Kaikenmaailman kotokotukset: testissä pesevä hoitoaine

IMG_4625.jpg

Törmäsin jo vuoden päivät sitten ensimmäisen kerran pesevään hoitoaineeseen. Silloin jo piti selvittää, että mitähän tuo lie, mutta unohtui.

…Kunnes viikko sitten kävin kampaajalla, ja ostin testimielessä tuubin kotiin. Mietin, että onko tässä nyt mitään uutta, olivathan teinivuosina pinnalla Vidal Sassonin two in one- shampoot. Nämä yhdistettynä luonnonkiharaan otsatukkaan, ah: hemaiseva puudelitukka saavutettu yhdelä pesulla! Ei tarvinnut kovin useasti kokeilla, että tulin järkiini ja siirryin takaisin suihkuttelemaan tylsän shampoo-hoitoaine-parivaljakkoni kanssa.

Hairahduin luottopakeistani toisen ja kolmannenkin kerran. Sillä toisella kerralla lähdin testimielessä kokeilemaan, auttaako pesuvälin pidentäminen hiuspohjan rasvoittumisen hillitsemisessä. Ei muuten auttanut, ja nyt taaksepäin katsoessa olisin voinut olla vähemmän luupäinen ja luovuttaa koekaninoinnin huomattavasti varhaisemmassa vaiheessa.

Kolmas hairahduskeikka pitkien ja kuivien hiusten kantajana oli kokeilla ”no poo” ja ”CO pesu” -termiä kantavaa shampootonta hiustenpesua (no shampoo, conditioner only olivat nämä taikalyhenteet). Arvatkaapa toimiko. No ei tämäkään. Takaisin tuplapulloihin.

Ja nyt sitten, kunnioitettavassa kolmenkymmenenkahdeksan vuoden iässä, testailen taas vähän vastaavaa hommaa, eli tätä kuvan pesevää hoitoainetta. En odottanut liikoja, koska edellämainitut elämänkokemukset. 

Pesevässä hoitoaineessa jujuna on se, että pesevät ainesosat ovat hellävaraisia, ja hoitavat aineet kosteuttavat hiuksia. Tarkoitus ei olekaan pestä jokaista kertaa tällä hoitsikkapesulla, vaan ennemminkin antaa hiuksille silloin tällöin lepotaukoja shampoopesuista, etenkin, jos pesee hiuksia tiiviiseen tahtiin, tai hiukset ovat pitkät ja latvat jo lukuisia shampoopesuja kestäneet.

Tiesin, että tällä kamalla ei pestä hiuksista muotoilutuotteita ja kuivashampookertymää, mutta silti en malttanut odottaa, vaan ensimmäisen kerran käytin tuotetta, kun tukka oli kuorrutettu tuollaisella kattauksella. Eihän se tietenkään kunnolla puhtaaksi tullut, mutta latvat tuntuivat hyvin pehmeiltä ja hiukset selvisivät hyvin. No, pää oli tietysti pakko pestä heti seuraavana päivänä uudestaan.

Toisella kertaa, vahingosta viisastuneena, kokeilin pesevää hoitoainetta vain kevyesti päivän mittaan nuhjaantuneisiin hiuksiin, mitä en olisi vielä oikeasti pessyt, ellei luvassa olisi ollut palaverien ja menojen täyttämä päivä, jolloin ei kuivashampoo-sotkunuttura-ponnariviritys tuntunut ollenkaan hyvältä ajatukselta. Ja kas, kyllähän se tällaisessa toimi, kun hiukset eivät olleet varsinaisesti likaiset tai rasvaiset.

Sanoisin, että parhaimmillaan tässä on tuote esimerkiksi jumppakassiin, jos hiukset ovat herkät tai kuivat, ja tunnilla ei ole tullut niin hiki, että hiukset ovat läpikotaisin hikiset. Tai sitten juuri tuollaiseen mainitsemaani freesauspesuun. Jokin juttu siinä vain on, että itse kaipaan tukan pesun yhteydessä edes kohtuullista vaahtoefektiä, ja se tämän kanssa jää uupumaan. Ei siis kannata hangata päänahkaa nilelle vaahdon toivossa, se ei vain kuulu tuotteen ominaisuuksiin.

Onkos siellä ketään, kenellä hienot kikat ja keinot ovat onnistuneet? Pakkohan teitä on olla, kun ovat niin levinneet nuo ”no poo:t ja muut!

 

 

Kommentit (3)
  1. Itse olen nyt hurahtanut co-pesuihin, kun viimein oivalsin käyttää oikeaa tekniikka eli: hoitoaine vaikuttaa päänahassa 5min- jonka jälkeen hoitoaine emulgoidaan aina vähän vettä lisäillen kolmeen kertaan ja luonnonkiharat kiittää! Sitten n. kerran viikkoon tai kahteen pesen ihan perus shampoolla päästäkseni eroon mahdollisista hiusöljyni jättämistä silikonijäämistä, suosittelen testaamaan, mikäli et ole tätä keinoa vielä koittanut! 🙂

  2. Hmn… tuo alkoi nyt kiinnostaa. Oon ihan hurja kuivashampoon kuluttaja kun en joka päivä viitsisi tukkaa pestä treenin takia, mutta jotenkin varsinkin tuo otsatukka pitää freesata jos päänahka on kuitenkin vähän hikoillut treenistä. Mutta kun ei sitä tukkaa tosiaan viitsi pestä aina ellei ole ihan kunnolla hikoillut. Mulla on muutenkin todella herkästi rasvoittuva päänahka eikä siihen ole auttanut harventuneet pesuvälit, rauhoittavat shampoot ym. kokeilut. Olen kaipaillut just jotain kevyempää pesua ja freesausta niille päiville kun tukka on edellisenä iltana pesty, mutta treenin takia vähän lähmäinen ja vaatii jotain freesausta että siinä kehtaa vielä seuraavana päivänä kouluun mennä.

    Minkä hintainen tuote muuten kyseessä?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *