Kaksi lasta samaan huoneeseen -kuinka pitkään sopu antaa sijaa?

P8120358.jpg

Pohdinpa eilen illalla sellaista asiaa, mihin mielelläni kuulisin teikäläisiltä kokemuksia ja näkemyksiä. Eli miten sujuu kahden lapsen yhteiselo samassa huoneessa? Vaikuttaako ikäero? Entä sukupuoli?  Kuinka kauan homma toimi, missä vaiheessa oli ihan_pakko_saada omat huoneet? Vai oliko? Erityisesti kiinnostaa kolmiossa kahden/useamman lapsen kanssa elävien kokemukset (tai tietysti neliössä kolmen tai useamman jne jne). Vai meneekö kaikki ihan niinkuin tanssi?

P8120368.jpg

Me olemme miettineet, alustavasti toki tässä vaiheessa, että kun uusi vauva on vähän alta vuoden ikäinen, siirtyisi hän nukkumaan isosiskon kanssa samaan huoneeseen, ja jakaisivat huoneen siitä eteenpäin, ainakin toistaiseksi, vaikka huone ei olekaan suurensuuri. Isosisko on tähän järjestelyyn näin ennen tositoimia kovin tyytyväinen, odottelee kerrossänkyään ja yläpetiä. Ikäeroa meidän muksuille tulee kuusi vuotta, eli ei kaikkein helpoin yhtälö varmastikaan, mutta suurperheen lapsena en itse ole kovin kauhuissani. Olin nimittäin lapsuudenkodissani ainoa, jolla oli ikioma huone kolmannesta luokasta eteenpäin, mutta ihan hyvin tuntui veliveikkosillakin hommat sujuvan. Hehee, helppo sanoa oman oven takaa… Läksyt tekivät yleensä (omasta halustaan) keittiön pöydän ääressä, ja kokeisiin lukiessa huone rauhoitettiin sille touhulle. Sama systeemi oli mieheni perheessä.

P8120381.jpg

Meillä ei tämänhetkisessä kodissa tule huoneluku vastaan, eli jos homma vaikuttaa katastrofilta, ”miesluola” eli miehen (=meidän yhteinen) työhuone muuttuu sitten toisen lapsen omaksi huoneeksi. Mutta toisaalta, työhuonettakin todella todella tarvitaan… Asuimme alkuun esikoisen kanssa 49 neliön kaksiossa, hitusen haastavan pohjan omaavassa sellaisessa, ja sinnekin olisimme sovun puitteissa mahtuneet, mutta tosiasia on, että lapsen vaatimat vermeet tekivät asunnosta kyllä hiukan hankalakulkuisen, kun vaunuvarastoa tms ei vanhasta talosta löytynyt, ja säilytystilaa oli naftinlaisesti.

Mutta, kertokaa, puolesta/vastaan/ihan sama -olen yhtenä korvana!

Kommentit (38)
  1. Asian vierestä, mutta ihana huone teidän tytöllä 🙂 Tuo keltainen seinä.. vaude!

  2. Kysymykseesi en osaa vastata, mutta sen vain sanon että meillä on nyt se tilanne että vierashuone/työhuone/man cave pitäisi muuttaa vajaan vuodenvanhan ”omaksi” huoneeksi, eikä sekään ihan mutkatonta ole. MUTTA haluaisin kovasti tietää, mistä avohyllyllä näkyvät 3 norsuboxia (?) on hankittu? 🙂

    1. Ihanaa kummiskin, että miesluola löytyy, että on jotain mitä muokata 😀 Nuo ”matkalaukut” mitkä lie on Marimekosta! Söpöt ja epäkäytännölliset 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *