Kannattaako kesälomaa suunnitella?

Lilou's Crush

Hyvänen aika, kaksi viikkoa aikaa saataa maailma valmiiksi, ja sitten koittaa kovasti odotettu koko perheen yhteinen lomakolmeviikkoinen! Mieheni kanssa lomailemme vähän limittäin, että lapset saavat mahdollisimman pitkän loman -sen aikaansaamiseen osallistuu rakas appiukkonikin, kun ottaa meidän molempien lomien jälkeen tytöt vielä arkiviikoksi hoiviinsa.

Mietin tässä juuri, kun emme ole työmielessä rankan, remontin rytmittämän kevään aikana ennättäneet lomalle uhrata suuriakaan ajatuksia, että kuinka tärkeää sen etukäteissuunnittelu on? Tarvitseeko lomaa suunnitella, siis sen jälkeen, kun viikot on naputeltu almanakkaan ja lasten kesälomapalapeli on selvänä. Meneekö loma hukkaan, jos vielä starttiviikolla mikään ei ole selvää? Hukkuuko hyvät vapaat velttoiluun, vai riittääkö usko siihen, että lomanenä kyllä näyttää, minne kannattaa mennä?

Kallistuin pohdinnoissani täysin jonkintasoisen etukäteissuunnittelun puoleen.

  • Lapset, etenkin isompi, nauttivat tehdä lomasuunnitelmia. Kirjoittaa listoja minne mennään ja mitä tehdään. Tätä on kiva puuhastella yhdessä ja antautua lomafiiliksiin jo etukäteen
  • Jos ajatuksissa on reissu, on se sitten kotomaassa tai kauempana, vaati jo varausvaihe aikataulutusta.
  • Myös joutenolo on hyvä suunnitella: jos sille ei varaa aikaa, aivan loputtomat to do-listat kyllä ottavat paikkansa.
  • Kun lomastaan vähän suunnittelee, ei tule lomalle laitettua ylimitoitettuja odotuksia -ainakaan meillä ei haluta juosta tukka putkella paikasta toiseen, vaan pysähtyä ja nuuskia kesää. Siellä ja täällä.

Mitäs me sitten tehdään?

Nyt on jo selvää, että meillä on luvassa ihana herkku heti loman alkuun: menemme noin viikoksi lapsuusmaisemiini Keski-Suomeen lapsuudenystäväni mökille. Siellä ollaan oltu aiemminkin, kun lapsia oli vasta yksi. Jo se on aikakin tutustuttaa juniori äidin lapsuushuudeihin! Mahtaa olla kaupunkilaistyttö metsän siimeksessä ihmeissään. Samalla reissulla päästään nuuskuttamaan ja ihailemaan kyseisen ystäväni tänään syntynyttä vauvaa, eli eipä ajoitus voisi paremmin mennä!

Lasten synttärit tuovat maalta takaisin ihmisten ilmoille, ja heti sen jälkeen juhlitaan porukalla Paapan synttärit. Kotiin palattuamme aiomme ottaa ilon irti kotikaupungista Linnanmäen, puistopiknikkien, maauimalan,  jätskikioskien ja pyöräretkien merkeissä.

Yksi reissu säästetään ihan loppulomallekin: ajatuksissa on kurvata Savonlinnaan tutustumaan Mustan Virran Panimoon ja sen Panimobaariin ja mieheni yhtiökumppaneihin. Niillä nurkilla en ole käynyt vuosikymmeniin, joten kaikki kivat lapsiperheelle sopivat vinkit (Panimobaari ei siis ole sellainen ;) otetaan mieluusti vastaan. 

Kaikki muu liikenevä aika aiotaan kölliä Lauttasaaren mikromökillä, uida, pelata petankkia ja krokettia ja tietysti hyppiä trampoliinilla mummulassa -luulen, että enemmästä suunnittelusta tulee jo liikaa lomastressiä -sitä nyt vihoviimeiseksi kaipaisi kaiken tämän päälle.

 

Millaisia lomasuunnitelmia siellä ruudun toisella puolella? Mikä on parasta perhelomailussa?

 

Kuva Keski-Suomesta keskiyöltä mökkirannasta edelliseltä reissulta. Melkein kuulen ja haistan tuon maiseman. Niin rakkaat seudut.

Kommentit

Jhnna (Ei varmistettu)

Savonlinnan reissulle suosittelen vahvasti ajamaan Punkaharjun ihanaa reittiä ja pysähtymään lounaalla tai kahvilla Hotelli Punkaharjulla. Kauniit maisemat ja upeasti toteutettu kunnostus- ja sisustustyö!

Hertta
Lilou's Crush

Hei tosiaankin! Punkaharju on ihan ehdoton, se on sellainen paikka, jonka muistan sieltä lapsuusreissulta! Upea! Kiitos kun muistutit mieleen :)

Me suunniteltiin yks viikon autoreissu eteläiseen Ruotsiin ja loppuloma tehdään sitä mitä tekee mieli. :) Eniten odotan lomalta yhdessäoloa ja aikatauluttomuutta.

Ootteko käyny Lahdessa Launeen perhepuistossa?

Hertta
Lilou's Crush

Oi kuulostaa kivalta! Me ei olla koskaan autoiltu perheen kanssa ihan perusreissuja enempää. Ehkä ensi kesänä! Ja tuota odotan minäkin eniten tämän kaiken sähellyksen jälkeen.

Ollaan käyty! On ihan ukin ja lasten lempipaikkoja, tosi hieno!

aino123 (Ei varmistettu)

Savonlinnassa on tosi kiva Pikku Kakkosen leikkipuisto. Suosittelen lasten kanssa. Punkaharjulta löytyy myös Kesämaa.

Hertta
Lilou's Crush

jes, loistotärpit, kiitos :) Pitää tutustua Kesämaahan, ihan uusi juttu!

Tasaraita

Me ollaan kyllä ihan onnettomia lomasuunnittelijoita. :D Yleensä siinä vaiheessa kun loma alkaa, eli nyt, aletaan suunnitella jotain tekemistä ja miettiä, että missä sitä haluaisi käydä.

Tykätään jotenkin mennä fiiliksen mukaan ja tässä on meillä tosiaan ihan auki vielä, että päräytetäänkö äkkilähdöllä jonnekin lyhyelle kaupunkilomalle (rantalomat näytti olevan loppuunmyytyjä tai sikahintaisia) vai lomaillaanko ihan vaan kotisuomessa muissa kaupungeissa vieraillen ja Helsingistäkin nauttien. Juhannussuunnitelmatkin melkein lyötiin lukkoon viikko sitten. :D Lopullinen suunnitelma varmistunee perjantaina kun säät selviää. To do-listojakaan ei ole, tai on niitä päässä, mutta niitä tehdään sitten jos on sopiva virtapiikki ja mieliala niihin hommiin. Taidetaan olla aika erilaisia suunnittelijoita kuin teidän perhe. :)

Hertta
Lilou's Crush

No ihan eri suunnittelukaliiberia, hyvä hyvä :)  Meilläkin tosin jussihommat vasta varmistui, että yleensä ollaan myöhässä, kesäloma taitaa olla poikkeus! Johtuisiko ehkä lasten iästä? Minkäs kokoisia teillä olikaan? 

Ihanaa lomaa rentoreinoille <3

Tasaraita

No meillä on tuo yksi 5-vuotias. Sen kanssa on tosiaan vielä helppo kun ei ole koulussa ja menee mukisematta mukana mitä ikinä keksitäänkin. :)

Kivaa lomaa teidänkin poppoolle! :)

Tässä elämä on

Suosittelen lämmöllä kotikaupunkini Sulosaarella sijaitsevaa Lettukahvila Kalliolinnaa! Ihana vanha pitsihuvila luonnon keskellä ja aivan kivenheiton päässä Savonlinnan torilta. Oman kesäni lähes viikoittainen vierailukohde - niin hyviä suolaisia ja makeita lettuja (ja vielä aivan mahdottoman hyvää palvelua!) sieltä saa. =) 

https://lettukahvilakalliolinna.com/

Hertta
Lilou's Crush

Lettukahvila! Kuulostaa aivan mahtavalta! Ja paikka, Sulosaari -en kestä mikä yhdistelmä :) Lettukahvila sulosaarella! Olet onnentyttö tuollaisen lähellä!

Just varasin lennot Portugaliin kun viimeinen päivä vanhassa työpaikassa varmistui ja elokuussa koittaa uudet haasteet :) Välissä ehtii reilun viikon vetää henkeä meren rannalla. Vaikka Suomi on myös ihana kesällä, niin kiva päästä vähäksi aikaa muualle. Mulla ei ole vielä omia lapsia mutta perhelomailusta uskallan silti sanoa että parasta on että perhe on yhdessä, ei sillä niin väliä mitä tehtiin. Kun olin pieni me kotimaa-matkailtiin paljon ja kierrettiin pohjoismaiden saaristoa telttaillen. Melkein aina satoi vettä, ruoka tehtiin trangiassa. Parhaita muistoja silti <3

Hertta
Lilou's Crush

Näin se on. Meilläkin lapsi juuri kertoi, mitä mieluiten tekee setänsä kanssa, kun heillä on kaksi yhteistä päivää luvassa: lintsille, ja sitten haluaa vain jutustella koko päivän :) Yhdessäolo sen loman tekee. Ihanaa matkaa sinulle!

Hj (Ei varmistettu)

Itselläni suunnitelmissa ainakin yhden viikon autoilumatka jossainpäin Suomea. En vielä tiedä missä ehkä selviää lähempänä lomaa. Loma on vasta elokuussa kun muilla on arki alkanut. Muita suunnitelmia ei ole koska lomalla ei kannata stressata mistään. Kun on vaan ja tekee sitä mitä haluaa.

Hertta
Lilou's Crush

Kuulostaa täydelliseltä! Ennen lapsia pidin kaikkein mieluiten lomastani mahdollisimman ison osan vasta elokuussa. En oikein tiedä parempaa aikaa. Nautinnollista lomaa, kun sen aika on :)

IMS (Ei varmistettu)

Meillä tytär (6v) aloittaa loman juhannuksesta. Hänelle on palkattu kotiin 2 viikoksi serkkutyttö hoitajaksi. Jälkimmäisellä viikolla päiväkotikaveri tulee seuraksi.

Sitten isi ja tytär lomailevat yhden viikon keskenään ja he suuntaavat Vierumäelle perheleirille. Viime vuonna kokeilivat 3 päivää samaa juttua, oli liian lyhyt, kuulemma. Vierumäelle suuntaavat myös setä ja hänen teini-ikäiset lapset.
Sitten minäkin astun lomarinkiin mukaan. Ekalla viikolla minulla on kavereiden kanssa tapaaminen meidän kotona ja muu perhe väistyy yökylään jonnekin. Meillä menee ylitöiksi naisten kera.
Yksi sovittu kaveritapaaminen Tampereella, Lintsi, päiväretkiä Porvooseen ja muihin lähikohteisiin on suunniteltu, marjat pitää pakastaa, Kumpulan uimakorttia kuluttaa ja omalla pihallakin voi hengata. Tytär ei vielä osaa suunnitella muuta kuin loppuloman Kyproksen all inclusive-reissua. Lintsille hän haluaa ehdottomasti, ehkä kokeillaan jo juhannuksena, silloin ollaan kotona. Kolea ja sateinen sää ei houkuta liikahtamaan mökille.
Lisäksi aikuiset pelaavat mahdollisimman paljon golfia, juhlitaan muutamissa kesäjuhlissa ja nähdään kavereita.
Saapa nähdä käydäänkö Naantalissa vielä tänä vuonna Muumeja moikkaamassa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.