Kaaoksen hallintaa, itsensä haastamista, arjen kauneutta ja kotimaisen kosmetiikan arvonta

Lilou's Crush

Kaupallinen yhteistyö: Aisti Erioil

Kuten olen kertonutkin, viime aikoinna elämäni on ollut täynnä uusia asioita. Sellaisia uusia asioita, jotka vaativat totuttelua. Sellaisia, jotka tuovat paljon uutta opeteltavaa, aikaansaavat oivalluksia, pakottavat yhtenään astumaan oman mukavuusalueen ulkopuolelle, kauas ulkopuolelle. Haastamaan itseäni enemmän kuin koskaan ja samalla vievät täysin uusille reiteille. Tarjolla on matkan varrella ollut pieniä epäonnistumisia ja meheviä onnen, voiton ja itseni ylittämisen hetkiä.

Olen samaan aikaan täynnä energiaa ja aivan valtavan uupunut. Yhtä kaikki, olen sinnikkäästi ottanut jokaisen haasteen vastaan juuri sellaisena, haasteena. Mahdollisuutena oppia jälleen vähän lisää ja kehittyä, ei potentiaalisena epäonnistumisen paikkana, olipa se haaste kuinka suuri vuori tai pieni puro ylitettäväksi tahansa. Tähän saakka valinta on ollut pienten ruhjeidenkin jälkeen paras, mitä olen tehnyt, ja olen aika ylpeä itsestäni. En ole koskaan elämässäni oppinut niin paljon näin lyhyessä ajassa. Työstä ja toimialasta sellaisenaan, ihmisistä, keskeneräisyyden sietämisestä, motiiveista ja vaikuttimista, itsestäni. Siitä, kuinka nopeasti ihmiset pääsevät lähelle, ja millaisista ihmisistä haluan mielelläni pysytellä hiukan etäämmällä. Aikamoinen opintie tämä tuore syksy.

Tällainen vaatimusten puuska on kuitenkin opettanut erään seikan, jota olen vuosia laiminlyönyt. Arjessa on äärimmäisen tärkeää pysähtyä. Kun stressi ottaa vallan ja aamuyöt kuluvat unten maiden sijaan jatkuvasti heräillen, on syytä hoitaa itse stressin alkuperää, ei sen oiretta. Eikä vain lomalla, vaan ihan tavallisina, arkisina päivinä. Helpommin sanottu kuin tehty, tämä onkin asia, jota olen joutunut opettelemaan. Laittamaan työt syrjään, ja lähtemään ulos.

Tätä postausta kuvittaa erään kävelyreitin varrelta ottamani kuvat, ja samoissa maisemissa olen ottanut nämä tuotekuvatkin. Siinäpä oli hauskaa puuhaa! Tuolla lenkillä ulkoilmassa vierähti pitkä tovi, puhelinkin oli unohtunut sopivasti äänettömälle. Mikään ei vie ajatuksia pois puurtamisesta samalla tapaa kuin luonnon ihmettely -tai kaupungin kauniiden rakennusten, sekin kelpaa, jos luontoa ei ole ensihätään tarjolla. Mieli virkistyy, askel kevenee ja uni syvenee. Ihanaa.

Sain mahdollisuuden arpoa kolme itsellänikin käytössä olevaa Aisti Erioil- tuotepakettia -ajattelin, että tässäpä on hyvä hetki tarjota rentoutusta myös jollekin toiselle. Osallistua voit ensi viikon tiistaipäivän loppuun saakka tuolla kommenttiboksissa: kerro paras stressinhallintavinkkisi ja jätä sähköpostiosoitteesi, niin olet mukana. Aisti Erioil-tuotteet valmistetaan täällä Suomessa, erityisesti meille suomalaisille naisille. Koska tuotteet ovat saaneet inspiraatiota Suomen luonnosta, piti ne kuvatakin sen keskellä! 

Yksi paketti sisältää viisi tuotetta, jotka ovat Kasteenraikas Kosteusemulsio 200 ml, Kasteenraikas Käsivoide 100 ml, Mintunraikas Jalkavoide 100 ml, Hajustamaton Kosteusemulsio 500 ml ja Hajustamaton Käsivoide 100 ml. Yhden palkinnon arvo on 27€, ja näitä siis arvottavana on kolme pakettia. Arvontaan voit osallistua ke 11.10 vuorokauden loppuun saakka. Voittajat ilmoitan arvonnan jälkeen täällä blogissa.

Stressitöntä, tai ainakin mahdollisimman pienistressistä, viikkoa kaikille, jäänkin nyt mielenkiinnolla odottelemaan stressinhelpotusvinkkejänne!

Kommentit

Hikijumppa!

