Kaikenmaailman kotokotukset: testissä pesevä hoitoaine

Lilou's Crush

Törmäsin jo vuoden päivät sitten ensimmäisen kerran pesevään hoitoaineeseen. Silloin jo piti selvittää, että mitähän tuo lie, mutta unohtui.

...Kunnes viikko sitten kävin kampaajalla, ja ostin testimielessä tuubin kotiin. Mietin, että onko tässä nyt mitään uutta, olivathan teinivuosina pinnalla Vidal Sassonin two in one- shampoot. Nämä yhdistettynä luonnonkiharaan otsatukkaan, ah: hemaiseva puudelitukka saavutettu yhdelä pesulla! Ei tarvinnut kovin useasti kokeilla, että tulin järkiini ja siirryin takaisin suihkuttelemaan tylsän shampoo-hoitoaine-parivaljakkoni kanssa.

Hairahduin luottopakeistani toisen ja kolmannenkin kerran. Sillä toisella kerralla lähdin testimielessä kokeilemaan, auttaako pesuvälin pidentäminen hiuspohjan rasvoittumisen hillitsemisessä. Ei muuten auttanut, ja nyt taaksepäin katsoessa olisin voinut olla vähemmän luupäinen ja luovuttaa koekaninoinnin huomattavasti varhaisemmassa vaiheessa.

Kolmas hairahduskeikka pitkien ja kuivien hiusten kantajana oli kokeilla "no poo" ja "CO pesu" -termiä kantavaa shampootonta hiustenpesua (no shampoo, conditioner only olivat nämä taikalyhenteet). Arvatkaapa toimiko. No ei tämäkään. Takaisin tuplapulloihin.

Ja nyt sitten, kunnioitettavassa kolmenkymmenenkahdeksan vuoden iässä, testailen taas vähän vastaavaa hommaa, eli tätä kuvan pesevää hoitoainetta. En odottanut liikoja, koska edellämainitut elämänkokemukset. 

Pesevässä hoitoaineessa jujuna on se, että pesevät ainesosat ovat hellävaraisia, ja hoitavat aineet kosteuttavat hiuksia. Tarkoitus ei olekaan pestä jokaista kertaa tällä hoitsikkapesulla, vaan ennemminkin antaa hiuksille silloin tällöin lepotaukoja shampoopesuista, etenkin, jos pesee hiuksia tiiviiseen tahtiin, tai hiukset ovat pitkät ja latvat jo lukuisia shampoopesuja kestäneet.

Tiesin, että tällä kamalla ei pestä hiuksista muotoilutuotteita ja kuivashampookertymää, mutta silti en malttanut odottaa, vaan ensimmäisen kerran käytin tuotetta, kun tukka oli kuorrutettu tuollaisella kattauksella. Eihän se tietenkään kunnolla puhtaaksi tullut, mutta latvat tuntuivat hyvin pehmeiltä ja hiukset selvisivät hyvin. No, pää oli tietysti pakko pestä heti seuraavana päivänä uudestaan.

Toisella kertaa, vahingosta viisastuneena, kokeilin pesevää hoitoainetta vain kevyesti päivän mittaan nuhjaantuneisiin hiuksiin, mitä en olisi vielä oikeasti pessyt, ellei luvassa olisi ollut palaverien ja menojen täyttämä päivä, jolloin ei kuivashampoo-sotkunuttura-ponnariviritys tuntunut ollenkaan hyvältä ajatukselta. Ja kas, kyllähän se tällaisessa toimi, kun hiukset eivät olleet varsinaisesti likaiset tai rasvaiset.

Sanoisin, että parhaimmillaan tässä on tuote esimerkiksi jumppakassiin, jos hiukset ovat herkät tai kuivat, ja tunnilla ei ole tullut niin hiki, että hiukset ovat läpikotaisin hikiset. Tai sitten juuri tuollaiseen mainitsemaani freesauspesuun. Jokin juttu siinä vain on, että itse kaipaan tukan pesun yhteydessä edes kohtuullista vaahtoefektiä, ja se tämän kanssa jää uupumaan. Ei siis kannata hangata päänahkaa nilelle vaahdon toivossa, se ei vain kuulu tuotteen ominaisuuksiin.

Onkos siellä ketään, kenellä hienot kikat ja keinot ovat onnistuneet? Pakkohan teitä on olla, kun ovat niin levinneet nuo "no poo:t ja muut!

 

 

Kommentit

suhmura (Ei varmistettu)

Olen nyt pari kertaa pessyt hiukseni MeineBase -mineraalisuola-vesiliuoksella ja olen ollut todella tyytyväinen lyhyen testini tuloksiin. Minulla on pitkät käsittelemättömät hiukset ja olen jo vuosia käyttänyt luonnonkosmetiikan laadukkaimpia shampoita ja hoitoaineita (Rahua, John Masters Organics, Tabitha James Kraan), pesen hiukseni suunnilleen joka kolmas päivä. Ostin MeineBase purkin lähinnä jalkakylpyjä ajatellen noin vuosi sitten, mutta se unohtui kaappiin hyvin vähälle käytölle. Sitten luin Kemikaalitutkan bloggauksen Meinebasen lukuisista käyttötavoista ja päätin kokeilla sitä shampoon sijasta, ja olen käyttänyt sitä myös kasvojeni ja vartaloni pesemiseen. Laitoin matkakokoiseen shampoopulloon noin pari teelusikallista suolaa ja puolisen desiä vettä, sekoitin ne ja annoin suolan liueta hetken. Sitten kastelin suihkussa hiukseni huolellisesti, jonka jälkeen valutin suola-vesiliuosta päänahkaani ja hieroin sitä kunnolla. Mitään vaahtoa tästä ei tietenkään syntynyt (eikä tuote tuoksu lainkaan), mutta kun huuhtelin hiukseni, niin ne olivat selkeästi puhdistuneet, toistin pesun varmuuden vuoksi vielä kertaalleen ja laitoin lopuksi pituuksiin hoitoaineen. Hiukseni ovat nyt suolapesun jälkeen olleet kuohkeammat kuin vuosiin ja ne myös pysyivät puhtaina hieman pidempään. Mulla on toistaiseksi vain kahden pesukerran kokemus hiuksien osalta.
Meikit ovat myös lähteneet hyvin pois MeineBasella, olen kostuttanut ensin kasvoni ja sitten ripotellut hieman suolaa kämmenelle ja hieronut käsiä hetken yhteen, jotta suola hieman liukenee. Kaikki meikit ovat lähteneet tällä hyvin pois (käytän luonnonkosmetiikan meikkejä). Kemikaalitutkan mukaan kasvoille ei tämän jälkeen tarvitsisi laittaa koskteusvoiteita, mutta minä olen laittanut kasvovedet ja kosteutukset samaan tapaan kuin ennenkin.
Suosittelen kokeilemaan suolapesua, olen itsekin vähän yllättynyt, että sillä on tullut vähintään yhtä hyvin puhdasta kuin shampoolla.

Monilla atoopikoilla on ilmeisesti myös hyviä kokemuksia MeineBasesta.

Tässä vielä linkki Kemikaalitutkan bloggaukseen, jossa lisää vinkkejä MeineBasen käyttöön: https://safkanet.fi/2016/12/14/11331/

Tasaraita

Hmn... tuo alkoi nyt kiinnostaa. Oon ihan hurja kuivashampoon kuluttaja kun en joka päivä viitsisi tukkaa pestä treenin takia, mutta jotenkin varsinkin tuo otsatukka pitää freesata jos päänahka on kuitenkin vähän hikoillut treenistä. Mutta kun ei sitä tukkaa tosiaan viitsi pestä aina ellei ole ihan kunnolla hikoillut. Mulla on muutenkin todella herkästi rasvoittuva päänahka eikä siihen ole auttanut harventuneet pesuvälit, rauhoittavat shampoot ym. kokeilut. Olen kaipaillut just jotain kevyempää pesua ja freesausta niille päiville kun tukka on edellisenä iltana pesty, mutta treenin takia vähän lähmäinen ja vaatii jotain freesausta että siinä kehtaa vielä seuraavana päivänä kouluun mennä.

Minkä hintainen tuote muuten kyseessä?

ellahhh (Ei varmistettu)

Itse olen nyt hurahtanut co-pesuihin, kun viimein oivalsin käyttää oikeaa tekniikka eli: hoitoaine vaikuttaa päänahassa 5min- jonka jälkeen hoitoaine emulgoidaan aina vähän vettä lisäillen kolmeen kertaan ja luonnonkiharat kiittää! Sitten n. kerran viikkoon tai kahteen pesen ihan perus shampoolla päästäkseni eroon mahdollisista hiusöljyni jättämistä silikonijäämistä, suosittelen testaamaan, mikäli et ole tätä keinoa vielä koittanut! :)

Kommentoi