Janoinen Pate, eli Pattex Aero 360 kosteudenpoistaja tositoimissa

Lilou's Crush

Kaupallinen yhteistyö, Pattex, Aero 360

Luin jokin aika sitten mökkiläisten FB-ryhmästä ensimmäistä kertaa kosteudenpoistajista, ja kiinnostuin heti. Meidän saarimökkimme talvehtii ihan horroksessa, vailla ylläpito- tai muutakaan lämmitystä, ainakin toistaiseksi. Kosteudenpoistaja tuntui siksi heti kovin kiinnostavalta, sillä kylmillään olevien rakennusten kanssa eläneet tietävät, miten tärkeää on pitää mökin tilanne optimaalisena, että ylimääräistä kosteutta ei pääse muodostumaan.

Sain aivan sattumalta pian tuon ensikohtaamiseni jälkeen yhteydenoton Pattexilta, ja näin pääsin jo hyvissä ajoin kotona tutustumaan systeemin toimivuuteen. Meille saapui siis yksi "Pate" eli Aero 360-tuote kotiin. Ja kun kerran innostuin, ostin vielä toisen sen kaveriksi, eli nyt on vehkeitä testattu huolella.

Kotona sijoitin Patet, anteeksi, Aero 360:t kodinhoitohuoneeseen ja kylppäriin. Nämä valitsin siksi, että asumme ylimmässä kerroksessa ikivanhassa talossa painovoimaisen ilmanvaihdon armoilla. Ilman vaihtuvuus ja sitä myötä kosteuden poistuvuus ei ole ihan samaa luokkaa kuin uusissa taloissa  (tai kuin alemmissa kerroksissa meidän lyhyemmän putken vuoksi). Kosteutta kuitenkin kertyy ihan samalla tapaa täällä yläkerrassakin: suihkussa käydään pienintä lukuunottamatta joka ilta, pesulla toki hänkin, ja lisäksi pestään ja kuivataan pyykkiä isoja määriä, sellaista normielämää mitä nyt lapsiperheessä vietetään.

 

Paten saa muuten näppärästi piiloon, koska ei ole kooltaan jättiläinen, kuten esimerkiksi on makkarin ilmanpuhdistajani...siellä se piileskelee verhon takana...

Varsinaista suuresti häiritsevää kosteushaittaa ei onneksi ole syntynyt, kunhan huomioin, että pesen pyykit ja käytän kuivuria aina kodinhoitohuoneen ovi auki: pari kertaa miehen laitettua hetkeksi oven vahingossa kiinni kun kuivuri on päällä, on kodari ollut kuin turkkilainen sauna! Siitä sen huomaa, miten paljon kosteutta kuivuri kuivatessaan ilmaan puskeekaan. Meikäläinen on tuolloin kiroillut kuin merimies, sillä ko. huoneessa majaansa pitävä kosmetiikkani ei todellakaan pidä kosteasta ja kuumasta (siksi ei ole kotiutunut kylppäriin) kuten nyt tietysti rakenteetkaan, se vielä tärkeämpänä. 

Aero 360:t istua möllöttivät ensimmäisen päivän ihan kuivina, ja mietin jo, että "heruuks" sieltä ikinä mitään. Mutta niin vain sinne pikkuhiljaa alkoi tipoittain valua ilmasta tuon aeron sisällä olevan donitsin näköisen kapseliin kerääntynyttä kosteutta.

Paten käyttö on tosi helppoa: kosteutta imevä donitsin näköinen tabletti asetetaan laitteen valkoiseen kanteen sisäpuolelle, kansi napsautetaan kiinni ja laite laitetaan mihin sattuu sopimaan -seinän ja laitteen väliin kannattaa jättää 10cm rako, että ilma pääsee kiertämään ja poistamaan sekä kosteutta että neutralisoimaan epätoivottuja ödööreitä (kuvausteknisistä syistä nämä meidän on nyt lähempänä seinää kuin hommissa ollessaan). Teho riittää 20m2 huoneessa 1-3kk, eli meidän pikkuriikkisissä kylppärissä ja khh:ssa kestää yksi donitsi tosi pitkään varmasti tosi pitkään. Saapa nähdä, koska laitetaan seuraavat rinkulat!

 

PS. Tuossa aluksi mainitsemalleni mökillekin hankin pari Patea odottelemaan, katsotaanpa, miten siellä toimivat, kun oikein kunnolla intoudutaan saunomaan! Omani ostin Claes Ohlsonilta, ja sen lisäksi löytyy ainakin Tokmannilta, Bauhausilta ja Cittarista.

 

 

 

Kommentit

Johanna H (Ei varmistettu) https://puolenhehtaarinmetsanmokki.wordpress.com

Tulipas sopivaan kohtaan vinkki, talvihorteiseen mökkiin voisimme mekin tuollaisen hankkia näin kesän korvalla...

Hertta
Lilou's Crush

Kävin siellä teidän mökillä, aaah mikä upeus! Siellä ei kyllä varmasti samalla tapaa ole tarvetta kuin meidän papparais-paikassa -mutta tuskin on haittaa ollenkaan!

debder (Ei varmistettu)

Varmasti toimisi tosi hyvin! Minulla nyt vain päähänpinttymä tästä mustasta, mutta hyvä ajatus :)
http://freegiftcardgenrator.com/

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.