EMerituuli
Loxodon

Jos stressi pukkaa päälle, otan päiväunet vaikka lasten kanssa. Toki se päiväuniaika pitäisi jotenkin käyttää "hyödyksi", mutta jos oikein stressaa, nukun mieluiten lasten kanssa ja maailma näyttää nokosten jälkeen heti paremmalta :D

ebe

Itselleni kaikkein parhaiten toimii päikkärit, kunnon salirääkki tai sitten koiran kanssa metsälle lähtö. Joko kävelylle tai sitten ihan metsästämään, eikä sillä saaliilla ole edes väliä :) vesilintumetsälle piti päästä välillä koiran kanssa ihan kahdestaan; penkki piiloon rantaryteikköön ja siinä sitten koiran kanssa istuttiin useampi tunti kyttäämässä tuleeko niitä sorsia. Suurimmalla osalla reissuista ei, mutta jo vain oli kevyt olo kun pääsi kotiin :)

MiiaK (Ei varmistettu)

Merelle tuijottelu. Toimii aina. Jos ei ole merta lähellä, niin leipominen on ihan toimiva myös. Itseäni stressaa usein asiat joiden selviäminen vie aikaa ja on usein riippumattomia omasta tekemisestä. Leipomisessa taas aikajänne on lyhyt, kun lopputuloksenkin näkee nopeasti ja se on myös usein herkullinen. Todellinen win-win -tilanne :D

Ruska (Ei varmistettu)

Asioiden listaaminen paperille ja priorisointi. :)

KirsiH (Ei varmistettu)

Paras stressinhallintavinkkini on miettiä jotakin mukavaa, joka saa ajatukset pois stressiä aiheuttavasta asiasta. Myös luonnossa oleskelu, lasten kanssa leikkiminen ja hetkeen keskittyminen toimivat!

Pihka (Ei varmistettu)

Kyllä se on saunaan meno, mieluiten yksin :) Siellä lihakset ja koko kroppa rentoutuu ja lopulta mielikin.

Heli Heinonen (Ei varmistettu)

Lukeminen, pääsee hetkeksi ihan toiseen maailmaan. Metsässä kuljeskeleminen, hiljaisuudessa mieli lepää, ja musiikin kuuntelu.

Mii

Lämmin kylpy rentouttaa tehokkaasti. Kylvyn jälkeen villasukat jalkaan ja teetä, niin johan stressi helpottaa. :)

Sanna Pylsy (Ei varmistettu)

Liikunta ja ulkoilu mun parhaat stressinpoistajat :)

nellix (Ei varmistettu)

Dekkareiden lukeminen ja yksin saunominen on mulle keino torjua stressiä :)

Maisa Z. (Ei varmistettu)

Ulkoilua raikkaassa ilmassa ja sen päälle kuumaan saunaan. <3

Neulominen, lukeminen ja ystävien seura. Ja tietysti omalla perheellä vietetty aika.<3 Joskus myös se, että heittäytyy vaan luottamaan, että asiat järjestyy.

SanniS76 (Ei varmistettu)

Hyvä seura! Urheilu ja käsityöt toimii myös jos on lian uuvahtanut ja hermostunut ketään tavatakseen.

Laura E (Ei varmistettu)

Jokin asia mikä totaalisesti pakottaa irtaantumaan omista ajatuksista ja niistä stressiä aiheuttavista asioista! Omalla kohdallani kova salitreeni, lenkki metsässä, rakkaiden seura toimivat vallan mainiosti! Esimerkiksi rakkaiden seurassa tulee välitön palaute jos keskustelun aiheet pyörivät liian paljon työn ympärillä! ;)

Handeli (Ei varmistettu)

Liikunta on se, mikä auttaa! Onpa niin hyvä olo sen jälkeen.

MiiaJ83 (Ei varmistettu)

Kevyt ulkoilu, yleensä koiran kanssa, raikkaassa ilmassa tuulettaa ajatukset mukavasti. Lasten kanssa leikkiminen tai vaikka lautapeli ohjaa myös keskittymään juuri siihen hetkeen!

jeni (Ei varmistettu)

Olen opiskeleva kolmen lapsen äiti, joten minun lepohetkeni eivät ole hirveän pitkiä tai rahaa vaativia, mutta lopputulos on tärkein!
Ihan parhaiten toimii se, että isä vie lapset puistoon ja minä saan lakata rauhassa kaikki kynnet jollain ihanalla kynsilakalla, kuunnellen samalla hyvää musiikkia ja syöden suklaata - tottakai. Kunnon arjen luksusta ja TOIMII! :D

Jenna O (Ei varmistettu)

Thai chi hetki aamutuimaan ja vihreä tee toimivat minulle :) Sekä reippailu metsässä.

Eeva J (Ei varmistettu)

Luonnossa retkeily perheen kanssa, innostavan vetäjän ryhmäliikuntatunti tai oma kahvihetki hyvän lehden kanssa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Liikkuminen ja lukeminen on mun keinoja rentoutua.

Lauraliink (Ei varmistettu)

Jakso hyvää sarjaa sohvalla makoillen aviomiehen hartioita hieroen.

Jessii (Ei varmistettu)

Ensiksi päiväunet, naistenlehtien lukeminen ja sen jälkeen kuumaan vaahtokylpyyn. Sitten voi herkutella suklaalla ja katsoa hyvää ohjelmaa / sarjaa.

