Ikea Hack - eli käsitöillä kaappia kattoon saakka

Lilou's Crush

" Knob knob!"

"Who's there?"

"Ikea! Ikea Hack!"

Hahhaa, näin sitä keksin omasta mielestäni ihan mahottoman hauskan jutun. Ihan vain siitä silkasta ilosta, että juniorin huoneen Ikea hack-kaappi on viimein valmiina, nuppeja myöten.

Kuten tiedätte, meillä neliöt väheni, kuutiot eivät niinkään. Kuutioiden hyödyntäminen säilytykseen on kuitenkin usein vähän haasteellista. Vuosia sitten Ikealla oli vielä Pax-kaapistoaan myös noin metrisellä runkokorkeudella, ja kaapeista koottiin hienoja, kattoon asti ulottuvia torneja. Nyt, kun kaappikorkeuksia on enää kaksi, piti ottaa käyttöön astetta järeämmät keinot. Tarkoittaen siis mm. käsisirkkeliä, poraa, sahaa, upotusterää sun muuta. 

Makuuhuoneen vaatekaappeja lukuunottamatta kaikki kaapit ulottuvat kattoon. Alaosassa on 236 cm korkea kaapinrunko, ja päällä on suurinpiirtein puolikas 201 senttisestä. Yläkaappien ovet on samoin sahattu sopiviksi valmiista ovista. Homma ei ole ihan simppeli: rakennetta täytyy vähän muovailla ja ovien kanssa olla tarkkana, sillä ovien saranoiden kiinnitys on valmiiksi muotoiltu, eikä sahattu ovi sovi suoraan uusiin matalaliin runkoihin. Mutta upotusterä ja tarkka mies, sillä selvittiin. 

Sahatun rungon reuna ei ole kovin kaunis, lastulevy kun ei käyttäydy nätisti, mutta kaappien ovet menevät täydestä kuin väärä raha. Tuohon reunaan laitan vielä paperiteipin tai sähköteipin siistimään sitä ja säädetään ovet suoraan.

Rahallista säästöä kertyi melko paljon verrattuna mittatilauskaappeihin, hermoja sen sijaan taidettiin käyttää tuplamäärä...  Että suosittelisinko? En ole ihan varma. Pax-kaappeja sisusteineen sen sijaan kyllä suosittelen. 

Kommentit

Hatunnosto :O Minun hermo ei ikipäivänä riittäisi. Hyvältä näyttää!

Hertta
Lilou's Crush

no ei riittänyt minunkaan. Meni omat ja lainatut :D 

Eikä vielä ole edes valmista: eteisen yläkaapeista puuttuu kaikista ovet! Mutta pikkuhiljaa... Onneksi lopputulos on ihan ok, kun ei sitäkään voinut tietää, ihan itte kun näitä ilman ohjeita sovellettiin!

pettra (Ei varmistettu)

Hieno! Mistä nuo ihanat kultaiset ovinupit on ja miten niiden kiinnitys?

Hertta
Lilou's Crush

Voi että, en ole huomannut tätä kysymystä? Beslag Design ja ruuvataan ihan tavalliseen tapaan!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.