Ja niin muutuin äidikseni

Lilou's Crush

Eilen oli ensimmäistä kertaa niiden parin "Väärä hälyytys, ähäkutti, enpäs vielä tuukkaan, t: Kevät" -päivien jälkeen sellainen fiilis, että kyä tästä vielä kesä saadaan. Tyttö halusi "ne hienommat aurinkolasinsa" joissa on perhosenkuvia, ja meni naapurin pojan suojaisalle pihalle ottamaan aurinkoa, mitä se nyt kuusivuotiaiden maailmassa sitten tarkoittaakaan.

Samantien alkoi (ilmeisesti jatkossa jokakeväinen) kiistely siitä, kuinka paljon vaatetta on tarpeeksi. Huomasin huvittuneena käyttäväni äitini repliikkejä täsmälleen samoin äänenpainoin mitä itse sain tuta aikanaan: "Ei ole väliä, vaikka XX juoksisi alasti, meillä pidetään takki vielä päällä" ja "Vaikka XX:llä on sandaalit, tässä perheessä pidetään lenkkarit vielä jalassa" ja "Kevätsää voi olla petollinen, etkä kyllä halua vilustua".

Niinpä niin, nyt se on tapahtunyt. Olen muuttunut äidikseni, eikä se taida tässä asiassa olla lapsesta yhtään niin kiva juttu kuin minusta. Terkuin hihaansa salaa hymyilevä tiukkismutsi, lapsukainen kainalossa.

Kommentit

Kao Kao

Ha ha. Mä olen kuulemma pienenä pistänyt rimpsuhameen päälle heti kun tiet on sulaneet ja elellyt kesäneitona, vaikka ois kuinka ollut lunta jäljellä.. ja se samainen tyttö ei nyt ihan rimsuhameessa keikistellyt eilen, mut lähti kaupungille ilman paksua talvitakkia. Mies hyvin painokkaasti pakotti ottamaan takin mukaan, mut ei, kyllä mä tällä (ohuella) villatakilla pärjään. Enhän mä ulkona ole kun menen ratikalla kahteen paikkaan ja sitten bussilla kotiin. Nyt on sitten uusi kaunis kevättakki, kun tuli vähän kylmä :D

Hertta
Lilou's Crush

No niin mäkin oisin! Sen verran äitikin kyllä jousti, että oli keli mikä tahansa, kesäkuun ekana sai mennä paljain jaloin ulos :D Pakkohan se sitten oli, aina. Ja useimmiten tulla vähän äksään hakemaan  tossua jalkaan.

Mia K.
Voi taivas

Helmee, että löytyy muitakin, jotka huomaavat samaa! :)

Itse järkytyin aikoinani, kun muutuin "mummokseni"! Hän oli se, joka muistutti asioista gramofonin tavoin! Levy vain pyöri, ja pyöri.... ♡

Hertta
Lilou's Crush

Ja miten helmee että sanot helmee, sitä käytetään nykyään aivan liian vähän :D Ja tosiaan, odotan, koska hypätään seuraavaan sukupolveen :)

Reetta/valkoisentalonreetta (Ei varmistettu) http://valkoisentalonreetta.blogspot.fi

"Kevätsää on petollinen" tuttu lause, jota äitini viljeli, ja nyt minä. Tosin meillä ei ole lapsia, mutta taidan sitten vain muuten vaan ääneen tuota hokemaa lausua, miehelleni ja kavereille, sopivan tilaisuuden tullen.

Hertta
Lilou's Crush

Se on vaan hyvä pitää lähipiiristä huolta  :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei Hertta!

Olen jo vuosia lukenut blogiasi ihan säännöllisesti, mutten ehkä ole koskaan aiemmin kommentoinut.

Nyt haluan kuitenkin kiittää sinua, ikiaikoja sitten kirjoittamastasi, hotellisuosituksestasi/-kokemuksestasi.
Room mate Pau, Barcelona, on nyt testattu ja oikein sopivaksi todettu! On tosi kiva löytää uusia vaihtoehtoja suosikkikaupunkiensa hotellitarjonnasta.
Siis kiitos - me mennään tuonne varmasti uudelleenkin!

-Jutta-

Hertta
Lilou's Crush

Voi miten mahottoman kiva kuulla, että tykkäsitte! Minusta se oli jotenkin aivan superihana paikka, ja seuraavalla reissulla ehdottomasti tsekkaan, josko sieltä taas jokin hyvä petipaikka löytyisi! Ja kiitos että luet, onpa mukavaa kuulla sinusta "uusvanhasta kaverista" :)

I May Say (Ei varmistettu)

Mä oon myös äitini: samoja asioita toistelen minäkin.
Olen joskus miettinyt (kohta 3 vuoden ajan), et kuinka monesti pitää sanoa samoista asioista, et ne menee jakeluun. Kädet pestään joka kerta kun tullaan sisään, kun sanotaan "hei" pitää katsoa silmiin, pitää muistaa kiittää jne jne. Ipanapa on vasta 4 v, joten mennee muutama vuosi?

Hertta
Lilou's Crush

Se on valikoivaa se naperoiden kuulo... Meillä on mennyt käsipesut (uhkailulla... tulee pöpöjä ja saatat sairastua, ai kamalaa mikä keino...) hyvin kaaliin, mutta tunne on, että tästä vaatehommasta tullaan vääntämään. Kuten siitä, että astiat viedään tiskipöydälle, jos ei suoraan koneeseen jne jne jne :) Tää se taitaa olla äitin osa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.