LeenaK (Ei varmistettu)

Luontopolut säässä kuin säässä! Upeita reittejä löytyy kaupunkilaistenkin ulottuvilta, mutta luksusta on, jos voi ottaa esim. viikonlopun mittaisen irtioton jossain kansallispuistossa vaellellen. Huikeita paikkoja tarjolla ympäri Suomen!

Sanna156 (Ei varmistettu)

Sauna! Rentouttaa takuuvarmasti. En ole koskaan nähnyt kireitä tai vihaisia ilmeitä juuri saunasta tulleilla. Toinen vaihtoehto on nolompi: jakso jotain hömppä-tosi-tv-sarjaa (esim. New Yorkin täydelliset naiset) ja kuppi maitokahvia. ☺️

Vmm (Ei varmistettu)

Ulkoilu yksin. Tai jopa lasten kanssa, hekin tykkäävät ulkoilla.

HJ (Ei varmistettu)

Liikkuminen luonnossa tai salilla sekä lukeminen ovat hyviä keinoja rentoutumiseen.

Tässä elämä on

Täällä lähes Alppien uomassa on helppo istua hetkeksi bussiin ja yhtäkkiä olet keskellä laaksoja, vuoria, lampia ja loputtomia vaelluspolkuja. Vuori-ilma, se on jotain uskomattoman erilaista. Se hiljaisuus, minkä vuorilta löytää, auttaa jaksamaan pitkiäkin aikoja. 

Olppa (Ei varmistettu)

Kirjoitan asioita To do -listalle. Se oikeasti auttaa, jos on paljon kaikenlaista menoa koko ajan ja paljon tekemistä. Ikään kuin siirrän asiat paperille, niin en mieti niitä koko ajan. Hyödynnän kalenterini alareunaa, ja aina viikon kohdalle kirjoitan akuutit asiat.

Elise H. (Ei varmistettu)

Nukkuminen on itselleni parasta stressinpoistoa. Päiväunetkin ovat aivan ehdottomat, jos siihen vain on mahdollisuus. Kunnon hikiliikunta myös toimii :)

Helene145 (Ei varmistettu)

Urhelilu - joko leppoisampi tai intensiivisempi, ihan fiiliksen ja jaksamisen mukaan. Kodin kaaos on helpompi kesyttää, kun tekee viiimeistään illalla asiat, jotka saa minuutissa valmiiksi. Esim. Vie eksyneet tavarat omille paikoilleen. Ja rauhallinen iltapäivän kahvihetki on must, jos sellaisen järjestäminen vaan on mahdollista!

PL (Ei varmistettu)

Juoksulenkki Keskuspuistossa! Aina yhtä ihanaa todeta, että Helsingin keskustassa voi lenkkeillä metsässä hevosten, viljelyspalstojen ja linnunlaulun ympäröimänä!

LAV (Ei varmistettu)

Lenkki &amp; Sauna &amp; Seksi

larularu (Ei varmistettu)

Hmm, no, aamujooga rauhoittaa kummasti. Salilla raahautuminen varhaisina tunteina on tosin pirteiden peipposten hommaa - ilta-aikojen rentoutukseen suosittelen Gilmoren tyttöjä ja virkkausta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla auttaa pysähtyminen hetkeksi tietoisesti sen stressiä aiheuttavan asian ja tunteen äärelle. Yleensä se on riittämättömyyden tunne (en ehdi, en osaa, en ymmärrä) ja sitten pohdin mistä se vaatimus riittää kaikkeen tulee ja mitä kauheeta sitten tapahtuu jos ei kaikki menekään täydellisesti. Yritän myös tietoisesti irrottaa ajatuksia niistä työasioista ja lepuuttaa mieltä esim. työmatkalla vaan kiinnittämällä huomion ympäristön yksityiskohtiin, taloihin, luontoon, vastaantulijoiden vaatteisiin jne. :)

marjankuu (Ei varmistettu)

Metsälenkki "omaan" ihanaan vihreään sammaleiseen metsään!

AR (Ei varmistettu)

Liikunta yleensä auttaa, samoin nukkuminen. :)

jaanaca (Ei varmistettu)

liikunta ja sauna...

Marikki24 (Ei varmistettu)

Stressiä poistuu parhaiten meri-ilmaa hengittämällä ja merta katselemalla. Jotenkin laineilla ja horisonttiin tuijottelulla on meditatiivinen vaikutus.

Sitronella (Ei varmistettu)

Koiran kanssa lenkille, sitten infrapunasaunaan,(voit laittaa kasvonaamion) juotavaa mukaan sekä luettavaa. Radiosta jokin kiva kanava josta mukavaa musiikkia.Olet kuin uudesti syntynyt.

Matilde (Ei varmistettu)

Liikunta ja ulkoilu.

tid (Ei varmistettu)

Lukeminen, ulkoilu ja läheisten seura. Näiden avulla on omat stressitasot pysyneet alhaalla :-)

nelliX (Ei varmistettu)

Ensin saunaan ja sit pitkät yöunet. Mukaan arvontaan :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.