla Tomsit ovat menneet myös kantapäästä rikki hyvin vähällä käytöllä. Harmittaa! Hienothan ne ovat ja hyvät jalassa ja hyväntekeväisyysideasta plussaa mutta laatu oman kokemukseni perusteella ei ole kovin kummoinen.

http://aamuvirkkuyksisarvinen.blogspot.com (Ei varmistettu)

Hei,
vaikka idea vaikuttaa kivalta, valitettavasti Tom'sien hyvää tekevä konsepti on aikamoista eettistä pesua (vs. viherpesu). Perusteluja voi lukea mm täältä: http://matadornetwork.com/change/7-worst-international-aid-ideas/ . Lisäksi kenkien huono laatu on tietysti ympäristön kannalta aika ikävä ongelma. Harmi!

mj (Ei varmistettu)

Ihania värejä TOMSseissa.
Hmm... mä oon käyttäny omia Tomssejani viimeiset kolme kesää (tai tää on kolmas kesä) ja hyvin ovat kestäneet. Omistan kahdet parit. Harmillista jos jotku ovat saaneet huonolaatuiset kappaleet. Itse olen pessyt käsin (koska omissani on sisäpohja nahkaa), en tiedä jos vaikka konepesu kuluttaa kenkiä nopeammin?

mj (Ei varmistettu)

Niin väri-kommentti olikin seuraavaan postaukseen liittyvä :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.