Kapteeni Koukku

Lilou's Crush

Saanko esitellä, Kapteeni Koukku.  Eli tuo kuvassa oleva, suomalaista lihaskipujen huoltoon tarkoitettu puinen astalo.

Olen koko aikuisen ikäni kärsinyt niska-hartiaseudun lihassäryistä, joihin ei pahimpina aikoina auta jumppa, ei hieronta, ei urheilu eikä oikein mikään. Ja ei ihme, sillä pahimmillaan koneen äärellä on tullut istuttua yli 14 tuntia vuorokaudessa opintojen, työn, ja tietty blogin ääressä.

Kävin veljelläni kyläilemässä, ja törmäsin siellä tähän vekottimeen. Juuri silloin sattui olemaan päällä helvetinmoinen (suokaa anteeksi) päänsärky, joka lähti suoraan normipaikaltaan lavan alta ja kipukoukun käyttö toi helpotusta tukalaan oloon. Olin siis (kipu)koukussa, pakko sellainen oli hankkia heti itsellekin. Omani ostin Anttilasta noin 39 euron hintaan, mutta verkosta tämän löytää halvimmillaan jopa 25 eurolla.

Koukulla voi pakkauksen mukaan käsitellä aikalailla koko kehon, mutta minusta parhaimmillaan se on juuri hartioiden ja selän möyhinnässä, muuten ei oikein onnistunut avun tuonti ja "koukutus" tuntui hankalalta.

Vastaavanlainen keksintö on tehty aikojen alussa kiinassa, ja erilaisia versioita saa aivan muutamalla eurollakin. Halusin kuitenkin tämän kotimaisen.

Tässä yksi käyttöohjevideo -netistä niitä löytyy  monta lisää vain googlaamalla kipukoukku-sanalla.. 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Joo-o, tutulta kuulostavat kuvailemasi niskasäryt! Oletko kokeillut sellaista Tempur-tyynyä? Itsellänikin ehtivät nuo säryt muodostua ihan "normaali" olotilaksi, mutta tuo tyyny helpotti kummasti :) Ostin sen syksyllä ja olen vieläkin ihan fiiliksissä siitä, miten upeaa on kun niskoihin ei satu joka hetki.

Hertta
Lilou's Crush

Tiedätkös, olen! Ja auttanutkin on jonkin verran, ja vielä  kenties enemmän se, että satsattiin HIRVEÄN kalliiseen tempurin petariin muutama vuosi sitten. Siis ei patjaan, vaan semmoiseen 7cm paksuun petauspatjaan (edes vähän inhimillisempi hintalappu).  Mutta senjälkeen on kyllä ollut nautinto nukkua omassa sängyssä. Olipas hyvä, kun mainitsit tuosta tyynystä, jos joku toinenkin avun siitä saisi!

pööpö (Ei varmistettu)

Hei, säryt kuulostavat kovin tutuilta. Kärsin itsekin niska-hartiaseudun säryistä, jotka johtavat päänsärkyyn. Hierojani suosituksesta aloitin Aleksander-tekniikan tunnit ja voin kertoa, ettei mikään urheilu ja hieronta ole auttanut ikinä paremmin kuin se. Suosittelen tutustumaan aiheeseen. Se saa oikeasti ihmeitä aikaan ja tuloksia alkaa näkyä nopeastikin.

Hertta
Lilou's Crush

pööpö heippa, tuo on mulle ihan vieras juttu, menen heti googlaamaan. Kiitos kovasti vinkistä -toivottavasti se ei ole mitään, missä tarvitsee jalkoja, ne kun ovat mokomat poissa pelistä :(

mj (Ei varmistettu)

Ostin kipukoukun pari vuotta sitten hyvänolonmessuilta, jossa vanhahko mies myi niitä. Muistaakseni hinta oli 24e. Hyvä juttu, jos ovat levinneet ja saaneet jälleenmyyjiä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Oletko kuullut Back on track -tuotteista? Ovat ensin tulleet hevosille, sitten koirille ja nyt löytyy erilaisia tuotteita myös ihmisille. Sisältävät keraamista kuitua, joka heijastaa ruumiinlämpöä takaisin kehoon, jossain oli mainittu samanlaisesta efektistä kuin infrapunallakin aikaan saadaan. Ostin miehelleni sellaisen poolokaulurin, juurikin lavan alueen jumitukseen, ja se on kyllä tosi lämmin! Koirallani on sellainen takki, ja nukkumispatja, Googlaapa niitä ja ihmettele :)

t. Eeva

Veera1 (Ei varmistettu)

Itsekin käytän välillä kipukoukkua ja se on hyvä apu. Sitäkin lämpimämmin suosittelen käymään hyvällä kiropraktikolla, joka avaa selän jumit kunnolla auki! :)

Kipukoukku on hyvä, mutta itse oon saanut sitäkin paremman avun pienen pallon avulla. Palloksi kelpaa melkein mikä tahansa noin 5cm halkaisijalla oleva melko kovaa muovia oleva pallo (esim. lacrosse-pallo, pesäpallo tai vaikkapa sopivan kokoinen superpallo), jonka avulla hierotaan/painetaan kipeää  kohtaa. Pallon voi asettaa seinän ja selän väliin tai sen päällä voi maata.

http://2bxtreme.fi/product/muut/lacrosse-pallo

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.