Ihan vihreenä -eli uusia kukkatulokkaita kotiin

En ole varsinainen viherpeukalo, enkä erityisemmin nauti pihan kuopsutuksesta, mutta yksi juttu on ehdoton: kotona on oltava viherkasveja.

Vuokrakotimme oli hämärä ja suurin osa kasveistamme kärsi siellä, eikä kaikkia saatu pelastettua, tosin aikaa elvytykseenkään ei oikein ollut. Niinpä nyt, kun tavarat alkavat suurimmassa osassa huoneita olla paikalleen, lähdin viimein kukkakauppaan tuhlaamaan näpeissä joulupukin käynnistä alkaen poltelleen lahjakortin. Vielä pitää hankkia parille kukalle isompi ruukku, muistelin kotona odottavien ruukkujen koot hiukan väärin.

Meillä ei ole mitään sen kummempaa vihersuunnitelmaa tai ajatusta täällä kasvien keskellä,  mennään vaan sen mukaan mikä näyttää mukavalta ja omaa henkiinjäämisedellytykset. Lapsilla on hyvinkin vapaat kädet omien viherkasviensa valintaan, kunhan nyt katsotaan että soveltuvat huoneiden valomäärään.

Tässä näitä kasveja katsellessa mietin, että muutamalle kasville olisi kyllä hyvä vaihtaa nyt mullat ja isompi ruukku, se nimittäin jäi kevään tohinassa tekemättä. Vaan tykkäävätköhän huonoa jos menee väärään vuodenaikaan sorkkimaan? Vinkkejä ja kokemuksia?

 

Kommentit (6)
  1. mistä on tuo ihana valkoinen ruukku, jossa alusastia?

    1. Voi harmi kun en muista enää -se on nimittäin seurannut minua opiskeluajoista saakka! Luulen ostaneeni sen Anttilasta aikanaan. Se on kyllä kiva, joskin aika herkkä.

  2. Näyttää ihanalta 🙂 Kasvit tuovat aina eloa ja raikkautta. Mikä on ensimmäisen kuvan kasvi? Itse en muuten ole havainnut kuvien latautumisongelmaa puhelimella

    1. Kiitos kovasti! Kasvit tekee kyllä niin paljon! Se on kuule ihan tavallinen, joskin vähän laiha muratti, Ikealainen neljän euron löytö 🙂 ja onpa kiva tietää, että kaikilla ei lagaa, tosi harmi että kenelläkään sitä tekee tietysti!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *