Joko on saavutettu talvihaalareiden hintahuippu?

Lilou's Crush

Kävin läpi lasten välikausi- ja talvivaatetilanteen. Pienemmän välikausihaalari hirtti kiinni haaruksista, isommalle olin onneksi ostanut hassusti kesäalesta toppavermeet. Kiersin useana päivänä läpi FB-kirppikset ja kaikki tuntemani nettikaupat alehaalaria etsiskellen.

Ei löytynyt, tilalla oli jo uuden kauden topat. Siinä hetken surffailtuani jäin hämmästellen miettimään, että missä vaiheessa lasten toppahaalareiden hinta on noussut lähes kahteensataan euroon? Esimerkiksi Molo Kidsin Polaris-haalarin uudet kuosit maksavat 180€, kaikkein teknisin versio 230€. Reimatecin 150-180€. KappAhlin aikanaan erinomaiseksi osoittautuneet Kaxxitkin kurkkasin, maksavat näköjään nykyään 99,99€.

 Tunnustan heti, että en ole juurikaan perillä lastenvaatetrendeistä, tai ole niistä fiilistelymielessä kovinkaan kiinnostunut. Tiedän toki Gugguut ja Rodinit, ja suosittujen merkkien brändilisät hinnoissa, mutta silti olen hämmentynyt tästä talvitamineiden hintojen valtavasta noususta. Kuinka paljon  suosikkibrändit voivat vielä nostaa tuotteen hintaa tekemättä merkittäviä innovaatioita? Missä menee kuluttajan kukkaron kipuraja?

Merkkihaalareiden kierrätys on kyllä helpompaa kuin merkittömien, mutta se edellyttää sitä, että haalari on säilynyt hyvänä. Sen varaan ei ainakaan meidän poppoon remuamisessa uskalla laskea. Hyvä tuuri on onneksi ollut useampina vuosina, mutta toisina on taas oltu repaleet peffassa heti alkutalvesta... 

Paljonko olet maksanut talvihaalarista? Missä menee oman kukkaron raja? Itse olen maksanut enimmillään noin 80€ Molo Kidsin "jauhelihahaalarista", mutta yleensä huomattavasti vähemmän. Niihin hintoihin on vaikea päästä nykyään enää edes alen loppuvaiheessa.

 

PS. Meidän haalarisaaga päättyi tässä välikausikamppailussa hyvin: pienemmälle onnistuin kuin onnistuinkin löytämäänkerran käytetyn nätin ja laadukkaan Reimatecin haalarin paikallisesta kierrätysryhmästä (jota hän alkuun vihasi syvästi, koska se on tummansininen, eikä "pink"...). Olkaa onnekkaita, te joilla on lähipiirissä toimiva lastenvaatekierrätysrinki! Sillä säästää niin pitkiä pennosia kuin luontoakin.

Kommentit

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Vuosi sitten ostettiin mummon sponsoroimana silloin 5-vuotiaalle uusi Polarnin puku (takki ja housut siis). Hintaa tuli lähes 200 euroa vaikka molemmat ehdin pelastaa Outletin puolelta!! Uusi setti maksaa 200-250 euroa. Aivan järkyttävää. Mutta ei se Reima sen halvempi ole ja Kaxs loppuu aina sekunneissa. Gaah. Nyt 6v menee onneksi samalla puvulla, mutta pian 2v tarvitsee tietysti uuden. Onneksi noita pieniä kokoja vielä ihan ok saa käytettynä, mutta 110 ylöspäin on ihan mahdotonta löytää mitään järkevää. :(

Hertta
Lilou's Crush

Olet niin oikeassa tuossa, että pienemmille vielä saa käytettynä, mutta taaperoista ylöspäin on ollut meillä itselläkin jo niin loppuunkaluttuja, että ei meinaa hyvällä tahdollakaan pitää kosteutta ja lämpöä sisällä! 

Anniliiini (Ei varmistettu)

Samaa mieltä, ihan järkyttävät hinnat jopa näin työssäkäyvän kohtuutuloisen mielestä. Sama juttu kengissä jotka oltava vähintäänkin yhtä hyvillä teknisillä ominaisuuksilla koska päiväkodissa ulkoilevat tunteja päivässä..

Hertta
Lilou's Crush

Kyllä! ja tässä ollaan haksahdettu monet talvet Eccoon/Vikingiin, ja esikoisella oli jalat aina kylmät, oli sitten tekninen sukka tai villasukka (teknistä kuulemma suositellaan). Nyt on sitten löytynyt kylmäkoiville Sorelit, mutta ne taas painaa aika paljon. Silti tykkäsivät molemmat niitä pitää, eli eikun kenkäkaupoille taas, kun saapuvat liikkeeseen!

Mariaite
Oma juttu

Järkyttävintä noissa hinnoissa on se, että naperot kasvaa ja haalari menee päälle just tasan sen yhden talven...ja sitten seuraavana vuonna on ostettava taas uusi! Ja vaikka ihan kohtuutuloisia ollaan, en suostu maksamaan yhden kauden vaatteesta tuollaisia hintoja. Mulle kipuraja menee siinä satasen hujakoilla, joka tarkoittaa, että olen sitten juurikin metsästänyt niitä edellisen kauden haalareita kesällä aleprosenteilla. Onneksi itselle ne kuosit ei ole niin tärkeitä, että olisi pakko saada just se joku tietty haalari. Niin sanotun "kakkoshaalarin" olen useimmiten ostanut käytettynä esim. torista. :)

Hertta
Lilou's Crush

Sama taktiikka meillä :) Esikoiselle meni mikä kuosi vain (tai ainakin siis hankitut aina kelvanneet), tämä juniori joutuu nyt nielemään kiukkunsa ja vetelee onneksi ihan tyytyväisenä alun "en taho, en laita!" haalarinsa kanssa. Ja meille ostin viime syksynä hänelle juuri fb-kirpulta "kakkoshaalarin", joka on musta tosi hyvässä kunnossa, taisin maksaa 40€ ja oltiin molemmat tyytyväisiä kauppaan :)

Minnea
Minnean muruja

Ensimmäinen ja ainoa haalari oli reimatecin, ja se kirpaisi noin 120 euron verran. Tänä talvena se ei tokikaan enää mahdu, joten uuden hankinta on edessä :/ Toivottavasti löytyisi sopiva käytettynä!

Hertta
Lilou's Crush

Pidän peukkuja! Nyt on kyllä hyvä aika etsiskellä, kun ihmiset havahtuu samaan, että apua eipä mahdukaan, ja laittaa pienempiä myyntiin.

NotCheap (Ei varmistettu)

Aamen. Tuhlasin 1v lapsen talvivaatteisiin (huom. ei välikausi!) noin 900€ pipoineen ja kenkineen. Kirppiksillä ei ole aikaa pyöriä, joten ei muuta kun uusia kaupasta, mikä olisi vaihtoehto? Oletan että saan mahdollisesti nuo vielä eteenpäin myytyä, mutta silti maistuu sitruunalle suussa. Mielessäni näen paljonko rahaa kuluisi lapsen vaatteisiin, jos asuisi, vaikkapa Espanjassa.

Hertta
Lilou's Crush

Kyllä niihin todella rahaa saa kulumaan, juuri jos ei ole sukulaisia/ystäviä keneltä saada tai hankkia halvalla, ja kirppisten varaan ei voi täysin laskea -sieltä ei tosiaankaan aina saa sitä haettua juttua ja kokoa. Nettikirppikset, tai paremminkin FB-ryhmät on vähän auttaneet meikäläistä.

 

*suunnittelee muuttoa etelään*

kslscihudv (Ei varmistettu)

Toistaiseksi olen ostanut haalarit uutena, mutta edellisten vuosien kuoseilla aka outleteista. Oma ipana on kulkenut Ticket to Heavenin puvuissa toistaiseksi, mutta ensi talvena hän ei enää halua toppapukua, vaan housut ja takin.
Viime talvena hänellä oli toppapuku päiväkodissa ja Stadium -70% alerekistä löytynyt toppahousu ja -takkisetti varavaatteina ja ns siistimpinä ulkovaatteina. Toivon hartaasti että molemmat mahtuvat päälle vielä tänä talvena!
Jalat pysyvät lämpiminä Soreleissa ja Uggeissa. Jälkimmäiset on ostettu käytettynä jostain nettikirpulta.
Hirveitä hintoja, olipa ne alennuksessa tai ei. Tarvitseeko kouluikäiset (alakoululaiset) tytöt vielä gaziljoonaa vesipilaria (vaimikäsenytonkaan?!) ?
Stadiumin outletista voi aina käydä toiveikkaana kurkkaamassa tarjontaa, yleensä sieltä löytyy hyvin kokoja alle 3-vuotiaalle, siitä suurempia taas ei.
Emmä tiedä mitä pitäisi tehdä.. Nuo talvikuteet on oikeasti tarpeelliset max 3-4 viikkoa/talvi. Lopun ajan pärjäisi hyvillä välikausi- ja välikerrosvaatteilla.

Hertta
Lilou's Crush

Hei asian vierestä heti alkuun! Ootko huomannut, että Ticket on mennyt konkkaan! Olin ihan ihmeissäni, kun ettiessäni sitä kestävää "enstex"-kankaista haalaria tajusin, että koko merkki on lopetettu. Jämiä vielä myyvät. Olen shokissa!

Meillä on isommalla ollut Stadiumin toppikset, todella hyvät! Vesipilareista, riippuu kyllä nyt ihan tytöstä: kun asuttiin tuolla "maalla", meidän lapso möyri lumeassa vielä ekalla (tokallakin) tosi paljon, eli vastaus olisi tällöin "joo". Mutta nyt täällä cityssä, jossa ei paljon ole luntakaan... Hmmm. Aikovat kyllä tehdä taas taloyhtiön sisäpihalle lumilinnaa sun muuta, että ehkä vielä tänä vuonna?

Hjjfds (Ei varmistettu)

Olen huomannut konkurssin. Kaksi vuotta sitten TtH:n outletista ostetusta puvusta tippu hupusta nappi ja muistaakseni jotain muutakin reklamoitavaa olisi ollut, joten tajusin asian viime talvena.
Mun ipanalla on toistaiseksi ollut vain TtH:n Snow baggie-pukuja, mutta hänelle käy kotimaisen Reiman vaatteet. Kuha ovat sitä mitä lupaavat.
PoP:n ulkovaatteita tyttärellä on ollut välikausina, mutta viime kerralla alesta löytynyt 70€ ulkotakki imaisi kaiken lian itseensä ja jäi tummentumana takkiin. Sen jälkeen en ole sieltäkään ostanut mitään. Aiemmin niistä sai yhden lapsen jälkeen noin 1/2 hinnasta takaisin. Nyt en kehdannut 10€ enempää pyytää jo valmiiksi likaisesta takista. Mutta ehkä tuo ikä tuo myös sen, että vaatteita kulutetaan enemmän ja jälleenmyynti on nihkeää.
Nyt ostin vk-vaatteiksi jonkun muun merkkisen, suomalaista suunnittelua, edullinen hinta ja tekniset ominaisuudet kunnossa, oisko ollut Jonatan tms? Toistaiseksi ovat olleet ihan passelit, mutta vielä ei ole päästy testaaamaan loskassa. Onneksi!

Vierailija (Ei varmistettu)

Täällä mennään ihan mieluusti markettikamoilla, nytkin löytyi Lassie puku 40 e tarjouksessa. Lapsi on vielä sen verran pieni, ettei tyyliasioilla ole mitään merkitystä, samat kamppeet ne on muillakin. Sitä paitsi kirppiksillä on niin hirveästi ylitarjontaa, että hinnat polkeutuu kahvipakettitasolle alta aikayksikön. Ei siis ole järkeä sijoitusmielessä ostaa. Ja kun on yksi lapsi, yksi talvi, niin enpä siitä satasta maksaisi.

Hertta
Lilou's Crush

Jes hyvä löytö! Minä raidasin paikallisen cittarin ja prisman, mutta ei löytynyt alerekeistä kuin minipientä ja tosi isoa. Tietysti. Ja tosiaan, sijoitusmielessä en uskaltaisi ostaa, kun varmuutta ei ole, että jotain myytävää jää!

Tasaraita

Enimmillään olen maksanut 195€ uudesta Rodinin talvihaalaristi. Lapsi oli silloin onneksi niin pieni että haalari pysyi tosi hyvänä ja myin sen eteenpäin Rodinin kirppiksellä 175€.

Viimeiset vuodet on ollut onnea haalarihankinnoissa ja olen löytänyt mieleiset haalarit facebook-kirppikseltä käyttämättömänä. Ilmeisesti edellisen talven malli ostettu alesta ja sitten kirpulla myyty eteenpäin kun on haluttukin hankkia jotain uudesta mallistosta. No sama se, meille kelpaa vanhakin malli ja pääasia että haalari on löytynyt suht. hyvään hintaan.

Yksi Rodinin talvitakki on tullut lapselle hankittua normihintaisena, mutta lapsi oli siihen itse niin ihastunut että toivoi sitä joululahjaksi. Mummun ja Papan kanssa sitten päätettiin se kimpassa hankkia vaikka hinta oli sen 200€. takki on ollut nyt kaksti talvea käytössä ja vielä menee seuraavankin. Just viime viikolla testattiin. Kannattaa ottaa vähän reilu koko silloin alkuun.

KappAhlin haalareita meillä on kans ollut ja ovat kyllä hyviä hinta-laatu-suhteeltaan.

Minä sekä lapsi tykätään vaan niin paljon Rodineista, että niitä tulee kyllä hankittua vaikka ovatkin niin suolaisen hintaisia. Onneksi tänä talvena ei tartte haalaria hankkia. Kaapissa odottaa kirpulta ostettu käyttämätön musta Rodinin haalari, jonka toissatalvena ostin jemmaan kun edullisesti lähti. :)

Mä oon kyllä sellainen alehaukka kaiken suhteen ja ostan lapselle kenkiä, välikausivaatteita ja talvivaatteita alesta jemmaan jos hyvään hintaan löytyy mieluista.

Mutta onhan se totta että hinnat on ihan karanneet käsistä. Siks tykkäänkin ostaa facebook-kirppikseltä.

Hertta
Lilou's Crush

tykkään itsekin rodinin pico-takista, vaikka meillä sellaisia ei olekaan ollut! haalarit ovat vieraampi maasto, olen justiinsa tuon hinnan vuoksi ne "hypännyt yli". Esikoisella oli aikanaan paljonkin Mini Rodinia, teräsmies- ja salama-asuja ja kaikkea hauskaa. Silloin hinnat olivat vielä vähän kohtuullisemmat.

Sun löydöt kuulostaa ihan mielettömiltä! Minulle ei taviskirpuilla ole koskaan tullut mitään huikeita löytöjä, joten en niissä siksi ole juuri kiertänytkään, sen verran vähän on aikaa kaupoilla käyntiin.  Ja alehaukka-sisareni, täällä siis toinen samanmoinen :) Pitää ryhdistäytyä, viime alet on menneet työkiireiden vuoksi aivan ohi!

Olen myös kauhistellut pukujen hintoja, eihän noissa ole järjen hiventä! Omasta talvitakista maksaisin pitkin hampain tuon pari hunttia kun odotettavissa on että näin aikuiselle ihmiselle se menee useamman vuoden. Huh huh. Nettikirppiksillä saa roikkua ympäri vuoden, tosin hankala esikoisen kanssa ennustaa minkä kokoinen se on seuraavana sesonkina...

Hertta
Lilou's Crush

Ei ole ei! Maksoin juuri omasta talvitakistani viime vuonna itteni ihan kipiäksi, mutta niin monta vuotta paleltuani totesin, että kirpaiskoon. Ei sille silti paljon hintaa jää, jos miettii noin niinkun cost-per-use -kannalta, koska aion käyttää sitä niin pitkään kuin se vain ikinä mahtuu!

Rakkaudella, Hannele (Ei varmistettu) http://www.rakkaudellahannele.fi

Oi ai sou fiiil you! Hemmetti kattelin yhtä upeaa haalaria, niin hinta oli lähemmäs 200 euroa. Meillä kallein hinta on maksettu Reiman haalarista, eli 80 euroa. Mä yritän löytää noissa järkevän hinta-laatu-suhteen, koska en halua lapseni paleltuvan, mutta järkeilen, että 200 euron haalari ei ole sen parempi kuin 80 euronkaan.

<3 Hanettaja

Hertta
Lilou's Crush

no just tuo! kun päiväkoti-ikäiset ulkoilevat niin tosi paljon (mikä on hyvä!) mutta sitten siell'ä aika usein on unohtunut välikerros välistä, niin kalikkaa kotona sulatellessa olen ajatellut, että mitä lämpimämpi haalari, sitä parempi meille. Ja kun tarttis vielä kaksi, jos toinen on vielä seuraavana päivänä kostea tai likainen!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kallein haalari taisi olla 75€ maksanut Reimatec vk-haalari marketista(joissa muuten hinnat oli -10€ suositushinnoista) lisäksi oli vielä joku alekuponki.
Yleensä ostan käytettynä ja maksimihintana olen pitänyt 50€. Esikoiselle voisi jo ostaa alesta. Tämän kuopuksen kanssa oltaisiin menty metsää monta kertaa, jos alkaisin yli puoli vuotta aiemmin arpomaan kokoa.

Meillä on vielä yleensä kaksi setti eli puku ja haalari lapsilla. Yleensä niin, että toinen on edelliseltä kaudelta/vuodelta.

Meillä ei riittäisi rahat 200euron tai edes 100 euron haalareihin. Pipot maksaa helposti parikymppiä, rukkaset melkein kolme kymppiä(ja näitä täytyy usein olla kahdet!) lisäksi jo mainitut kengät ja kaulurit sekä kaulahuivit...

Olen myös samaa mieltä, että jälleenmyyntiin ei voi luottaa. Tuohon kalleimpaan haalariin tuli melkein heti päiväkodissa joku öljyinen tahra, joka ei lähtenyt pesussa pois... Kiinnyn tavaroihin ja jos olisin maksanut vielä enemmän siitä niin kyllä sapettaisi. Yöllä valveilla vatvoisin myyntikelvotonta vaatetta :D Olen vaan todennut, että parempi ostaa käytettyjä kuteita niiltä, jotka osaa pitää ne nätisti niin kun meidän lapset tuhoaa ne niin on ollut edes vähän pidempi elinkaari tuotteella vs. ostetaan uutta ja tuhotaan(viimeisimpänä viime viikolla uudet ulkohousut taas mustassa öljyssä neljän päivän jälkeen...) ;)

Hertta
Lilou's Crush

Minä kanssa pyrin hyödyntämään aina kaikki mahdolliset alet ja kupongit ja koodit. Hyöty se on pienikin hyöty! 

Ja tosiaan rukkaset! Siinä sitä vasta on tärkeä vaatekappale! Meillä on sormet tarjenneet vain Reimateceissä pakkasella, ja niitä tosiaan pitää olla se pari paria. Vajaan yhden kauden kestää täysin ehjänä, mutta onneksi voi pitää kuivemmilla keleillä, vaikka kosteudenpito olisikin vähän kärsinyt.

luulen, että kenellekään ei olisi mieluisaa se, jos ostettaisiin parinsadan haalarit... lapsi pitäisi varmaan laittaa vain kaappiin se päällä :D

Santtu1 (Ei varmistettu)

Meillä ei lapset 5 ja 7v ole olleet haalareissa enää muutamaan vuoteen. Takki+housut yhdistelmässä hintakatto on 150 euron kieppeillä, mutta erittäin mielelläni ostan halvemmalla. Mun mielestä lasten pitää saada liikkua ja remuta kaikissa vaatteissaan (no ei ns. siistimmissä kaupunkivaatteissa, koska silloin ollaan jossain missä pitäisi olla siistinä..). Meillä on etenkin vanhemmalla pojalla polvet ja peffa nopeasti rikki, joskus ihan parin viikon käytön jälkeen (niin POPin kuin Reiman ulkovaatteissa). Niin en viitsi maksella satasia siitä lyhyestä ilosta, enkä kestäisi itseäni jos mä alkaisin nipottaa ettei saa tehdä jotain siksi ettei kallis vaate mene rikki.

MiiaK (Ei varmistettu)

Vielä yksi alehaukka ilmoittautuu! Kirppareita en enää ehdi koluamaan ja kauhistelen FB-kirppareiden hintapyyntöjä käytetyistä vaatteista. Olkoon Rodini, Molo tai mikä tahansa suosittu merkki - se on käytetty vaate, ei uusi! Tykkään etsiä itselle tai oikeastaan nykyään alkaa olla enemmänkin lapselle mieluisat väri/kuosivaihtoehdot ulkovaatteisiin. Tytön pukeutuminen on ollut todella haasteellista ja muistan senkin kerran viime talvelta, kun talvipakkasilla oli kaikkien toppa ja villahaalari kerroksien alle pakko laittaa vielä villakerrasto. Tyttö itki krokotiilin kyyneleitä ja istui eteisen lattialla peittäen käsillään jalkoja, koska villakerraston housut olivat "niin rumat". *Huoh*. Silloin oltiin 3-vuotiaan prinsessavaiheen kulminaatiopisteessä, jolloin päälle ei kelvannut muu kuin mekko ja sukkahousut. Turha siinä oli selitellä, että "prinsessatkin käyttävät pakkasella villahousuja mekkojensa alla". Sinä aamuna ulos taisi lähteä sekä itkevä tytär että äiti. Mutta takaisin asiaan - oma pakkasrajani talvihaalarin hinnoissa on siinä 100€:n hujakoilla. Jos lapsia olisi useampi kuin yksi, niin raja olisi alempi, koska konkurssihan siitä tulisi.

Viime talvena ostin lapselle vaaleanpunaisen Didriksonsin talvihaalarin, jossa on maailman paras ominaisuus. Siinä on ylimääräiset saumat, jotka avaamalla puku kasvaa koon verran eli viime talven puku menee vielä tulevan talvikaudenkin. Puku kesti hyvin talven rymyämiset ja peppumäenlaskut. Lahkeet rispaantuivat jonkin verran, joten niitä joudun paikkailemaan, mutta olen tyytyväinen. Vaalea värikään ei ollut huono juttu, koska kyseisen merkin puvuille on ominaista, että pepun sekä polvien kohdalla on tummempaa kangasta. Lika ei pahemmin näkynyt, vaikka ulkona rymyämistä oli paljon. Puvun normihinta oli uutena 130€:n luokkaa, mutta satuin löytämään sen tarjouksesta 100€:lla. Tämä olikin tähän asti kallein hinta, minkä olen lapsen ulkovaatteesta maksanut. Ollaan tähän asti pärjätty yhdellä ulkovaateparrella eli en harrasta varapukua. Yhtenä talvena sellainen on ollut ja jäi käyttämättä.

Tuossa hintaa tarkistellessani huomasin, että Didriksonsin talvihaalareita (luultavasti viime vuoden värejä) on nyt -50% alessa Jollyroomissa, vink-vink! XXL on myös hyvä paikka etsiä edullisia lasten ulkovaatteita, varsinkin heidän tarjouskampanjoidensa aikaan. Sieltä olen muutamana viime vuotena ostanut myös kevätkaudella kevyet lenkkarit lapselle 20-25€:lla. Niket, Pumat tai jotkut muut. Ovat konepestäviä (tai siis itse ainakin pesen koneessa ilman ongelmia) ja ajavat mielestäni saman asian kuin Viikkarit tai Super Fitit. Syksyisin hankin hyvät ja helposti jalkaan menevät nahkakengät, joita käytetään niin päiväkodissa kuin kaupungillakin. Nahka kun kestää hyvin huollettuna kosteutta ja likaa. Talvikengät olen ostanut hullareilta, mutta viime syksynä katselin, että taitavat olla viimeiset talvikengät alle 50 euron. Seuraava kenkäkoko on taas ylemmässä hintaluokassa. Taidan ostaa tänä vuotena Kuomat, jotka ovat kuitenkin vielä suht hyvän hintaset ja vielä kotimaisetkin. Jesper Junior on myös oma vakkaripaikkani alelöydöille. Viimeksi kesäalen lopussa löysin hyvällä hinnalla sadevarustusta uloskasvettujen tilalle.

No huh, tulipa paljon asiaa! :)

Hertta
Lilou's Crush

Tässä oli niin paljon asiaa, että piti lukea kahteen kertaan! Tosi hyviä vinkkejä, esimerkiksi tuo Didrikson ei ole itselle käytössä tunnettu merkki, mutta olen kuullut nyt paljon hyvää. 

Ja jep, prinsessa-aika täälläkin... meillä kun on pääosin esikoisen vanhat vaatteet, joissa siis ei ole juuri mekkoja, ollaan säästytty varmasti paljolta :D 

kiiwilintu12345 (Ei varmistettu)

Tavallaan kyllä ymmärrän myyjien hintapyynnöt käytetyistä merkkihaalareista. Jos on itse maksanut sen 200e niin miksi pitäisi myydä parilla kympillä eteenpäin.

Ja olisko hintojen nousuun (kaupoissa) syynä juuri se, että nykyään kaikki olettavat saavansa "kaiken" aleista ja outleteista ja vielä mehevillä lisäaleilla varustettuna. Täytyy siis pistää lähtöhinta niin korkeaksi, että myös myyjälle jää jotain käteen alennusten jälkeenkin :)

Mua on jotenkin alkanut ällöttää sellainen saituus, että kuluttajan pitäisi aina saada kaikki puoli-ilmaiseksi ja oikein leuhkitaan kuinka on saatu satojen eurojen tavara muutamalla kympillä. Hyvä muistaa, että tuollaiset löydöt ovat aina myyjän taskusta pois (usein näitä kalliita, kotimaisia merkkejä myyvät ovat pienyrittäjiä). Toisen voitto on toisen häviö, vai miten se meneekään...

Hertta
Lilou's Crush

Juu, ymmärrän hyvin, että jos on maksanut päräyttävät 200€, ei todellakaan kahdella kympillä hyväkuntoisesta vaatteesta halua luopua, eikä sitä varmasti kukaan odotakaan, ainakaan jos siis on merkki- ja hintatietonen.

Perushinnan nousuun vaikuttaa niin moni asia, että sitä ei varmasti vain jatkuvilla aleilla kuitata, vaan valmistuskustannusten nousu, kuljetushinnat, ihan siis yleinen hintataso. Ja sitten se yksi tärkein P, eli Promotion, ja lisätään vielä pehmeä B sen lopputuotteena, brändiarvo: kun brändistä muodostuu haluttu, sen hintapistettä voi venyttää, tässä mietinkin, että minne saakka...

oma kipuraja on tullut vastaan jo ajat sitten, mutta on monen monta kuluttajaa, kuten HS:n lastenvaateartikkelissakin juuri puhuttiin, joille sillä on erityisen paljon merkitystä. Ja ei siinä ole mitään pahaa, kukin sijoittakoon roposensa miten parhaiten näkee, ja pukekoon lapsensa miten hyvältä tuntuu. 

Se, miten vaatteilla jo päiväkotiajoista saatetaan luoda eriarvoistumista, on sitten toinen juttu. Meillä on sellainen ilmapiiri, että brändeistä viis, ja tykkään itse siitä kovasti, mutta en esimerkiksi kieltäytyisi pukemasta lastani vaikka minirodiniin tms, jos omaan makuun ja hinta-laatuajatukseen sopiva kolttu tai haalari tulisi vastaan. Aika hurjaa vain on kuunnella jo ala-asteikäisten merkkivaatekeskusteluita, ja tulipa esikoisen synttäreillä puututtua siihen liittyvään vallan ikävään sanailuunkin toisille tuntemattomien juhlavieraiden kesken.

Kommentoi