Ikivihreää parvekkeelle -viimein (melkein!) valmista

Lilou's Crush

Menihän kalkkiviivoille, mutta parvekeprojekti, se pääsikin likimain valmiiksi vielä tämän kesän puolella!

Aiemmin kerroinkin läpimädästä parvekelaudoituksesta, jonka poistimme, ja rakensimme uuden "eineksistä" eli muistaakseni akaasiaa olevista parvekelaatoista. Siinä olikin urakkaa, kun parveke on puolikaaren muotoinen. Onneksi on kuviosaha! Hitaasti mutta varmasti saatiin hankalankin malliset laatat laiteltua.

Partsilla vietetään heti säiden lämpiämisestä syksyn viimoihin saakka paljon aikaa, milloin missäkin puuhassa. Siellä on toisinaan lukupesä, toisinaan leikkipaikka, toisinaan valkoisten liinojen ravintola, ja välillä siellä viilennytään saunan jälkeen. Onpa siellä pidetty yhdet pienimuotoiset rapujuhlatkin, kamalassa kylmyydessä pimeän keskellä viime vuoden lokakuussa, mutta untuvavaatteilla varustautuen oli silloinkin hauskaa.

Ihan viimeisin silaus saatiin, kun löysin nyt, kun olin jo luovuttanut etsimästä, Plantagenista mustat metalliset kukkaruukun pidikkeet. Nappasin mukaan kaksi -olisi pitänyt ostaa neljä, mutta taitavat olla jo loppu. Pääsin tämän myötä viimeinkin toteuttamaan viherryssuunnitelmaan…

Parveke on etelään, ja viime kesä osoitti, että elolliset oliot palavat siellä valoisana vuodenaikana karrelle alta aikayksikön. Niinpä päädyin todellisiin ikivihreisiin: muovi- ja silkkikukkiin. Enpä olisi uskonut kuuna kullanvalkeana sellaisiin sortuvani, mutta nehän ovat aivan mahtavat! Osa kukista on niin hienoja, että menevät täydestä kuin väärä raha, osa taas… not so much, mutta kun halusin vähän vaihtelua, piti antaa periksi taiteellisen vaikutelman ylläpitämiseksi.

Juuri nyt meillä on menossa myös parvekeoviremontti, ja toinen kahdesta parvekkeelle johtavasta ovesta on viety hoitoon määrittelemättömäksi ajaksi, joten kuvaaminen oli vähän hankalaa. Mutta ehkä näilläkin kuvilla saa vähän fiilistä välitettyä?

Kommentit

Kuvaa siitä lattiaritilästä?

Hertta
Lilou's Crush

Muistan ottaneeni mutta miksi en nyt löydä! Jos jaksat instagramista selata, siellä tiedän olevan! @lilouscrush on tili :) sellaista 30x30 tummahkoa puuta.

Hertta
Lilou's Crush

...hei olinpa ollut noheva, tuolla tekstissä linkki "rakensimme uuden" näyttää lattiaa :)

Katjasa (Ei varmistettu)

Tää on oikein asiasta kukkaruukkuun, mutta kysyn silti: meillä on keväällä myös putkiremppa Katajanokalla alkamassa ja lasten päiväkodin vuoksi ei hirveän pitkälle alueelta tietenkään remontin ajaksi haluttaisi - miten te onnistuitte löytämään varakodin?
Toinen kommentti että ollaan remontissa luopumassa saunasta, mutta tuo teidän minisaunahan näyttää ihan mahtavalta!

Hertta
Lilou's Crush

Meillä kävi tosi hyvä tuuri, ja vuorasimme ystäviemme silloin tyhjillään olleen kodin! Ennen tätä kurkkailin aktiivisesti Air Bnb:tä ja oikotietä ja valmiiksi kalustettuja asuntoja.

Tsemppiä remppaan ja evakkoon!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tähän asti olen ajatellut, että tekokasvit ovat ihan viimeisiä, banaaliuden huippu, johon en lähde koskaan. Kesällä törmäsin kuitenkin airbnb-kämpässä hämmentävän aidon näköisiin, jotka esteettisesti silmä jatkuvasti tulkitsi oikeiksi... Luulen, että kyseiset olivat Ikeasta. Vähän alkoi kääntyä aatokset siihen suuntaan, että kenties jossain tilanteessa, esim. omasi kaltaisessa, eivät ole ihan pois suljettu vaihtoehto. Onhan sitä pöllömpiäkin koriste-esineitä olemassa.

Hertta
Lilou's Crush

Ihan jaan kanssasi tuon lähtötilanteen :D Mutta sitten tosiaan tuli kannettua alas ruumis poikineen tuolta ylhäältä, hellästä huolenpidosta huolimatta auringonpaisteeseenkaan soveltuvat kasvit kestäneet. Nämä eivät onneksi haise (ainakaan paljoa!) kuten monet kumikasvit, sellaiselle muoviteollisuudelle. 

Kommentoi