Kaunis kierrättäjä

P8261938.jpgMeidän nykykodissa (uudesta ei kai näin reilun vuoden asumisen jälkeen voi enää puhua) ilona on taloyhtiömme ja kaupunginosan tarjoamat loistavat kierrätysmahdollisuudet: täällä kiertää helposti niin metalli, bio, lasi, muovi kuin paperi ja pahvikin,  joko oman taloyhtiön jätehuoneesta tai parin sadan metrin päästä yleiseltä kierrätyspisteeltä. 

Suunnittelin vanhaa kotia suuremman kierrätyslaatikoston keittiöön, mutta silti ihan koko kierrätysrumbaa ei saatu kauniista ajatuksesta huolimatta hoidettua tuossa 80cm levyisessä vetolaatikostossa. Etenkin muoviroskaa tulee yllättävän paljon, vaikka sen kertymiseen koetamme entistäkin enemmän kiinnittää huomiota. 

P8261980.jpg

Mietin monenlaista.  Vähentynyt lattiapinta-ala asetti kuitenkin omat haasteensa täällä jätteen syntysijoilla. Lisäavuksi avokeittiöömme oli pitkään kärkisijoilla jokin ”tyylikäs” poljettava roskis, mutta esteettinen silmäni kirvelsi kovasti -tästä sohvalta ei kauhean mielellään jatkuvasti sellaista rotiskoa katselisi, olisi millainen designvekotin tahansa. Ja pitäisi niitä melkein sitten olla kaksikin…

P8261984.jpg

Jossain verkon syövereissä törmäsin kaunistakin kauniimpaan, kotimaisen perheyritys Niimaarin valmistamaan Ecosmol-kierrätyssysteemiin, säilyttimeen, tai miksi sitä haluaakaan sanoa. Pidin kovasti näkemästäni koivuisesta, simppelistä arkusta, josta ei voi aavistaam mitä se sisälleen kätkeekään Mikään ulkoasussa ei vihjaa sen elämäntehtävään, vaan se on sekä tyylikäs että toiminnallinen. Sattumalta tiemme laatikon kanssa kohtasivat myöhemmin uudelleen vastuullisiin tuotteisiin erikoistuneessa Sugar-pressitoimistossa. Kerroin kiinnostuksestani Ecosmoliin, ja sain ilokseni tämän näytekappaleen itselleni kun se oli tehtävänsä täyttänyt. Sopii kuin nakutettu meille koivuisen pöytämme ja olkkaripuolen String-koivuhyllyjen kanssa -nuo molemmat vanhat kalusteet jo koivulle tyypillisesti kellastuneita, mutta silti niin kovin mieluisia.

P8261957.jpg

Mietin pitkään sijaintia, olisiko parempi pitää laatikko melko pienessä eteisessämme, että se olisi voinut toimia samalla kenkäjakkarana, mutta lopullinen sijoituspaikka löytyi kuitenkin keittiöstä, sillä sieltä tuonne kannen alle useimmiten tavaraa laitetaan. 

P8261963.jpgP8261941.jpg

Ecosmolissa on sisällä kaksi puista jakajaa, jolla tilaa voi säätää oman tarpeen mukaan, ja osioihin mitoitetut kangaskassit. Tällä hetkellä meidän Ecosmol syö sisäänsä paperinkeräykseen ja pullojen palautukseen menevät jutut kahteen vähän isompaan osioon ja säilöö pienimpään uudelleen käytettävät paperikassit ja muovipussit, joita tuntui aiemmin tunkevan ulos jokaisesta laatikosta. Ihan yhtä hyvin siellä voisi majailla muutakin materiaalia, mutta päädyin näihin, koska vaikka kangaspussit voi pestä, on kivampi siellä säilöä ”haisuttomia” kierrätettäviä.

Yksi odottamatonkin homma tällä kaverilla on… salaa se toimii kuopuksen jakkarana ja oikotienä pahantekoon: vesihanalle vesileikkeihin ja karkkikaapille on nyt vuosia lyhempi matka kuin tarvitsisi!

koti sisustus sisustus
Kommentit (15)
  1. Informative post and looking forward to reading more. I hope it will be for many people that are searching for this topic.
    http://freegiftcardgenrator.com ||| http://onlinefreegiftcodesgenerator.com ||| http://onlinefreegiftcardgenerator.com

  2. Tunnetilan Nina
    2.9.2017, 09:02

    Täydellinen!!!! Tollasta mä olen aina halunnut!!!

    1. Haha no nyt löytys! Myös mustana! On kyllä hyvä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *