Itsenäisyyspäivän perinne

kuva.JPG

Ihan pikkiriikkisestä tytöstä saakka itsenäisyyspäivään on kuulunut linnan juhlien seuraaminen äidin ja mumman kanssa, milloin minkäkinlaisella muulla seurueella silattuna. Siinä tuli opittua ihan sivussa Suomen historian tärkeitä seikkoja (”mumma kerro taas millaista oli ennenvanhaan”) pukuloiston ihailun ja tietty myös kammotushirvitysten bongailun ohessa.

Tänä vuonna viimein pääsen jatkamaan vuosiksi pysähtynyttä perinnettä oman isomman tyttöni kanssa, pienempi järsii lelukirahviaan puoliunessa, autuaan tietämättömänä maailman menosta. Salaa tässä sohvannurkassa vähän liikututtaa, tämä päivä, muistot ja tämä henkiin herännyt perinne. Hiukan jouduin vielä käyttämään ovelia keinoja saadakseni pukujen katsomisseuraa… vatsan kautta, vatsan kautta, mutta hyvin lähti käyntiin silviissiin!

 

PS. Hienoin puku tytön mielestä on tähän mennessä ollut sininen tylli-röyhelöunelma. Omaa suosikkiani ei vielä ole löytynyt, jatketaan toljottamista.

PPS. Piti laittamani nätti kuva tarjoiluista, mutta auh, taustalle jäi sellainen ”stressimuna” rahille niin suureen rooliin, että ihan mahottomaksi meni valokuvaaminen sen bongaamisen jälkeen, hirnuin kuin laitumelle karannut heponen. Tarkennetaan vielä, että kyseessä ei siis ole mikään aikuisten lelu, vaan sellainen toimisto-erkin kananmunanmuotoinen puristeluhommeli. Yhtä kaikki, ihan sopimaton näky herkkujen rinnalla!

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *