Ilon kipunoita ja kepeää eloa

Lilou's Crush

Lopettelin juuri iltalukemisena olleen Marie Kondon kakkoskirjan Spark Joyn. Kirja sinällään ei ole mikään "must read" -juttu, syventää ensimmäistä opasta, opettaa taittelutekniikoita ja sisältää aika turkasen monta sivua pikkutarkkaa ohjeistusta, miten kannattaa järjestellä kylppärinkaapit, ja miten keittiön saa pidettyä aina siistinä. Onpa mukana oma osio ihmissuhteidenkin käsittelyyn a la konmari way. Siis sellaisia juttuja, joihin vanha ystävämme Maalais Järki osaisi vastata tuosta noin vaan.

Hömpästä huolimatta, kondomismissa (ha-haaa, eikun siis...) KonMari -metodissa on outoa taikaa. Tai noh, edellä mainittu M.Järki sen helposti selittäisi, mutta otan mielummin elämääni mukaan ripauksen magiaa.

Marien kanssa kuljettu taival on nimittäin ollut monin tavoin antoisa. Koti, ei todellakaan meillä aina järjestyksessä, mutta nykyään nopeampi siivota. Vaatekaapissa tangollinen ja kolme laatikkoa sopivia, mukavia ja nättejä vaatteita, jotka eivät jää enää "hälyvaatteiden" varjoon. Monia hyviä kohtaamisia, kun meille tarpeettomaksi jääneet tavarat ovat saaneet uuden omistajan. Helpommin jokaisella kiireessäkin löytyvät tavarat. Ja jotenkin ihanan rauhallinen ja autuaan itsetyytyväinen olo kaappien ollessa sisältä järjestyksessä pienintä laatikkoa myöten.

Voitte vallan vapaasti kutsua kajahtaneeksi, olenpa muutamaa eteenpäin laitettua juttua kauniisti kiittänyt menneistä vuosista. Se, mikä on tänään ja tästä eteenpäin ehkä turhaa, on joskus ollut iloksi tai hyödyksi, ja ansaitsee kiitoksensa. Kaikelle on hetkensä, ja kun hetki on mennyt, voi päästää irti. Koko historiaansa ei kannata kantaa mukanaan, ei muuttolaatikoissa eikä sydämen sisällä. 

Olo on kevyt.

Kommentit

EricaK
EricaK

tuo keveys kuvaa hyvin konmaraamisen jälkeistä olotilaa :)

Hertta
Lilou's Crush

Eikö vain! Fengshuihin jne olen ihan liian laiska, minimalismi ei kiinnosta, eikä myöskään toista perheen aikuista, mutta tämä "ilon kautta" tekeminen tuntui jotenkin ihan luontevalta. Ilmankos on olo kepoisa :)

t.Susse (Ei varmistettu)

Voi Hertta...viittaan (varmaankin kondomismin mukaan aivan liian monilla ja tarpeettomilla;)) kintailla kaappieni tavarapaljouden selkeyttämiseen, mut kun pystyis kamuttamaan ne sydämen sisällä olevat laatikkovuoret...! :'( aina käyvät raskaammiksi roudata, osan olen onnistunut pakon edessä heivaamaan mut suurimman osan jäljelle jääneistäkin soisi katoavan...käyvän kuten taannoin Frendien Monican lapsuuden tavarabokseille isän autotallissa; kun ei muuten oo saanut itsestään hävittämistä irti, vesivahinko mädännyttäis ne! Tulvaa odotellessa.. ;)

Hertta
Lilou's Crush

I feel you, dear. Yksi vinkki on tiputella niitä puolihuolimatta matkan varrelle. "kato hups, toi nyt tippu kyydistä, mutta en tosiankaan pysähdy ja palaa takaisin poimimaan". No, ei ehkä kaikkien terapeuttien suosittelema keino, mutta kaikkea kannattaa kokeilla paitsi -mitä ne nyt olikaan? Se laatikko on tainnut pudota, jossa vastaus oli :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.